България е 44-та по върховенство на закона

Сходни резултати имат Сенегал, Индонезия и Ямайка
9 мар 2014 18:20, Елена Кирилова
18
България е 44-та по върховенство на закона
Снимка: Sxh.hu

България е 44-то място сред 99 държави в света по индекс за върховенство на закона, сочи проучване на независимата американска организация “World Justice Project”.

Изследването обхваща общо 100 хил. домакинства. Данните от него показват, че сходни на България резултати имат Сенегал, Ямайка, Индонезия и Тайланд.

Румъния се нарежда по-нагоре в списъка и заема 33-то място.

Скандинавските държави - Дания, Норвегия, Швеция и Финландия, са заели първите места в класацията.

Индексът за върховенството на закона се изчислява по осем показателя. Разглеждат се ограниченията върху правителствените сили, липсата на корупция, откритото управление, основните човешки права, редът и сигурността, регулирането на правозащитните органи, гражданското и наказателното правосъдие.

“World Justice Project” е независима организация, основана през 2006 г. Тя работи за напредъка на принципите на правовата държава в целия свят.

Подробности вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
занорвегия сме сигурни, дори и да са били назад в класацията, след като осъдиха убиец на 80 души на 20 години курорт със сигурност са се изстреляли на първо място. от това по-добро доказателство че закона е по-важен от хората няма.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пропуснали са една нула - на 440 място сме.
11
1
 
3
 
! Отговори
Забележка ! преди 10 години
По времето на комунизма бяхме на по-ниска позиция.Все пак малко сме се издигнали и сме достигнали тези велики правови държави.Но и ние сме правова държава,поне така се заявява от министъра на правосъдието.Значи трайте и се съгласявайте с наложеното правосъдие - правова държава сме и туй-то.
10
0
 
7
 
! Отговори
Бай Ганя преди 10 години
Хохохооо....то ако сме на 44-то пак трябва да се бием с пета в ***....и да люшнем една мешана скарица със студен бирок! Хахаха....ама мене ми се 4ини 4е сме на 144-то место 4е и по-назад! Добре дошли в абсурдистан, банановата република на западнала юропа! Бай ви *** ще се погрижи за вас, да ви е смъртна жега в транспорта през лятото и ку4и студ през зимата, да работите и да се осигурявате, но осигуровки да нямате право да ползвате понеже те се ползват от тия дето не работят! Муахахахахахаахах
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо нито едно "демократично" величие не обяви досега бкп-бсп извън закона? Защото друго няма - всичко е бекапета. Оттук ако се почне ,може и съсебната система да влезе в час, освен и всичко останало. Но вождовете не желаят друг съд? Каквото и да говорят. По делата им ще ги познаете.
8
0
 
4
 
! Отговори
N преди 10 години
Ние трябва да сме на дъното на тази класация и да копаем на долу.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
реално сме на 144...
6
0
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
Дай ми пример за действаща демокрация без съдебна система. Няма! Лошата ни съдебна система е толерирана от управляващите вече 25г. защото те имат интерес от това. Съдебната система в БГ не може да се реформира...трябва да се почне отначало, с нова Конституция и строг контрол. Трябва да поканим чужденци да ни управляват, както са постъпили в 1879г.
5
1
 
5
 
! Отговори
За оплаквания към преди 10 години
съдебната система, я по-добре към арменския поп. Като всички юристи и тия са за избиване, ама няма кой! Накой сложи ли минусче, да знаете че е от хранилката на съдебната система, хранеща се като висрус, докато убие гостоприемника.
4
0
 
9
 
! Отговори
Хм! преди 10 години
Или, казано с други думи, честито ви сенегалство! Ако не ви звучи добре, да го кажем по друг начин: На дереджето сме на *** от Югоизточна Азия; можем също да кажем, че сме на равнището на пиратска Ямайка, където, като те почерпят кафе, чашата мирише още и на ром, и на лимон, и на какао (така поне твърди един писател).Изводите всеки да си ги направи сам.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обяснете, когото наричате комунистите? Къде видяхте комунистите през последните 20 години? Българските крадци трябва да се нарича само крадци, но не и българските комунисти. Трябва да се разбере разликата в терминологията!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
браво, в първите 50 сме
1
2
 
20
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Мине не мине и някой ни набута в някоя идиотска класация.Ние ,че сме такива е вън от съмнение,щом сме оставили шепа негодници да ни разиграват от сутрин до вечер с политическите си амбиции и безграничната си алчност.Идването в съзнание е мъчително трудно.