Обществото трябва да знае пълната истина за Лясковец

Лазаров: В НС ще се проведе дебатът за действията на МВР
Обновена: 17 мар 2014 14:04 | 17 мар 2014 14:04,
55
Обществото трябва да знае пълната истина за Лясковец
Главният секретар на МВР Светлозар ЛазаровV Снимка: Булфото

Българският парламент е мястото, където може да се проведе дебатът както за действията, така и за бездействието на МВР при спецоперацията в Лясковец. Така главният секретар на МВР Светлозар Лазаров коментира пред “Фокус“ искането на оставката му от ГЕРБ.

В петък 53-годишният психично болен Петко Савов уби командос и рани други трима при спецакция на полицията за отнемане на незаконно притежавани от стрелеца оръжия.

Още по темата
По-рано днес бившият вътрешен министър Цветан Цветанов изрази съмнение, че ранените барети при петъчната акция в Лясковец са само трима. На извънредна пресконференция ГЕРБ поиска оставката на Лазаров, както и временна анкетна комисия в парламента, която да разследва случая.

Главният секретар на МВР уточни, че по случая му предстои изслушване в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

„Роднините на загиналия Емил Шарков, наранените барети, както и цялото българско общество трябва да знаят пълната истина за станалото преди и по време на тази трагедия“, смята Лазаров.

Той отказа каквито и да е други коментари по изслушването му във вътрешната комисия в Народното събрание

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
Цветанов къде си, че с тия безхаберници *** ще умрем...
30
0
 
11
 
! Отговори
бобо преди 10 години
е тоя папуняк на снимката ако ми е началник, аз лично ще го гръмна!!!
29
0
 
11
 
! Отговори
До 29 преди 10 години
Или както биха го казали другарите:това беше пълно присъствие на непрофесионализъм. При тях липси няма. :)
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това беше пълна липса на професионализъм.
27
0
 
16
 
! Отговори
Боил преди 10 години
Когато страната се управлява от червенотурско продажно правителство какво очаквате- оставка? Тези държат кокълът по яако од бултериер.В Германия министърката на съобщенията си подаде оставката само защото някакъв нейн далечен роднина спечелил търг за одпечатване на пощенски марки,а семсйство Станишеви печелят с помоща на ПЕС грантове и се правят на невинни като Йовчев и Лазаров..Оставка за тези шушумиги и некъдърници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
26
1
 
20
 
! Отговори
6789 преди 10 години
Няма нужда да си учил много и да си специалист,за да се сетиш за 10 -ет други начина да го изкарате навън този "барикадирал се" човек,без да има опасност за други хора. Каквито и глупости да говори глав.сек.,безхаберието е очеизвадно и за най невежите. Не са изложили на опасност само командосите ,ами и живеещите в кооперацията, качили ги на последния етаж .... Ако, беше си разхвърлил боеприпасите на ляво и дясно /защото луд чове,не знаеш какво ще му дойде на акъла/, не искам да мисля какво щеше
25
0
 
34
 
! Отговори
Сами преди 10 години
Коя истина? - Вашата! Този човек ,не е спрял да говори само по опорни точки,за каква истина говори! Всичко при вас е непрекъснато лъжене, и социологическите ви проучвания ,и всичките ви данни за инвеститори, икономика,бизнеса, безработицата т.н.. Толкова безочливо и нагло го правихте до сега и за този случай,ще е същото. А,за дебата е ясно,ще се превърне в обвинение към другите, а .... вие сте невинни . Гнусни сте! ОСТАВКА!
24
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този комунист дето не може името да си напише, го направиха секретар на МВР. .. смях. Ще има да търсим Цветанов със свещ, ама вече е късно. Четете романите на Богомил Райнов и ще видите как действат и какво ни чака от БКП
23
1
 
29
 
! Отговори
Мери 21 преди 10 години
Каква истина да знае оществото???Когато фактите говорят и боговете мълчат-много стара поговорка! Лудият стрелец има 100% успеваемост- 5 от 5 и всички спец. ченгета! А 2 години цялата управа на един град не може да му отнеме незаконнот оръжие!И най-страшното е ,че 10 години никой не прибира един агресивен луд- ето това е гражданско общество!
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сравнително неизвестният кадър на ДАНС Светлозар Лазаров е предложен от правителството на президента Росен Плевнелиев за най-висшия професионален пост в МВР главен секретар на мястото на подалия оставка миналата седмица Калин Георгиев.Това съобщи във вторник правителствената информационна служба, уточнявайки, че номинираният е започнал кариерата си в службите през 1999 г. в Специализирания отряд за борба с тероризма по времето на небезизвестния Филко Славов. След това последователно преминава през бившата Национална служба "Сигурност" (НСС) и ДАНС.По неофициална информация на Mediapo
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"По неофициална информация на Mediapool роденият през 1974 г. Лазаров е зет на Камен Пенков, който бе заместник на бившия вътрешен министър от кабинета "Станишев" Румен Петков.Интересното в случая е, че предложеният за главен секретар на МВР на практика няма никакъв опит в полицейските и оперативни структури. Като командос в СОБТ той се задържа едва 3 години до 2002 г., когато по времето на Иван Чобанов е назначен за разузнавач в НСС.Само за 6 години до 2008 г., Лазаров развива стремгл
20
1
 
42
 
! Отговори
vas преди 10 години
Г-н Лазаров, трябваше да пратите не барети, а Мая Манолова и Лютви Местан. Правят 2-3 минутни изявления и психопатът си пръска главата с поне три пушки едновременно. Сериозно- толкова сте жалки, че ........./не се чете/.
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако това са СПЕЦ-полицаи, значи и тяхното ръководство е СПЕЦ !
18
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един убит и 5 -6 ранени СПЕЦ-полицаи . Това ако не е политическа отговорност, какво друго ще е ?
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страшно ми е интересно, как като е заявил, че се предава полицаите не са го изчакали да излезе, а са се набутали повторно на мушка ! Много не професионално !
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При такова трагично развитие на възникналата ситуаци , най-удачното решение на ръководството на МВР е да си подаде оставка! Някакъв психясъл ловец да убие барета и да рани още трима - такъв абсурд не съществува! Това е пълна липса на компетентност и адекватен подход .
15
1
 
17
 
! Отговори
1111 преди 10 години
До наскотолкова си могат , а ?язък че се хфъргат толкова пари за обучението им.
14
23
 
1
 
! Отговори
наско преди 10 години
Мвр действаше отлично по време на цялата акция ,реагираха много професионално
13
15
 
1
 
! Отговори
наско преди 10 години
Момчетата направиха каквото можаха
12
0
 
25
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Светлозар Лзаров ни праща в парламента за дебати по Лясковсковския кървав провал. То и в парламента има депутати на които мястото им не е там но и твоето място Светлозаре вече не е в полицията.Ти сътвори големи бисери-барикада с радиатори,професионална операция,проведена по закон , убит герой и ранени при изпълнение на дълга си-все едно че са биле на война.