Аларма от ГЕРБ: Масова сеч в ДФ "Земеделие"

От фонда отричат да тече чистка на кадри
Обновена: 21 фев 2014 17:43 | 21 фев 2014 16:42, Камелия Цветанова
63
Аларма от ГЕРБ: Масова сеч в ДФ "Земеделие"
Снимка: архив, Ройтерс

Масови уволнения на експерти се извършват в момента в Държавен фонд „Земеделие”, алармираха от ГЕРБ.
 
По тяхна информация от сутринта ръководството на фонда връчва заповеди на експерти, които от години работят там.
 
„Служителите сега дори не стоят на работните си места, за да не им бъдат връчени заповедите”, каза депутатът Красимир Ципов от ГЕРБ.
 
По думите му според служители във фонда ставало дума за структурни промени, но това може да стане само с изменения в устройствения правилник, което пък за последно е правено през 2012 г.
 
Цвета Караянчева пък обяви, че сутринта представители на ръководството са влезли в стаите на IT отдела и в правния и външна фирма е поела работата.

Заради това от ГЕРБ искат да знаят кой е разпоредил връчването на заповедите, на какво основание е станало това, как тази външна фирма работи и кой е разрешил това.

От ДФ „Земеделие“ отрекоха във фонда да има масова чистка. Според началника на пресцентъра Дафинка Граховска в IT отдела работят общо 42-ма служители и само един от тях е уволнен поради "преструктуриране".

От фонда уточняват пред БТА, че информационното обслужване на ДФЗ открай време се извършва от външна фирма и от това не произтичат никакви проблеми.

Прекратеният достъп до сайта на фонда е временен и е по чисто технически причини. По отстраняването им се работи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ няма право да *** защото и те бяха същите.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А в енергетиката какво е???
13
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уволнен е шефът на ИТ отдела човека работи в този отдел от 1976 г. Явно е много добър специалист щом през всичките правителства които минаха от различни цветове не е бил сменян.Сменят шефа на договаряне и разплащане. По този начин се слага ръка на фонда. Сменят се хора на възлови места. Във фонда има списък в личен състав от 30 човека. Трябва да си много нагъл да казваш, че няма масова чистка. Извода е един Кръгът БСП и ДПС да лапат, а бедните селяни да нямат достъп до евро фондове.
12
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може би има смисъл. За първи път 100% са усвоени от европейските пари.
11
5
 
22
 
! Отговори
КК преди 10 години
И кой ги назначи тези експерти и специалисти? Най-големия експерт по земеделието Румен Порожанов, който трудно ще различи краставичка от тиквичка, да не говорим за крава от бивол... Ами, господа, каквито ви бяха назначенията, такива ще са и уволненията... Далеч съм от мисълта, че тези ще назначат по-свестни.
10
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев ще направи опустошителни промени за четири години
9
11
 
22
 
! Отговори
гейБЕР; преди 10 години
*** ГЕРБЕРАСИ, забравихте ли какви ги вършеше ФИДОСОВА????
8
7
 
12
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Свободна Монтана,вие от МОнтана до Видин ,като си ги избирате комунисти та 25 години сте цъфннали :)Ахахаха
7
14
 
20
 
! Отговори
Свободна Монтана преди 10 години
Боже не ги е срам ГЕРБ да говори за уволнения е това е наглост от тяхна страна, да се замислят те какво направиха.А ГЕРБ какво направи когато дойде на власт уволни всички навсякъде и то за 100 дни смени качествени кадри.А кадрите на ГЕРБ се събираха от улицата без капка познания ценз и опит и ставаха директори.Нека да назначат кадри където да се работи.Ние видяхме какво може ГЕРБ.Дойдоха гладни като хиени и унищожиха БЕДНАТА НИ ДЪРЖАВА.
6
2
 
17
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Няма да споменавам Горското дружество на един град,за да нямат проблеми момчетата там!!!От Силистра до Видин, това е дружеството с най хубавия дивечи печалба от лов!!!Тази година им спуснаха ТУРЧИН за шеф,че не се били справяли!!!ТУРЧИНА не може да различи бряст от габър!!!Ето ви факти!!При интерес от редакцията, да ми пише на имейла от регистрацията ще им обясня всичко,да направят разследване ако искат!!!
5
3
 
19
 
! Отговори
123456 преди 10 години
До 1243Напротив. Много бързо даже ДПСарите се намърдват там където келепира е най-голям. В МОСВ, МЗХ, РИОСВ, Областни земеделски служби, Областни управи с управители от ДПС служителите са подложени на геноцид. Уволняват ги на поразия и назначават познайте какви?
4
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аларма от ГЕРБ: Масови уволнения на калинки в ДФ "Земеделие"
3
1
 
10
 
! Отговори
Momo преди 10 години
А кога и къде е било някой да признае нещо?!Не питам само за конкретния случай, а по принцип.
2
5
 
32
 
! Отговори
1243 преди 10 години
ДПС бавно и "славно" превзема всички държавни постове, с мълчаливото съгласие на коалиционните им партньори от Атака и БСП. Жалко за България, жалко. Но тихо, че българите спят. Да не вземем да ги събудим.
1
4
 
21
 
! Отговори
акуд преди 10 години
дпс чрез бсп и атака източват всяко евро, субсидия от ЕС за подпомагане на наследствени безработни роми под формата на помощи. а българчетатадагодухат, амин

Спонсорирани публикации