Погнаха двама полицаи за провала в Лясковец

Дисциплинарката е за тежки нарушения, компрометирали операцията
Обновена: 20 мар 2014 14:24 | 20 мар 2014 09:53, Веселина Йорданова
80
Погнаха двама полицаи за провала в Лясковец
Васил Маринов. Снимка: архив, БулФото

Дисциплинарно производство е разпоредено срещу двама служители на Областната дирекция на МВР - Велико Търново за операцията в Лясковец.

Зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов съобщи, че то е разпоредено вчера за извършени тежки дисциплинарни нарушения, довели до компрометиране на операцията, при която 53-годишният Петко Савов уби спецполицай и рани други трима негови колеги.

Още по темата
"Поредните лъжи и манипулации са медийните спекулации, че в МВР се фалшифицират документи, свързани с трагичния инцидент в Лясковец", заяви Маринов пред „Фокус“.

По думите му организацията на работа в МВР не позволява да се извеждат документи със задна дата. В рамките на проверките, разпоредени от министър Йовчев, всички документи се проверяват от съответните компетентни структури. Тези документи вече се намират в проверяващата комисия, назначена със заповедта на министъра, уточни Маринов.

Както Dnes.bg писа, вчера зам.-министърът и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров бяха изслушани във вътрешната парламентарна комисия за случая.

При изслушването се оказа, че причината да се стигне до убит спецполицай са двама служители от криминалния сектор на Областната дирекция на МВР във Велико Търново, които са отишли да снимат къщата на Савов, без обаче да имат разрешение от когото и да било и дори са допуснали Савов да ги види.

Единият от двамата е Павел Ангелов, бивш бодигард на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, стана ясно по време на изслушването.

Двамата криминалисти са отишли до къщата на Савов на 13 март, ден преди операцията. Те са били цивилни и целта им е била да направят снимков материал на жилището на стрелеца, въпреки че повторно заснемане не е било разпоредено.

Зам.-министърът обеща, че след като приключи пълната проверка по случая ще има уволнени служители.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пък призна, че операцията е провалена, макар че е била много добре планирана предварително, в пълен синхрон между отделните звена и всички участници в нея са били инструктирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези 2-*** полицаи сигурно никога не са членували в БСП(БКП).Затова са наказани.А този който им е наредил да снимат сигурно и дядо му е бил парторг и вероятно е награден.
58
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много добра операция: убит един спецполицай, други трима са ранени. Е, вярно, ако те бяха тръгнали срещу мен, вероятно щях да застрелям и 4-та (с бронебойни патрони и спенцаз падат).Но срещу дядка с ловна пушка, дето стреля със сачми или бренеке е супер жалко да се обясняват. Акцията е тотален провал и смело може да набият на кол главата, която я е планирала.
57
0
 
22
 
! Отговори
Zohan преди 10 години
А да каже Лазаров сега точно как са били инструктирани всички участници в акцията, че нещо ми намирисва на политически инструктаж. Иначе този Лазаров такава "потенциална енергия" е насъбрал, че голямо падане ще бъде.
56
0
 
23
 
! Отговори
Отврат! преди 10 години
А истинските виновници - некадърните *** Лазаров и Йовчев кога ще поемат отговорност?!
55
0
 
17
 
! Отговори
Бай Петкан преди 10 години
До бай ИванТова важи за разните му началници.Редовия полицай знае какво и как се прави но началника му незнае по каква работа е там.
54
0
 
19
 
! Отговори
Неутрален преди 10 години
Защо някой си мисли, че му вярвам.Пак някой беззащитен кримиработник (черноработник) ще "отнесе пешкира".Предполагам, че ОР-тата са цивилни.Следователно някакъв цивилен върви по улицата и си снима.Това може да съм и аз в качеството ми на турист.
53
1
 
24
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Такива са резултатите,когато няма конкурсно начало при назначаване на държавни служители,а има партийно,приятелско и мафиотско начало...
52
0
 
22
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
Бушоните ще изгърмят за да може министърчето и зам. министърчето да продължат да безчинстват в Министерството. Ясно е като бял ден!
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бай *** се напил,насрал се и като изтрезнял започнал да обвинява останалите от компанията "Кой ми се *** в гащите"Аналогичен е случая и по тоя казус.А нали снимковият материал е бил изпратен в София?Нескопосани тъпотии.Защо изобщо е била необходима тая операция,след като са могли да го арестуват по друг начин?
50
0
 
25
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Петко е писал също и за многото кладенци които са в дворовете и нямат капаци и че някое дете може да падне, училището разполага с много голям двор който е в бурени защо...
49
0
 
28
 
! Отговори
Минка преди 10 години
Колко сме жалки, каква полиция, каква организация, тези хора за какво ни вземат. Първо този господин Петко Савов не е никакъв терорист, какво толкова е сторил че нашата полиция която уж ни пази да действа по този некадърен начин. Има толкова начини, а те вижте ни какво можем, срам и позор. Петко не е опасен, може да е имал проблем, може да е някаква депресия, такива като Петко има доста. Петко е писал оплаквания, защо, защото децата вдигат много шум и се подиграват с него днешните деца нямат въз
48
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убитият полицай,също може да го изкарат виновен.Савов да го освидетелстват за невменяем и да го пуснат на свобода, а той да осъди държавата в Страсбург след време.
47
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първо какви са тея барети дето *** пульо да им прави разузнаването на терен?Тва да не е вражеска теротирия? 20 дена са имали.
46
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доста време им отне да намерят двама полицаи дето са харесали бойко във фейсбук
45
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сигурно пак ще уволнят бай Васил чистача и леля Цонка готвачката
44
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак ще изгърми някой неграмотен редови "ушев"... Типично за нашите географски ширини.
43
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Намериха си изкупителни жертви !
42
1
 
29
 
! Отговори
До 33 преди 10 години
Живеещите на горните два етажа са приговени за курбан, нали все пак трябвало основателна причина за нападението и показната акция.
41
1
 
30
 
! Отговори
34 преди 10 години
До 34 Светлозар Лазаров е с техникум по хранително - вкусова провишленост. Значи следва храната , хората , артистичните програми, спортните съботници и ограмотяването до ниво средно образование на мвр са подсигурени
40
0
 
28
 
! Отговори
batevale преди 10 години
На кривите ракети винаги космоса им е крив.........