С парола „Един голям“ получаваш сандвич с марихуана

Преглед на най-интересните теми от печата на 22 март
Обновена: 22 мар 2014 08:03 | 22 мар 2014 08:03,
30
С парола „Един голям“ получаваш сандвич с марихуана
Снимка: архив, МВР

Софиянци, перничани и плевенчани са първенци по употреба на големи количества алкохол, следват ги живеещите в Габрово и Шумен. Това отчита годишната статистика на Националния фокусен център, която се отнася до употребата, трафика и разпространението на наркотични вещества у нас. Сред българското население продължава да се повишава употребата на наркотици, като нараства предимно броят на хората, които взимат канабис и екстази, алармира "Дума". Статистиката показва, че у нас продължава да нараства броят на учениците, употребяващи наркотици. При анкета сред столичните деца 40% заявяват, че ако пожелаят, могат да си намерят канабис много лесно. 32 000 души у нас са проблемно употребяващи наркотици, заяви Момчил Василев от Националния фокусен център.

Друг голям проблем, който излиза на преден план в статистиката, е завишената употреба на сънотворни и успокоителни вещества не по лекарско предписание. "Продават сандвич с марихуана за 12,50 лв. ", продължава тревожната тема "Монитор" на първа страница. На метри от гимназията за чужди езици "Екзарх Йосиф I" в Ловеч закусвалня предлагала не само обикновени сандвичи, но и такива с марихуана.

"Един голям" била паролата за получаване на веселата гарнитура. "Там винаги миришеше на трева, не знам какво правеха", коментираха вчера ученици в гимназията, според които за "веселите закуски" имало редовни клиенти, а мълвата, че там можеш да си купиш нещо повече от храна, се носела още от отварянето на павилиона - близо преди година. "Може да си го изпушиш спокойно отпред и никой да не разбере каква цигара е", разказваха гимназисти, които са виждали как любителите на нестандартните сандвичи се смесвали с тютюнозависимите пред входа на школото и консумирали "гарнитурата".

"Депутатите рискуват да създадат хаос на пазара на кредити", предупреждава "Сега". Новите условия за предсрочно погасяване на жилищни ипотечни кредити без неустойка може да важат и за стари договори, сключени преди приемането на промените в Закона за потребителския кредит. Народните представители ще мислят до последно дали да допуснат предоговаряне на условията по вече взети заеми. Промените в закона бяха одобрени на второ четене в бюджетната комисия в НС късно вечерта в четвъртък.

Законопроектът предвижда изрична забрана за събиране на неустойка при предсрочно погасяване на жилищен ипотечен кредит, ако длъжникът вече е платил поне 12 месечни вноски. Ако кредитът е погасен преди изтичане на този срок, законът допуска обезщетение до 1% от размера на погасената сума.

Бюджетната комисия реши и този, и останалите текстове от закона да важат само за новите договори. Депутатът от БСП Румен Гечев,който е съвносител на промените, обаче счита за допустимо за неустойките да се позволи предоговаряне и на старите договори.

"Ние сме държава на качулките след дъжд - трябва да се случи някаква трагедия или хората да излязат на протест, за да се вслушат институциите в препоръките на омбудсмана", споделя своята констатация пред "Преса" Константин Пенчев, омбудсман на РБ.

"Бих призовал политиците - недейте да повтаряте като клише, че народът е суверен и от него произтича цялата власт. Това е така. Но онова, за което политиците са длъжници на суверена, е уважението. Тежък дълг. Никъде не е казано, че референдумът не бива да предлага промяна в конституцията. Тя не е свещена крава, променяна е вече няколко пъти. Защото в края на краищата и конституцията, и законите са създадени, за да е по-лесен и по-подреден животът на хората. Те са за хората, не за удобство на политиците."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 10 години
Точно в Англия живея,за това момиче казаха че е имала някаква болест на сърцето,която е направила реакция срещу препарат с който е третирано растението докато е растяло,така че не е умряла от трева,а от химически съставки на препарата!!!И запомнете един път завинаги ЗДРАВ!ПРАВ ЧОВЕК ОТ МАРИХУАНА НЕ МОЖЕ ДА ПОЧИНЕ,НЕ МОЖЕ!!!
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се разбра какви санкции следват
23
3
 
1
 
! Отговори
Ето ве каун преди 10 години
До ?!?!?!?dailymail.co.uk/news/article-2548669/Devout-Christian-mother-three-31-woman-Britain-DIE-cannabis-poisoning-smoking-joint-bed.html
22
4
 
11
 
! Отговори
?!?!?!? преди 10 години
Починала от Трева УАХАХАХАХАХАХХА прости им Господи незнаят какво говорят.Ще ме уморите... и как по точно е починала от тревата? Аман от хора дето мислят,че всичко що лети се яде...
21
9
 
3
 
! Отговори
Абе Марихундей преди 10 години
До До 14как нито един бе, само тая година почина едно момиче в англия от трева, майка на две деца...
20
0
 
7
 
! Отговори
Интересно преди 10 години
А срещу парола "един голям ***" какво взимаш - шамар или салам?
19
6
 
11
 
! Отговори
?!?!?!? преди 10 години
" които взимат канабис и екстази" Абе *** прости не разбрахте ли че между 2те работи разликата е от земята до небето,тоз комунизъм е успял да промие твърде мнооогооо мозъци :( Как може да ги слагате в една графа,алкохола е 100 пъти по-вреден от марихуаната и все пак е легален !
18
15
 
5
 
! Отговори
56 преди 10 години
She se lekuvate mama vi narkomanska
17
16
 
24
 
! Отговори
Легализирането идва преди 10 години
В момента тече европейска подписка, одобрена от еу парламента, за тотална легализация на конопа. Остават няколко месеца за събирането на едим мил. подписа. До момента квотата за България е подписана на 52% и сме втори по активност след Полша с 64%.Намерете страницата за гласуване в гуглето и разпространете инфото и извън БГ. Скоро ще се лекуваме качествено!
16
8
 
7
 
! Отговори
anon преди 10 години
А колко се раждат от трева...
15
5
 
11
 
! Отговори
Gosh преди 10 години
До 16: Да, ама и колко се раждат от алкохол...
14
5
 
0
 
! Отговори
Victimized преди 10 години
До 14 , браво ве мисъл .... Наистина къде го чете това ? Не е вярно и потвърждението е , че ако беше така това щеше да е основния довод на всички медии и политици
13
10
 
12
 
! Отговори
До 14 преди 10 години
Хахахахахахахахахаахахахахахахахахахахахахахахахаахахахах,,авеш *** баба ли ти каза че една цигара коноп вреди колкото кутия цигари,хахахах каде го прочете пусни ми линк,само да не е от български журналист писано.И само да те светна че алкохолизма се изразява в това да се напиваш точно от малкото количество което прпоръчваш.Какво можеш да ми кажеш при положение че на година умират около 7 милиона от алкохол,от трева нито един.
12
10
 
9
 
! Отговори
До9 Пешо преди 10 години
Мн си прав Пешо но кво да им обясняваш.Затова държавата е на това дередже,слагат тревата до екстази.Кумонистите им казаха че това е наркотик и те само това си знаят.Цял свят масово я приемат за да се лекуват хората,само ние сме аборигените и още сме си поне 30-40г. зад развитите държави.ГОСПОДИ ДАЙ СИЛА НА ТОЯ СЛЯП И ГЛУПАВ НАРОД, ДА ПРОГЛЕДНЕ!!!АМИН
11
14
 
7
 
! Отговори
до пешо преди 10 години
Сега пешо донякъде си прав донякъде не си. Да алкохола вреди, но в минимални колечичества е полезен / една гллътка твърд алкохол или чаша вино на ден/, лошото е че никой не го взема в малки количества. Цигарите предпазват от паркинсон, но пък вредят ва 100 други неща. Марихуаната наисхина лекува много болести, но ако си мислиш че е по-безвредна от цигарите си вогромна заблуда. Цигара марихуана уврежда дробовете колкото една кутия цигари. Ако я пиеш в напитка не вреди, но и ефекта е минимален.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А с "един топъл, топъл" какво ли ще получиш?
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пешо, стига писал глупости, че децата в училище ще вземат да ти повярват.
8
14
 
9
 
! Отговори
10010 преди 10 години
Никога на бих пробвал такова нещо. И никой от моите приятели не го е правил.А относно "паролата" - имам какво друго да предложа :D
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един голям...в г*за!
6
20
 
35
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Марихуаната не е наркотик - стига лъжи. Кафето е, алкохолът е, тютюнът е. Марихуаната лекува над 2000 неврологични заболявания. Кафе, алокохол и тютюн не / само разболяват.Към марихуаната не се развива пристрастяване - към изброените по-горе се развива.В света няма ссмъртен случай, дължащ се на употреба на марихуана - но милиони умират в резултат на употреба на алкохол и тютюн.Марихуаната не увреюда нищо - алкохолът и тютюна увреждат мозъка и дробовете.И марихуаната е забранена?