Обезвредиха стрелеца Савов, изведоха го ранен

Повече от пет часа продължи кървавата драма в Лясковец
Обновена: 14 мар 2014 12:18 | 14 мар 2014 11:42,
203
Обезвредиха стрелеца Савов, изведоха го ранен
Снимка: БТА

Кървавата драма в Лясковец приключи, след като полицията обезвреди стрелеца Петко Савов, който тази сутрин уби полицай и рани трима негови колеги.

Мъжът е ранен и изведен от дома му, закаран е с линейка в болница, обяви пред БТА говорителят на Областната дирекция на МВР във Велико Търново Марияна Христова.

Няма информация за пострадали хора при извеждането на Петко Савов.

Още по темата
Новината за задържането на стрелеца в Лясковец потвърди и вътрешният министър Цветлин Йовчев в парламента. Мъжът е ранен, но жив. Операцията е приключила, съобщи Йовчев.

Загиналият е служител на специализирания отряд за борба с тероризма. Единият от ранените униформени ще бъде опериран в София.

Депутатите почетоха паметта на загиналия полицай с едноминутно мълчание.

Повече от 5 часа продължи драмата, която се разрази сутринта около 6 и 30 часа в дома на мъжа в Лясковец.

Засега е ясно, че сутринта спецполицаи от София са пристигнали в града, за да обезвредят 53-годишния мъж, след като в МВР бил получен сигнал от директора на на СОУ "Максим Райкович" Николай Кожухаров, който се оплакал, че е получавал писма със заплахи от мъжа.

В тях Петко Савов настоявал директорът да вземе мерки и да озапти учениците, които вдигали врява в училищния двор и му пречели.

В едно от тях стрелецът написал, че е ловджия и е намекнал, че "сам ще вземе нещата в свои ръце".
Разследването по случая продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
3
 
! Отговори
Любо преди 10 години
Моите съболезнования на близките на загиналият полицай,радвам се,че децата в близкото училище ще играят на спокойствие занапред.Доста закъсняла реакция на институциите.
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Редовите полицаи всекидневно с голи ръце се оправят с агресивно луди.За какво им беше на баретите да ходят там
148
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е, че СОБТ разчитат предимно на името си, не толкова на професионализъм! И там е с връзки естествено,така че...за СОБТ това голям удар! Това петно ще го носят дълго време!
147
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма по тъпо племе от ловците ! Рядко комплексирани хора и фукльовци ! А да станеш ловец никак не е трудно ! За това има толкова инциденти с ловци !
146
3
 
11
 
! Отговори
2012 година преди 10 години
Съдът е разпоредил на полицията през пролетта на 2012 г да проведе акция за задържането на този човек и отнемане на оръжията му! Защо полицията и Цвъ-цвъ не са изпълнили нареждането на съда? Гербери да не коментират тая история, че за тях е автогол и се размириса цялата история!
145
11
 
13
 
! Отговори
до 777 преди 10 години
Реви мръсен гербераст реви, оставка ще видиш през крив макарон :) още 3 години ще има мачкане на герберасти! И хиляда удивителни знака да слагаш същата работа :)))
144
4
 
6
 
! Отговори
wtf преди 10 години
Този индивид здравно осигурен ли е? Аз не искам да плащам за лечението на убиец социопат.
143
8
 
9
 
! Отговори
777 преди 10 години
оставка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
142
8
 
10
 
! Отговори
техен човек e преди 10 години
ГЕРБ не са му отнели пушките през 2012 , понеже бил техен човек , преставям си тоа лудия да му дадат некой лев да стреля на Протестите за ГЕРБ
141
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето за това Бойко с РПГ-то ги действаше такива! Сега ченгетата щяха да са живи и здрави.
140
0
 
3
 
! Отговори
PASHATA преди 10 години
До мимиАко е мръсен милиционер дано го прептрепат и него.
139
0
 
6
 
! Отговори
Само подкупи знаете преди 10 години
Според мен е искал да предизвика полицаите да го атакуват за да пробва колко добре се е подготвил през годините.........
138
7
 
11
 
! Отговори
ДОСТОЙНИ УЧЕНИЦИ! преди 10 години
ТАКА Е ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА! В АМЕРИКА ДОРИ В УЧИЛИЩАТА СТРЕЛЯТ И ЦЕЛИ КЛАСОВЕ ИЗБИВАТ. ПРЕВЪРТЯЛИ КИЛЪРИ ИЗЛИЗАТ ТАМ НА УЛИЦАТА С АВТОМАТИ И ТРЕПЯТ НАРЕД. НИКОЙ НЕ Е ИСКАЛ ЗАРАДИ ТЕЗИ УБИЙСТВА ОСТАВКАТА НА ОБАМА. ПРОСТО АМЕРИКАНЦИТЕ СА ПРИЕЛИ, ЧЕ ТАКА Е ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА. ДЕМОКРАЦИЯТА ИСКА ЖЕРТВИ. ВИЕ ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ПРИ ДЕМОКРАЦИЯ, НО ДА ИМАТЕ СИГУРНОСТТА ОТ ТОТАЛИТАРНО ВРЕМЕ. ДА ВИ ИМАМ ДВОЙНИЯ ЛИЦЕМЕРЕН, ФАЛШИВ МОРАЛ! ИСКАТЕ НА ДВА СТОЛА ДА СЕДИТЕ ЕДНОВРЕМЕННО!
137
3
 
8
 
! Отговори
мими преди 10 години
Ако това се случи с мойто дете работещо като полицай,на този мазен клепоух некадърник ще му отрежа и двете уши и ще му ги навръ вгз.
136
0
 
10
 
! Отговори
пепи преди 10 години
Това са ръководителите в МВР със 7 години стаж!!!
135
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, настигнахме ги най-накрая американците.
134
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано пукне!
133
4
 
6
 
! Отговори
лимонад преди 10 години
e защо не са си го убили на място. Как може - застрелял полицай, заплашвал сумати хора и се грижат за здравето му да харчат още пари?????????ааа забравих - бил е здравно осигурен и си е плащал вноските редовно.
132
0
 
4
 
! Отговори
info преди 10 години
darjavata e prognila,ot glava do kraka,vijte germania,niama tolkova polizia,a vsicko e mir.niama grabeji,zigani,a,polizaite ne izglejdat taka,ujas,nai-prostata pasmina e v bg...
131
4
 
12
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Ха сега жалостивите душици, да обяснят на жената и децата на загиналия полицай, защо трябва от техния джоб и данъци държавата да плаща операциите и животоспасяването на този убиец. Децата му пречели?! Не куршум в главата а бавна и мъчителна смърт заслужава тази ***. Това е ***- не бива да бъде третиран като човешко същество!