Стигна се до провокации и в Деня на Левски

Напрежението ескалира при появата на Сидеров пред паметника
Обновена: 20 фев 2014 07:28 | 19 фев 2014 20:05, Камелия Цветанова
316

Снимка: БТА

Въпреки засиленото полицейско присъствие и призивите да не се използва днешния ден за политически цели, отбелязването на годишнината от гибелта на Васил Левски беше белязано от провокации.

Напрежението ескалира след официалната церемония, когато симпатизантите на "Атака" дойдоха на традиционното си шествие до паметника на Апостола.

Още по темата

Около монумента имаше хиляди хора, стотици започнаха да освиркват Волен Сидеров и хората му, а националистите не останаха длъжни на групата от протестиращите срещу правителството, които по-рано, по време на официалната церемония, скандираха "оставка".

Сидеров нареди на полицията да изгони демонстрантите, иначе хората му щели да се заемат с това.

Симпатизантите на "Атака" през това време скандираха "Волен" и "Атака - победа".

Кордон от полиция застана на бул. "Васил Левски" и не допусна другите граждани да стигнат до паметника, което също това предизвика освиркванията им.

Полицията  направи и втори кордон между протестиращите и "Атака".

За да не се стигна до сблъсъци, полицията отдели протестиращите и граждани, сред които има и хора с деца, встрани от загражденията.

Протестиращи от традиционния протест скандираха обидни думи срещу Волен Сидеров.

Той опита да се доближи до протестиращите, които са зад полицейския кордон и настоя да бъдат оттеглени провокаторите.

"Виждам, че продължавате да държите провокаторите на опасно близко разстояние. Спазвайте закона", заяви той.

В крайна сметка двама от протестиращите бяха задържани от полицията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
0
 
! Отговори
Nqkoi преди 10 години
Strah...tva e otgovorut..Emi robiq togava..izbor? Ne. :) Yspeh na vsichi Sunarodnici.
228
0
 
1
 
! Отговори
Nqkoi преди 10 години
Kato vsichki go vijdame i sme naqsno,kakvo pravim??? Trqbva de se izhvurlqt ot vlastta..che tyrcite imat interes imat,tva i za deca e qsno..Davaite da se obedinqvame i napred.Koi ima smelost za tova? e vuprosat.Xm..Net samo na dymi i na dela trqbva..,no trqbva da sa BG grajdanite edinni ne samo vseki da gleda tova $,I Kade e obedinitelqt? Razedeniteli mnogo..konveir ;) Iskat da ni porobqt Ikonomicheski,s cel ot visokopostaveni i misleshti sebe si za nai ymni..No suvsem ne e taka..
227
0
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
На този ден народа трябва да се обединява! Не се посвениха да го опорочат както Волен, така и тези които пречиха на церемонията. Ако не можем да отдадем заслужената почит на "иконите" си къде отиваме тогава. Малко уважение е нужно не повече!
226
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всеки който иска децата му да не се молят на турци един ден за хляб, трябва просто да стане и да отиде да гласува. това, скапани, негодни и прости българи, е вашият единствен шанс за изолиране на турците от властта. все още е по-добре да ме краде българин отколкото турчин или ***. който не гласува, гласува за турците. те са най-долната нация на света..познавам ги перфектно! заклевам се! активността по време на избори е признак за интелигентност.бъдете умни и се спасете навреме! желая ви усех
225
1
 
5
 
! Отговори
НЕ ВИ ЩЕ народа преди 10 години
И да крякате и да викате и гъ*зъ да си съдерете....НЕ ВИ ИЗБРАХА - НЕ ВИ ЩЕ народа и това си е!И 10 избора да има пак няма да ви избере!Абе просто ГАРГАМЕЛИТЕ не могат да преживеят, че не са влезнали в НС и са далеч от кокала!!!Но "Стига ни тая награда", че вандалите на Костов, Кунева и Яне си го получиха на изборите... и будистите ги отсвириха и тях не ги ще народа!
224
0
 
1
 
! Отговори
на бивши преди 10 години
не вярвам.Да беше казал това,когато беше там.
223
1
 
3
 
! Отговори
pepi преди 10 години
ujas
222
7
 
20
 
! Отговори
Моля, спрете срама преди 10 години
Моля, Дарик, махнете снимките на тези социопати и шизофреници от партията на Агата сидер! Това ли заслужава Апостола - с това ли отбелязвате деня в негова памет!Махнете тия майцепродавци от сидер-агововата платена тумба! Отдайте почитта,която Левски заслужава.
221
3
 
17
 
! Отговори
bobo преди 10 години
обръщение към ла*ното Сидеров: Много хубаво си написал 10-искания към парламента,но си забравил да сложиш нещо много съществено,а имено СРОК за изпълнение!! Знаем,че си лека жена /к...а/,но бъди поне веднъж мъж и постави срок след който ако това нестане ще напуснеш парламента!!! Кофти нали!!! Много си *** и мислиш,че народа пак ще ти се върже!!! Айде да видим колко си мъж!!!???
220
4
 
7
 
! Отговори
До 250 преди 10 години
Веднага ти казвам: Гласувайте за партии, които не са стъпвали досега в парламента. И най-важното: Референдум за мажоритарен вот.
219
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 244Напълно съм съгласен. Само кажи за кого ще гласуваме. За ГЕРБ или те е срам да го напишеш
218
1
 
19
 
! Отговори
Веселина преди 10 години
Боже, Боже, нямате ли срам от Апостола. Това ли беше денят на протести? Вместо да сведете глави за почит, вие се държахте като ***. Това ли трябваше да гледат децата ни? На това ли да ги учим? Позор за вас! Ако обичахте родината си, на този ден трябваше да покажете смирение и уважение към този голям народолюбец.
217
1
 
12
 
! Отговори
до Златното пръстче преди 10 години
До ЗЛАТНОТО ПРЪСТЧЕТова, което изнасяш тук, не знаех. Това е показателно. Това показва, че Станишев, съвместно със Сидеров и Доган, предават България на Турция, откъсват я от ЕС и, че този процес е изключително в напреднала фаза, това е държавна политика на настоящето управление, която е налагана безкомпромисно. Няма какво да се заблуждаваме.Въпросът е Какво да се прави?
216
5
 
13
 
! Отговори
до Фандъковна преди 10 години
Защо е било разрешено сборището на Сидер Ага ПредателЯТ и платените му дрогирани лумпениати? Какви са мотивите да бъде разрешен такъв позор? Срам!Ако и ДПС поискат такова шествие за "вакъфските имоти", които отдавна са българска държавна собственост по договора от 1909 г., кметице Фандък, пак ли ще го разрешиш, учителнице по русский ?ОТБЕЛЯЗВАМ:В Турция дори вакъфски имоти НЯМА!!!
215
3
 
11
 
! Отговори
Пена преди 10 години
Ко-неее!243 коментара,от които има-няма 5-6 на случайно минаващи оттук...Останалите-плате-ните ***,дето се чудят за какво да се закачат,че да направят "бройката"за надницата!Нещастни,дребни мижитурки....точно на деня на Левски ли решихте да си изявите невероятната"интелектуална"мощ?По-добре изслушайте речта на "съперника си"Сидеров и ...айде покреватите да реанимирате.
214
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много глупав народ има по тези земи, щом допускат такъв *** в Парламента ! Да докажем на изборите, че ние сме повече и да изхвърлим турската партия АТАКА !
213
4
 
16
 
! Отговори
бобо преди 10 години
айде бе атакистите стига сте спали!! Хората ви плюят,а вие пак мислите ,че дъж вали!! Или още не са ви дали опорните точки!!
212
4
 
14
 
! Отговори
bobo преди 10 години
много ми е интересно този Сидеров как мина през полицейската проверка, или не са го проверявали,щото ако го бяха проверили щяха да видят,че е с жълта книжка и нямаше да го пуснат!!! Много болен мозък е и докато му викаха оставка и скачаше като японско петле,после почна и той да крещи"оставка" и на кого ,може би на самия себес и!!! Срам ама голям срам,а колко заблудени имаше около него да му суфлират!! Еййй,много селения,както каза Вежди! *** до *** и посредата Сидеров!!!
211
6
 
29
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Правилно са пазели Болен от граждани с деца.Ако децата не се пазят може да го ошамарят и после как да им се търси отговорност.Болен е безумно смел само когато е охраняван.
210
6
 
24
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Озаптете и освидетелствайте тоя щизофреник.Дори и да симулира невменяемост.Вкарайте го на тихо и спокойно място.Гадния рекетьор и изнудвач.

Спонсорирани публикации