ГЕРБ питат: Само три барети ли са ранени в Лясковец?

Партията иска оставки в МВР и парламентарна комисия по случая
Обновена: 17 мар 2014 16:01 | 17 мар 2014 13:21,
150
ГЕРБ питат: Само три барети ли са ранени в Лясковец?
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ се съмнява, че ранените барети при петъчната акция в Лясковец са само трима. Това обяви в извънредно изявление за медиите бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, като уточни, че в общественото пространство са се появили твърдения за 5-7 ранени спецполицаи.

Подобни информации по думите му будели съмнение за нарочно затъмнение и прикриване на факти за кървавия инцидент, при който 53-годишен мъж застреля униформен и рани трима негови колеги.

Още по темата

"С тази операция, проведена по този начин, действително се застраши човешки живот, не само на тези, които участваха в нея, но и на всички тези, които живеят в близост до тази сграда", отчете Цветанов.

Затова и от партията настояват анкетна комисия да изслуша всички, които са имали отношение към планирането на тази операция и към всички експертизи в миналото по случая със стрелеца.

Ексвътрешният министър не отрече, че през 2012 г. е имало планирана акция срещу Петко Савов, защо обаче не е проведена също можело да бъде предмет на проучване на анкетната комисия.

По думите му оставката на главния секретар на вътрешното ведомство е наложителна, защото именно Светлозар Лазаров носи персоналната вина за този случай.

Според Цветанов цялостната организация на операцията в Лясковец е показала дефицита и дефектите на всички законодателни промени, които се правят в сектор "Сигурност" в последните девет месеца.

По отношение на начина, по който се правят кадровите назначения в МВР от страна на политическото ръководство, Цветан Цветанов каза: "Доминирането на представители от структурите на контраразузнавателната ГД "Национална сигурност" показва пороците и тези грешки, които се постигат в момента в МВР. Не е нормално главният секретар да дойде от ДАНС, директорът на финансовата служба да дойде от ДАНС, директорът, който беше назначен в СДОТО, да дойде от ДАНС. Има поредица служители, които нямат никаква професионална подготовка в полицейската дейност", категоричен бе той.

По думите му при ГЕРБ е имало приемственост и нещата са стояли другояче – през 2009 г., тогавашният главен секретар Павлин Димитров е станал заместник-министър, директорът на "Национална полиция" Калин Георгиев бил назначен за главен секретар на МВР, а тогавашният му заместник Ангел Антонов станал директор на  "Национална полиция".

"Беше резонно да запазим всички тези професионалисти", заключи Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом мафията толкова реве на умряло от Цветанов, значи няма как да е лош човек. Аз бих се притеснил ако доган, местан и гея ме ласкаят!
125
2
 
2
 
! Отговори
!!! преди 10 години
ne komentiram
124
4
 
6
 
! Отговори
Дядо Гошо преди 10 години
Тези които ги е страх от Цветанов много добре разбират ,че тяхната мафиотска дейност е подушена и се мъчат / и прокоратурата/ да търсят под вола теле...ДАНО ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ Г-Н Ц В Е Т А Н ОВ
123
1
 
10
 
! Отговори
Иво преди 10 години
На мен пък ми се струва малко вероятно сам човек аматьор да рани 4 или 7 барети. Кофти е да се мисли, но ми се струва, че баретите може да са се уцелили един друг. Анализ на раните може да докаже или отхвърли тази идея.
122
10
 
9
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
Бухалка за мутрата следсвена по две дела...
121
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ха-аз мислех, че тоа вече е у панделата......
120
1
 
2
 
! Отговори
za vas tapaci преди 10 години
tragediite vi gi praviat tezi deto 25 god vi ypravliavat ,i tai kato ste s nisak mantalitet se trepetye edni drygi ,i ne piskaite tolkova za neshta koito sa normalni za kapitalizma i oligarhiata ,shtom sa si dali gaza pod naem ne mogat da vzimat samo zaplati i da ne mrat .a shtom ima lydi e sledstvie na sistemata .
119
1
 
2
 
! Отговори
za vas tapaci преди 10 години
tragediite vi gi praviat tezi deto 25 god vi ypravliavat ,i tai kato ste s nisak mantalitet se trepetye edni drygi ,i ne piskaite tolkova za neshta koito sa normalni za kapitalizma i oligarhiata ,shtom sa si dali gaza pod naem ne mogat da vzimat samo zaplati i da ne mrat .a shtom ima lydi e sledstvie na sistemata .
118
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 10 години
За другите незнам , защото въпросът е спорен, но едно е сигурно - за затвора са тези които не са прибрали на време пушките на стрелеца или ако са стрещнали отпор е трябвало да се вземат мерки на по-горно ниво. Ненавреме свършената работа е довело до тази трагедия и може би до въпроса Кои ръководи и праща на сигурна смърт наще барети, които съм сигурен че са добре подготвени
117
16
 
13
 
! Отговори
Калинка от Брюксел преди 10 години
Цветанът няма право да раздава оценки. Той превърна МВР в безобразната ***, оставена му в наследство от главсека Борисов. И в ролята си на вицепремиер уволни стотици кадърни полицаи и още хора от ресорните му министерства и служби.Гербаджиите продължават да се държат като индивиди, които са на власт. Все едно, че ние сме *** и не помним нито калинките, нито лекарите от Горна Оряховица.А недуразумението Калин Георгиев?Цвинокио,НИЕ НЕ СМЕ ПРОСТИ ТИКВИ,КАТО ПОМИЯРА ОТ БАНКЯ!!!!!
116
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Следственият Цветанов, а скоро и арестанта Цветанов да се концентрира върху себе си...
115
15
 
9
 
! Отговори
Gira преди 10 години
Мечтая си да видя Цветанов мноого,много далеч от политиката. Колкото по-далеч, толкова по-добре!
114
8
 
4
 
! Отговори
Dragoi преди 10 години
Темата с кметицата май им е мнооого неудобна, а ?
113
16
 
9
 
! Отговори
Kamenova преди 10 години
Да бяха поискали оставката и на кметицата на Лясковец - Ивелина Хараламбиева Гецова. Госпожата кара втори мандат от ГЕРБ. Защо нищо не е направила, за да предотвърти тази трагедия?
112
13
 
10
 
! Отговори
избирател преди 10 години
ГЕРБ да не изключват себе си, когато говорят, че някой трябва да поеме отговорност.
111
14
 
5
 
! Отговори
Nakov преди 10 години
ГЕРБ трябваше да поискат оставките и на герберските калинки, които ръководят болниците в съседните на Лясковец градове - Велико Търново и Горна Оряховица. Тези хора не са си свършили работата навреме.
110
15
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 10 години
Защо ГЕРБ никога не коментират, че България е осъдена от съда в Страсбург, да плаща милиони левове обезщетения, заради действията на суперченгетата Борисов и Цветанов?
109
12
 
14
 
! Отговори
Живкова преди 10 години
Най-малко Цветанов има право да дава оценки за работата на МВР.
108
12
 
16
 
! Отговори
Боко преди 10 години
Цоко много си далече от професионализма на хората от сигурността. Хората служители от ДАНС явно за толкова време неразбра, че се занимават с националната сигурност и са изключителни професионалисти. За справка виж. Твоята съпруга - служител от ДАНС. Вярно е, че не всеки шофьор на служебен ВАЗ, разнасяйки папките по коридорите на МВР може да стигне до поста Министър.
107
9
 
13
 
! Отговори
Киро Майтапа преди 10 години
Този криминален престъпник на снимката, в качеството на какъв се обажда пак без никой да пита?!? Доколкото ми е известно, срещу подследствения Цветанов вървят не малко дела!!