Аларма от ГЕРБ: Масова сеч в ДФ "Земеделие"

От фонда отричат да тече чистка на кадри
Обновена: 21 фев 2014 17:43 | 21 фев 2014 16:42, Камелия Цветанова
63
Аларма от ГЕРБ: Масова сеч в ДФ "Земеделие"
Снимка: архив, Ройтерс

Масови уволнения на експерти се извършват в момента в Държавен фонд „Земеделие”, алармираха от ГЕРБ.
 
По тяхна информация от сутринта ръководството на фонда връчва заповеди на експерти, които от години работят там.
 
„Служителите сега дори не стоят на работните си места, за да не им бъдат връчени заповедите”, каза депутатът Красимир Ципов от ГЕРБ.
 
По думите му според служители във фонда ставало дума за структурни промени, но това може да стане само с изменения в устройствения правилник, което пък за последно е правено през 2012 г.
 
Цвета Караянчева пък обяви, че сутринта представители на ръководството са влезли в стаите на IT отдела и в правния и външна фирма е поела работата.

Заради това от ГЕРБ искат да знаят кой е разпоредил връчването на заповедите, на какво основание е станало това, как тази външна фирма работи и кой е разрешил това.

От ДФ „Земеделие“ отрекоха във фонда да има масова чистка. Според началника на пресцентъра Дафинка Граховска в IT отдела работят общо 42-ма служители и само един от тях е уволнен поради "преструктуриране".

От фонда уточняват пред БТА, че информационното обслужване на ДФЗ открай време се извършва от външна фирма и от това не произтичат никакви проблеми.

Прекратеният достъп до сайта на фонда е временен и е по чисто технически причини. По отстраняването им се работи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
0
 
! Отговори
pepi преди 10 години
ne se mesia
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберастите си искат Мършата и Калинката.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горите са следваща цел на политиците след плажовете и дюните, защото носят добра печалба. Който заграби повече ще стане милионер. Тук са и интересите на *** които се използват като секачи и евтина работна ръка.
32
6
 
8
 
! Отговори
Джони преди 10 години
ДПС управлява, а Манолова и Сергей да *** колкото поискат.ДПС взе най-оборотните откъм средства и влияние министерства - земеделие, социална политика и правосъдие. Тоя крокодил Зинаида виси в МС, а в правосъдието коли и беси Сабрие.
31
4
 
10
 
! Отговори
666 преди 10 години
Много трудно се изгражда качествена администрация, хора с 10-15 години стаж имат толкова специфични умения, че само най-безхаберна партия на власт може да си позволи лукса да ги уволни. Само за да се наредят "наши" хора на работа, се разбиват колективи в дирекции и стуктури, правят се безумни смени на хора, които само защото не са от "правилната" партия са унижени и изгонени най-позорно за "благодарност". После всички казват-администрацията не струва! Ами не струва и все по-малко ще струва!
30
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не е добра новина! Ако е истина, е много лоша новина!
29
6
 
11
 
! Отговори
petko преди 10 години
Много късно подгониха протежетата на консултанта Ивайло Тодоров, но по-добре късно! Има още за махане, не ги забравяйте
28
3
 
12
 
! Отговори
дядо преди 10 години
преди 4 години беше същото във всички фондове....
27
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, в Държавен фонд " Земеделие" "работят" доказани експерти! От "дълго време", 3-4 години, когато се "управляваше" от доказан престъпник, чрез доказани некадърници, но послушни на Групировката ГРАБ! А Умна Цвета си е признала - Устройственият правилник е прекроен по Грабов признак през 2012 г. А тези, уважаеми Ципов, които не са на работните си места какво да ги правим? Който не е на работа бива уволняван, само при вас работеше "Правилника" на Мафията, ритай мачле с Вожда и ще си добре!
26
7
 
11
 
! Отговори
ФАКТ преди 10 години
Оставят само некъдърното и докарват още такова. Парите са спрени на 100% до няколко месеца. Всеки от Фонда знае това!
25
10
 
12
 
! Отговори
БСП преди 10 години
Ама ГЕРБ какво очакват да им залесяваме ли?
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво се чудим,пак дойде време пъдара да стане писар ,а даскала говедар.Колко внуци на активни борци има за уреждане идея си нямате.Едно време с предимство приемаха агрономи защото за друго не ставаха. За купените дипломи не ми се мисли .
23
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ изсякоха горите и *** ги изнесоха в Гърция.
22
6
 
21
 
! Отговори
Христозов преди 10 години
абе г-н Анонимен,ти явно и в живота си анонимен и платен ***.Остави Борисов и ГЕРБ,а попитай тези които са потърпевши и не само в тази агенция,а и в много други.И когато разбереш,че всички нови изп.директори се наричат-Хасан,Ибрям и т.н, и нямат никакво образование,надявам се да се замислиш,дали струваш мижавите пари,които ти плащат,за да си седиш и да лижеш задниците на тия ***,които ти плащат.
21
4
 
15
 
! Отговори
9 преди 10 години
да се направи справка колко от уволнено-съкратените са турци! Николко! те ще да са най-кадърни и способни! махат се хора, които работят 10-15 год. там, какви герберски калинки са това? всичко читаво се рине, България доброволно се дава на Турция, без никакво съпротивление!
20
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДФЗ е най-работещата институция в България! Жалко, че българите не знаят това! Там работят страхотни специалисти. Повечето от тях са назначени преди ГЕРБ да дойдат на власт! И продължават да работят добре! ЛОШО РАБОТЯТ САМО КАЛИНКИТЕ НА ГЕРБ, КОИТО ЗАЛЯФА ФОНДА СЛЕД 2009 г.! Идете в териториалните им структури в провинцията и ще ги разпознаете веднага - обикновено са някакви засукани госпожички, на по 26-27 години, ОЩЕ НЕ ВЗЕЛИ ДИПЛОМИ!!! Но пък с духане на правилния гербераст са стигнали далеч!
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А къде ли не тече чистка на кадри?
18
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво църка тоя с тънкото гласче?! А знаете ли какво направиха герберугите още докато налапаха властта? Само в първите три месеца направиха преструктуриране на Фонда, уволниха всички териториални директори, които бяха предимно кадри на ДПС и навсякъде назначиха калинки, барабар с най-великата КАЛИНКА. После зам.директорът на ДФЗ Господинчов три години и половина гони всички служители, членове на КБ, например общински съветници от Плевен, Лясковец и т.н. ОТВРАТИТЕЛНО! А сега църкат вече, ПФУУУУ!
17
6
 
17
 
! Отговори
1 преди 10 години
работила съм там и НИКОГА не било такова чудо като сега. Хора, които нямат никаква представа, коментират тук и нямат идея какви глупости пишат. Новият програмен период ще го избомбят другарите, те това го могат. Техните фирми ще се налапат, нали това е един от основните мотиви да се стиска кокала!
16
19
 
22
 
! Отговори
varg преди 10 години
Всички от герб ще бъдат ликвидирани,за да няма повече гладни децича в България.