Йовчев ще иска оставки, ако има грешки в Лясковец

Към момента обаче МВР шефът не виждал такива
Обновена: 14 мар 2014 16:16 | 14 мар 2014 14:00, Веселина Йорданова
144
Йовчев ще иска оставки, ако има грешки в Лясковец
Цветлин Йовчев Снимка: БТА

МВР шефът Цветлин Йовчев ще иска оставки, ако се установят действия или бездействия, в резултат на които се е стигнало до развоя на операцията в Лясковец, при която беше убит един полицейски служител, а други трима бяха ранени.

До момента операцията е проведена спрямо всички законови изисквания, коментира министърът пред журналисти в парламента.

„Ако в даден момент оценката ми е такава, че с мое действие или бездействие съм допринесъл за трагичната развръзка на тази операция, то бих предприел съответните действия, към момента не виждам такива“, каза той. Йовчев призова първо да се изчака да приключат всички действия по тази операция и заяви, че след това ще бъде направен внимателен анализ.

Министърът не коментира обвиненията на ексвътрешния министър и настоящ депутат Цветан Цветанов, като заяви, че в много от случаите те били неверни и съдържали клевети. Именно на основата на заключенията на психолозите са взети съответните решения, каза той.

По думите му „замазването и замитането на случая под килима“ е довело до това, че е имало пряка опасност за децата от училището. Нямаше как да оставим нещата по същия начин, заяви Йовчев и допълни, че се е действало в условията на неотложност. 

Още по темата
По-рано пред депутатите в НС Йовчев заяви, че не вижда „нещо обезпокоително“ в начина, по който е проведена операцията в Лясковец.

Ще направим преглед как е извършена операцията, но до момента не виждам нещо, което да е обезпокоително, коментира министърът от парламентарната трибуна. Йовчев отговори на депутата от ГЕРБ Красимир Ципов, който поиска такъв преглед и призова министъра да помисли дали не трябва да си подаде оставката и някой друг да управлява системата „както искат българските граждани“.

Министърът обаче подчерта, че е много важно защо през 2012 година е спряна операцията по изземване на оръжието на стрелеца Петко Петков, която, „ако беше проведена, сега нямаше да има този изход“.

Точно това поведение, на което сме свидетели през последните месеци - на опити да се вреди на собствената си държава и да се руши реномето й, са нещо, върху което трябва да се замислите, отговори Йовчев на ГЕРБ.

Министърът беше атакуван от опозицията и за задържането на наркотици.

Задържаните количества хероин през 2013 година са три повече – 253 кг срещу едва 85 през 2012 година, отчете той.

Два пъти повече са задържаните количества кокаин – 18 кг през 2013 г. срещу 9 през 2012 г. 13 пъти повече са заловените количества марихуана и канабис, 7 пъти повече са задържаните синтетични наркотици, възрази министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.