ДПС се стяга за нови избори, ако управляващите загубят на евровота

Преглед на печата на 29 март
29 мар 2014 07:30,
74
ДПС се стяга за нови избори, ако управляващите загубят на евровота
Снимка: архив, Булфото

ДПС се готви за предсрочни избори наесен, ако управляващите се провалят на евроизборите. Това обяви Алиосман Имамов, зам.-шеф на движението и на парламента, пише "Стандарт". "Мисля, че до изборите ще продължим да подкрепяме това правителство, а след това - ще бъде въпрос на резултати от изборите. Резултатите ще предизвикат коренна промяна в политическата ситуация", категоричен бе Имамов. Той заяви, че "интерпретациите за сближаване между ДПС и ГЕРБ са силно преувеличени.

"Президентът унищожава институциите, може да има и импийчмънт", казва в интервю за "24 часа" Татяна Буруджиева, депутат от "Коалиция за България". "Няма да влизаме в политическите игри на ГЕРБ и президента. Няма да подкрепим промените на ГЕРБ в Изборния кодекс, защото легитимират действията на Росен Плевнелиев", заявява Буруджиева. БСП внася жалба в Конституционния съд (КС) за указа на президента, с който той разпредели партийната квота в ЦИК. При решение на КС, което показва, че президентът е нарушил върховенството на закона, възможно е да се стигне до искане на импийчмънт, допуска Буруджиева. "Огромният ни проблем с настоящия президент е, че той унищожава институции, включително и самото президентство. Той прави опит да дискредитира всички институции, може да има и такава интерпретация на неговия указ - като нарушение на принципа на парламентарната държава", смята Буруджиева.

"Българската почва е подходяща за национализъм", коментира "Сега". Следващият месец се навършват 9 години от създаването на "Атака". Волен Сидеров се настани в националистическата ниша - тя зееше празна и сама го покани. Партията е парламентарно представена в три поредни мандата, партнира на две правителства (година при ГЕРБ и сега), а самият Сидеров стигна до президентски балотаж срещу Георги Първанов. Почва за национализъм, такъв, какъвто го представя Сидеров, все повече ще има. Европа е под въпрос, настроения срещу ЕС заливат всички страни, едни общества са недоволни от брюкселската командно-административна машина, други - от мигрантите, трети се превиват под темповете на застаряване. Старият континент все повече ще е националистически. Рисковете пред "Атака" са свързани най-вече с НФСБ, която бе близо до парламентарен пробив миналата година и ако го осъществи на следващите избори, е възможно да поеме лидерството в националистическия сектор. Но Сидеров е добър актьор, няма да се даде лесно.

"Административен Франкенщайн", коментира "Труд". На хоризонта се задава поредната административна реформа. Управляващите планират сливането на Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за защита на потребителите в мегаструктура. Целта е новото ведомство да е по-силно и ефективно. От една страна, има логика, тъй като и двете комисии следят за нерегламентирани бизнес практики. От друга страна, може да се роди административен Франкенщайн, който да работи още по-бавно и неефективно. Огромната структура по правило се управлява по-трудно, а отговорностите по-лесно се размиват. Освен това практиката показва, че докато реформата се осъществява, работата спира тотално.

"Кога полицията трябва да пипа здраво", коментира в "24 часа" проф. Иван Т. Тодоров, юрист. Той посочва, че над 90% от нахлуванията в жилища с цел задържане са абсолютно излишни. С тях се цели основно пиар ефект, че полицията работи. Специализираният отряд за борба с тероризма не следва да се използва в показни акции, в които употребата му е несъразмерна с обществената опасност на преследваното престъпление или извършител, а единствено съгласно неговата строго специализирана компетентност - противодействие на терористични действия, защита на стратегически и особено важни обекти, предотвратяване и пресичане на тежки престъпления. Използването на отряда за други цели не е въпрос на простима грешка, а на незаконосъобразно действие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
11
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Само едно не разбирам-как ДПС прави коалиция с БСП.Преди 30 години точно бащата на Станишев беше вътрешен министър и точно той смени имената на турците.Как може да се коалираш с палачите си?А и партията по чиито ръце има студентска кръв (БСП)заслужава да се сгромоляса от власт!
11
1
 
17
 
! Отговори
дам преди 10 години
Червените кратуни , начело с Пръмовица , неможаха друго да измислят и били заподзрели коалиция ДПС , ГЕРБ.На кого ги разправяте тея бе , нали ако имаше такава коалиция това правителство отдавна да си е заминало.ГЕРБ и ДПС имат над 140 депутата и адиос орех.На всичкото отгоре ще го направят публично в центъра на Кърджали и ще поканят всички камери да ги снимат .А няма да се договорят примерно на среща в сараите.Едно е да пиеш кафе с някой , друго е да се целуват мъже насред Орлов мост
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !НИКОГА ВЕЧЕ ОРЕШАРСКИ!
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Лъжете, драги ми господине ! Ако беше за коалиция, между ГЕРБ и ДПС, те можеха да я направят след изборите през май 2013г. Щяха да имат стабилно мнозинство и никой нямаше да търси Сидераста, но ДПС, знаят, че номерата им с кадруването няма да минат при ГЕРБ, пък и ГЕРБ не ги искаха. Най-удобно за ДПС, беше коалиция със слабата БСП, която и сега ДПС я управлява !
8
1
 
10
 
! Отговори
АнаЛиз преди 10 години
Ако го направят ще се окаже , че ДПС са по българска партия от БСП и Батака взети заедно.Затова хора гласувайте против задкулисието и се молете ДПС да си изпълнят обещанието.Всички не харесващи това управление нека гласуват на изборите за ГЕРБ за да се махне това управление , пък на предсрочните избори си подкрепете който искате.Създаването на АБВ и Делян без цензура бе точно с тази цел да размие вота на избирателите и да помогне на твърдото ядро на столетницата
7
17
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
Най-мразеният човек в България е Борисов бе, герберастка подлого!!!Сума хора се самозапалиха заради него, уби голяма част от малкия и средния бизнес и така увеличи безработицата и обрече на глад стотици хиляди семейства! Нещастника източи Здравна каса, знаеш ли какво е Здравна каса герберастка подлого? Тя държи здравето на българина!!!И докато твоя вожд си прави 3-тия милиард, замрази всички доходи за сметка на грандиозните бонуси на чиновническата *** в министерствата!
6
4
 
10
 
! Отговори
Shark преди 10 години
И ква станя тя тая, май в ДПС се оказа че има по-умни хора. Само в БСП останаха *** *** и чугинените глави които мислят че ще си изкарат мандата.
5
4
 
19
 
! Отговори
Ник неим преди 10 години
БСП май вече никой не ги брои за живи. Не напразно най-мразения политик в БГ е Сергей Дмитриевич Станишев- Йосифов
4
15
 
9
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
ДПС се готви за нови избори. Този път в коалиция с ГЕРБ ... :)Всъщност ДПС и ГЕРБ отдавна играят под масата заедно. Доган нарочно изпусна репликата за порциите в Кочан и изпрати пред урните наивните българи, които мислеха, че гласувайки за ГЕРБ гласуват против ДПС.После на президентските избори турците НЕ гласуваха на балотажа и така помогнаха на Расим Плевнелиев с баща *** от Белица да стане президент на България.Кафето на Местан и Боко Тиквата беше само леко повдигане на завесата ...
3
3
 
16
 
! Отговори
Баце преди 10 години
Дори и да паднат ще е с измамен резултат . Ако няма измама хората от сегашното политическо спуква отдавна да ги няма . Орешарски продължава агонията с нови и нови милярдни заеми създавайки чувството че идва след него потоп
2
9
 
9
 
! Отговори
Непукист преди 10 години
Не мога да разбера ,кой на кого се наведе в Кърджали?!?Много бързо се залюбиха,дори и без да се ухажват много
1
8
 
23
 
! Отговори
288 дни преди 10 години
Добро утро! Оставка!