Стигна се до провокации и в Деня на Левски

Напрежението ескалира при появата на Сидеров пред паметника
Обновена: 20 фев 2014 07:28 | 19 фев 2014 20:05, Камелия Цветанова
316

Снимка: БТА

Въпреки засиленото полицейско присъствие и призивите да не се използва днешния ден за политически цели, отбелязването на годишнината от гибелта на Васил Левски беше белязано от провокации.

Напрежението ескалира след официалната церемония, когато симпатизантите на "Атака" дойдоха на традиционното си шествие до паметника на Апостола.

Още по темата

Около монумента имаше хиляди хора, стотици започнаха да освиркват Волен Сидеров и хората му, а националистите не останаха длъжни на групата от протестиращите срещу правителството, които по-рано, по време на официалната церемония, скандираха "оставка".

Сидеров нареди на полицията да изгони демонстрантите, иначе хората му щели да се заемат с това.

Симпатизантите на "Атака" през това време скандираха "Волен" и "Атака - победа".

Кордон от полиция застана на бул. "Васил Левски" и не допусна другите граждани да стигнат до паметника, което също това предизвика освиркванията им.

Полицията  направи и втори кордон между протестиращите и "Атака".

За да не се стигна до сблъсъци, полицията отдели протестиращите и граждани, сред които има и хора с деца, встрани от загражденията.

Протестиращи от традиционния протест скандираха обидни думи срещу Волен Сидеров.

Той опита да се доближи до протестиращите, които са зад полицейския кордон и настоя да бъдат оттеглени провокаторите.

"Виждам, че продължавате да държите провокаторите на опасно близко разстояние. Спазвайте закона", заяви той.

В крайна сметка двама от протестиращите бяха задържани от полицията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
4
 
24
 
! Отговори
спарк преди 10 години
Колко сме нещастни и мизерни. Половината форумци отправят жални молби към Левски да накаже Волен и другите политици ?! Вместо ние да се заемем с това, защото е наше право, задължение и отговорност. Ние, и само ние сме си виновни, че политиците си ни дупят както си искат. Ако бяхме народ щяхме да постъпим като украинците и да ги палим с молотовки. Вместо това ние отправяме жални, жални молби към небето или някой от отвъдното. Роби!
208
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
волене ти никога няма да си депотат повече.
207
10
 
11
 
! Отговори
Апостоле, ти виждаш преди 10 години
Не само троловете на Илияна и Шаренкова - дуетът Сестри Тролови са тук, в този форум. Тук са троловете на наркосите от атака-позорните.Ще кажа едно. Софийска община извърши престъпление към българския народ и неговите чувства на преклонение пред Васил Левски, с разрешаването на сборището на атака, правителството върши продължаващо престъпление с управление, което е престъпно и почиващо върху престъпност и престъпни субекти към паметта на Апостола.Апостоле, ти виждаш!
206
5
 
28
 
! Отговори
s преди 10 години
Волен Ага едвам удържа ламтящия си за власт и пари ***, и не пропуска възможност да покаже каква смешна и жалка карикатура е! Скрий се под някоя маса, шизофашист! Ти си СРАМ за България, псевдопатриот и меркантилно джудже!
205
6
 
20
 
! Отговори
СМЕШНА ДЪРЖАВА преди 10 години
Тоя циркаджия Болен разиграва цялата държава и си прави каквото иска! Всичко това със съдействието на БСП и ДПС! МИШОЦИ! Преди време когато изнудваше Борисов, той му каза, не може да ме изнудва никой, отиваме на избори щом искате! Така се действа срещу такива откачалници! Ще прави митинг на паметника на Левски!? Полицията ще държи гражданите настрана!? КАКЪВ СИ ТИ БЕ ЛЬОЛЬО, ДА ОПОРОЧАВАШ ТОЗИ СВЕЩЕН ДЕН!? Трябваше да няма полиция, че да намери това което си търси накрая! ОТКАЧАЛКА! ОСТАВКА!!!
204
7
 
22
 
! Отговори
Очевидец преди 10 години
Имаше голям поток от хора на поклонението пред паметника на Апостола, млади,стари, деца, без разлика на раса, класа, пол занятие, както е казал Вазов. Дори видях и семейство роми да поднасят цветя с почит и уважение, футболистите на Левски, феновете. Всичко това обаче беше помрачено от истерията на управляващите, които бяха отцепили периметъра от народно събрание през целия площад около Ал. Невски и разрешението на кметството за т.н. шествие на атака.Това полицейско-управническо пове недопустимо
203
6
 
29
 
! Отговори
мдаааа преди 10 години
Сидеров нареди на полицията...???До кога тоя *** ще се прави на вътрешен министър бе?
202
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оставка.идват избори.отавкка
201
6
 
5
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До бжн 248Е акто спечелиха костов и симеончо беше един рай ...
200
1
 
21
 
! Отговори
сова преди 10 години
СИДЕРОВ , ОТНОВО , ЕДИНСТВЕННОТО КОЕТО МОЖЕ ДА ТЕ СПАСИ Е ДА ПРЕДИЗВИКАШ , ИНИЦЕИРАШ Р Е Ф Е Р Е Н Д У М -- ТРЯБВА ЛИ ДПС ДА БЪДЕ ЗАКРИТА КАТО , ЕТНИЧЕСКА И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ,А СЪЩО КРИМИНАЛНА ЕТНИЧЕСКА И Т. Н. . НЕКА БЪЛГАРИТЕ РЕШЯТ...РАЗСЛЕДВАЙТЕ КРЪСТЕВА, ПЕЕВСКИ НО НЕ ЗА СЕГАШНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ИЗПРАНИТЕ ВЕЧЕ ПАРИ , А ЗА ИСТОЧНИЦИТЕ НА НАЧЯЛНОТО КРАДЕНЕ.
199
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много късно се сети Волин да изнася хора от това правителство като поставя ултиматуми. Този театър сме го гледали вече, мисля, че няма да го виждаме скоро на политическата сцена.*** политик си ти. Докато имаха нужда от теб и ти плащаха ги поддържаше. Като си купиха депутати от герб ти биха шута.Имат си вече кворум. Не си далновиден. Пак те изиграха. Че и с платената подкрепа която им указа те и унищожиха, виж си рейтинга. Много си *** Сааше !!!! Не си далновидни предателю, пардон приятелю.
198
26
 
15
 
! Отговори
Ааааа хахаха преди 10 години
мамините герберастчета пак бяха пратени да си пеят изтърканите песнички. Няма ли вече кой да ги утрепе тея!?
197
0
 
18
 
! Отговори
До... преди 10 години
...Волен останаха само най-крайните фанатици и тия,които получават най-много пари.Жалко е,че той и ония *** от #Дансми се опитаха да политизират шествието.И ще помоля (тъй като съм достатъчно културен за да помоля) турците да не се опитват да пробутат дпс-арска пропаганда на другите.Само те са достатъчно ***,за да вярват на това.
196
1
 
1
 
! Отговори
Sakir преди 10 години
Arsenal moje da e padnal s 2-0 no v Munhen ste bie s 3-1
195
4
 
5
 
! Отговори
Kiro преди 10 години
Botev ste smacka Levski v Sofia.....
194
14
 
12
 
! Отговори
бжн преди 10 години
Дoкато има циганофили да гласуват за ГЕРБ и БСП, нема оправеия за това овчо стадо!!Нямаа!!Да гласуваш за червени генерали, партийни секратарки и други ченгенца от ГЕРБ+БСП е срам, който децата ви ще помнят и значт и едва ли ще ви простят, *** безмозъчни, милост към децата си нямате ли бе, що за същества сте питам аз ??!?!?!
193
13
 
3
 
! Отговори
Ahmed преди 10 години
V zapada ne priznavat kirilica.Tuk se pise samo na metodievca.
192
8
 
3
 
! Отговори
Faruk преди 10 години
E I kvo?Imalo edno vreme levski ili izobsto ne e imal takiv na kogo mu puks dnes?Vseki dnes si gleda kak da izlije ili ubie drugia....
191
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като атака е спасението да поискат вот на недоверие и да гласува против комунистите.Идват избори и се решава.За мен АТАКА са болни мозъци със много болен лидер.Тези са истински опасни за хората около тях си но и за самите тях.
190
8
 
7
 
! Отговори
доктора преди 10 години
Волен се поклони на Левски.Къде се Буда и серГей- те се кланят на Нетаняху, Барозу, Обама и други дете-убийци!Буда, имаш ли топките да слезеп на улицата да говориш на хората, нещо да кажеш, едно изречение да измислиш, комунистине дебел, ужасен, *** обрязан!АТАКА е спасението на терминално болната България, няма друго, само АТАКА !!!