Ще установим тези, които стоят зад атентата в Сарафово!

Министър Йовчев се срещна с външния министър на Израел Авигдор Либерман
Обновена: 27 мар 2014 17:05 | 27 мар 2014 17:05, Анисия Иванова
16
Ще установим тези, които стоят зад атентата в Сарафово!
Срещата между Цветлин Йовчев и Авигдор Либерман. Снимка МВР

Оптимист съм, че ще установим тези, които стоят зад атентата в Сарафово. Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев, който се срещна с Авигдор Либерман, заместник-министър председател и министър на външните работи на Израел. Министър Йовчев благодари на израелската страна за проактивното взаимодействие при разследването на атентата. Двамата министри се обединиха около тезата, че сигурността е изключително важен приоритет в сътрудничеството между България и Израел.

Още по темата
Министър Либерман е на посещение в България по покана на Йовчев. Работната среща се проведе днес в Министерството на вътрешните работи. По време на разговорите двамата са обсъдили различни аспекти на двустранното сътрудничество и се обединиха около стратегическия характер на двустранните отношения, в това число в областта на сигурността и вътрешните работи.

Те отчетоха, че активният политически диалог между двете държави се развива непрекъснато във възходяща насока. Нов импулс за по-нататъшното развитие и надграждане на отличните политически отношения ще даде провеждането през 2014 г. на трето съвместно заседание на правителствата на България и Израел.

Двамата министри се обединиха около необходимостта от ефективно международно сътрудничество в противодействието на тероризма и други заплахи за глобалната и регионалната сигурност.

По време на разговорите двамата са потвърдили готовност да работят и за изграждането на Регионална група за реакции при кризи и извънредни ситуации.

Йовчев и Либерман са обсъдили ситуацията в Сирия и Украйна, както и мерките, предприети от България, за овладяване на засиления миграционен натиск и бежанската вълна. България ще разчита и на подкрепа от Израел за справяне с този проблем, е заявил Йовчев.

Друга важна тема, по която двамата министри постигнаха съгласие, е съвмместна работа в борбата срещу ксенофобията и антисемитизма. Израелският министър е изразил благодарност за готовността на българската страна и личния ангажимент на министър Йовчев за своевременното предотвратяване и недопускане на различни форми на антисемитизъм и ксенофобия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе... арабите тръгнали да бият евреи точно у нас. хм.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ако организаторите на терора са МОСАД, както се говори, кого ще установите?
9
0
 
2
 
! Отговори
yjas преди 10 години
da si izmiesh racete posle ot toia mirizlivec ,mnogo mirishat tia evrei yjas poznavat se po ydaljenite prilepnali yshi mesesti ystni garbav nos mazen pogled prisviti hitri ochi i mirizma na razvaleno kiselo zele .
8
0
 
4
 
! Отговори
George1 преди 10 години
Овчев ще установи че е по комунист и от Ленин,за друго не става.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТИ ОТКРИЙ УБИЙЦИТЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ, ПЪК ПОСЛЕ СЕ ПЪНИ ЗА МЕЖДУНАРОДНИТЕ АТЕНТАТОРИ, ЗАЩОТО ТОЛКОВА Е ОВЛАДЯНА ПРЕСТЪПНОСТТА, ЧЕ ЦЪФТИ И ВРЪЗВА ЕЖЕДНЕВНО!!!
6
0
 
13
 
! Отговори
www преди 10 години
ЩЕ УСТАНОВИМ АТЕНТАТОРИТЕ - КАКВОТО КАЖЕ МИНИСТЪРА НА ИЗРАЕЛ ТОВА ЩЕ Е ....
5
0
 
10
 
! Отговори
Емо преди 10 години
Нали вече две години все другия месец ще ги установите, а по-другия ще бъдат в съда. Такива като вас всъщност са най-добрите приятели на терориститте, щото вършат тяхната работа. Терористите дошли в България, поогледали се, казали "тук и без нас са се справили", и си заминали.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев, стискаш ръката на тези, които стоят зад атената.
3
2
 
15
 
! Отговори
17 г. преди 10 години
Овчев вие с един дядо от Лясковец на който му лопа дъската не успяхте да се справите, та с терористи ли? Оставка, бездарни престъпници!
2
1
 
5
 
! Отговори
иван к. преди 10 години
Нямаше ли обосновано предположение.Търсенето продължава.
1
4
 
13
 
! Отговори
смехурко:)))))))) преди 10 години
Пълен *** е Йовчев не са открили тук кой са убийците на жертвите в последно време.Една операция на спец частите не можа да проведе има убит и тежко ранане от един обикновен човек.Щял да открие атентаторите ОСТАВКА си дай ***:))))))))))

Спонсорирани публикации