ДПС се стяга за нови избори, ако управляващите загубят на евровота

Преглед на печата на 29 март
29 мар 2014 07:30,
74
ДПС се стяга за нови избори, ако управляващите загубят на евровота
Снимка: архив, Булфото

ДПС се готви за предсрочни избори наесен, ако управляващите се провалят на евроизборите. Това обяви Алиосман Имамов, зам.-шеф на движението и на парламента, пише "Стандарт". "Мисля, че до изборите ще продължим да подкрепяме това правителство, а след това - ще бъде въпрос на резултати от изборите. Резултатите ще предизвикат коренна промяна в политическата ситуация", категоричен бе Имамов. Той заяви, че "интерпретациите за сближаване между ДПС и ГЕРБ са силно преувеличени.

"Президентът унищожава институциите, може да има и импийчмънт", казва в интервю за "24 часа" Татяна Буруджиева, депутат от "Коалиция за България". "Няма да влизаме в политическите игри на ГЕРБ и президента. Няма да подкрепим промените на ГЕРБ в Изборния кодекс, защото легитимират действията на Росен Плевнелиев", заявява Буруджиева. БСП внася жалба в Конституционния съд (КС) за указа на президента, с който той разпредели партийната квота в ЦИК. При решение на КС, което показва, че президентът е нарушил върховенството на закона, възможно е да се стигне до искане на импийчмънт, допуска Буруджиева. "Огромният ни проблем с настоящия президент е, че той унищожава институции, включително и самото президентство. Той прави опит да дискредитира всички институции, може да има и такава интерпретация на неговия указ - като нарушение на принципа на парламентарната държава", смята Буруджиева.

"Българската почва е подходяща за национализъм", коментира "Сега". Следващият месец се навършват 9 години от създаването на "Атака". Волен Сидеров се настани в националистическата ниша - тя зееше празна и сама го покани. Партията е парламентарно представена в три поредни мандата, партнира на две правителства (година при ГЕРБ и сега), а самият Сидеров стигна до президентски балотаж срещу Георги Първанов. Почва за национализъм, такъв, какъвто го представя Сидеров, все повече ще има. Европа е под въпрос, настроения срещу ЕС заливат всички страни, едни общества са недоволни от брюкселската командно-административна машина, други - от мигрантите, трети се превиват под темповете на застаряване. Старият континент все повече ще е националистически. Рисковете пред "Атака" са свързани най-вече с НФСБ, която бе близо до парламентарен пробив миналата година и ако го осъществи на следващите избори, е възможно да поеме лидерството в националистическия сектор. Но Сидеров е добър актьор, няма да се даде лесно.

"Административен Франкенщайн", коментира "Труд". На хоризонта се задава поредната административна реформа. Управляващите планират сливането на Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за защита на потребителите в мегаструктура. Целта е новото ведомство да е по-силно и ефективно. От една страна, има логика, тъй като и двете комисии следят за нерегламентирани бизнес практики. От друга страна, може да се роди административен Франкенщайн, който да работи още по-бавно и неефективно. Огромната структура по правило се управлява по-трудно, а отговорностите по-лесно се размиват. Освен това практиката показва, че докато реформата се осъществява, работата спира тотално.

"Кога полицията трябва да пипа здраво", коментира в "24 часа" проф. Иван Т. Тодоров, юрист. Той посочва, че над 90% от нахлуванията в жилища с цел задържане са абсолютно излишни. С тях се цели основно пиар ефект, че полицията работи. Специализираният отряд за борба с тероризма не следва да се използва в показни акции, в които употребата му е несъразмерна с обществената опасност на преследваното престъпление или извършител, а единствено съгласно неговата строго специализирана компетентност - противодействие на терористични действия, защита на стратегически и особено важни обекти, предотвратяване и пресичане на тежки престъпления. Използването на отряда за други цели не е въпрос на простима грешка, а на незаконосъобразно действие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
25
 
! Отговори
аз преди 10 години
Нови избори ще има,но след като бъде изтеглен и присвоен нов заем от 3 милиарда.След това тези,които дойдат на власт-ДА МУ МИСЛЯТ!
31
9
 
11
 
! Отговори
да преди 10 години
ГЕРБ и ДПСБСП и ДПСвсе тая бе, муцки, всичко е шест!Да живее БКП!
30
13
 
5
 
! Отговори
платен трол преди 10 години
До ЖулиетаХа ха ха, ***, покажи един, поне един пост в който подкрепям Борисов. Не съм чак толкова глупав, че да вярвам на бодигарда на бай ти Тодор ( лека му пръст ) .
29
14
 
9
 
! Отговори
Жулиета преди 10 години
До Платен ***: Щом си тук и всеотдайно подкрепяш европейската *** и изтривалка на Америка -Тиквата, значи ти пука , и то много ти пука да спечели ГЕРБ, за да може да ти плати по-високи премии за пропагандата ти по форумите а може би и високо място във Властта!
28
6
 
15
 
! Отговори
платен трол преди 10 години
До ЖулиетаЗнаеш ли, колко сте смешни кутевчетата? Дори не си правите труда да четете, просто си изпълнявате заръките. Дори и ДПС да спечели изборите, през оная работа ми е. Не ми пука изобщо, просто ме дразнят опитите ви да манипулирате хората.
27
17
 
7
 
! Отговори
Жулиета преди 10 години
До Платен ***: Колкото и коментари да пускате против БСП, колкото и да ги заливате с помия БСП ще спечели и тези и следващите Парламентарни избори когато и да са те! Хубаво го запомнете нещастни Бойкови ***!
26
12
 
20
 
! Отговори
Българин преди 10 години
С огромно съжаление трябва да си призная, че цял живот съм гласувал за десни партии. НО в момента САМО и ЕДИНСТВЕНО Борисов може да изгони комуно- турската антибългарска *** далеч от властта. Колкото и да не ми се иска ще гласувам за него, в името на България!
25
4
 
12
 
! Отговори
платен трол преди 10 години
До ЖулиетаСтранно. От вашето IP също има пуснати доста коментари, с различни никове, но с едно и също съдържание...
24
16
 
11
 
! Отговори
Жулиета преди 10 години
В момента тук има двама трола на ГЕРБ и пишат ли пишат от едно и също IP :), създават впечатление ,че целия народ прелива от мъка и любов към ГЕРБ :)
23
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХАХАХА герберастите реват -не сме от герб,ние сме други партии....ХАХАХА
22
3
 
9
 
! Отговори
Ехеее..... преди 10 години
Нещастието на Българския народ ,че в страната неистово искат да властуват соц-комунисти.Ще страда народа докато търпим този гаден полеп.
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС трябва винаги да бъде натиквано в ъгъла.По-добре да има коалиция ГЕРБ+БСП, може да звучи абсурдно, но е по-малкото зло.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ръководството на БСП позволи партията да бъде брутално изнасилена...ако след предсрочните избори БСП беше обявило че няма да прави коалиция с ДПС и се проведоха още едни избори, то БСП можеше да има пълно мнозинство. Но не...
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС е етническа партия , която за да замаже очите на хората е взела във редиците си няколко жадни за власт и пари така наречени "българи".
18
8
 
13
 
! Отговори
До подкрепящите БСП преди 10 години
Защо си мислите, че ако някой пише против правителството, подкрепя ГЕРБ? Господа (другари), не са само тези две партии има и други.
17
10
 
10
 
! Отговори
аз преди 10 години
До НиколовНещо не си разбрал другарю. Не само герберите, всеки нормален човек е срещу Б(К)СП не защото е в коалиция с ДПС и атака, или който и да е, а защото за последните 25 години, са в управлението на страната 17 и носят основна вина за всичко, което ни се случва. Всъщност, откакто съществува столетницата само и единствено вреди на България. Тази страна може и да тръгне напред, но не и преди забраната на червения тумор.
16
14
 
15
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Хм, каква стана тя, всички гербери бяха против БСП защото е с ДПС , а сега стана обратното -ГЕРБ и ДПС в коалиция . Живота е странна работа, колело! Затова голям залък хапни -голяма дума неказвай !В цялата история най-жалък е Борисов, просто много се изложи и вдигна мизта в пъти на Местан!
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС винаги успяват да си вземат своето. Намаляване на влиянието им може да се получи, само ако гражданите на България гласуват по-масово. Време е да го направим, защото не е нормално това преяждани с власт. Освен това, разпределянето на порциите за тях не е преставало през целия преход и целта им, както и на коалицията /да не забравяме и старите коалиционни партньори/ основно е да са във властта, за да запазят натрупаните облаги и да продължат да ги увеличават. Финансовият интерес преди всичко.
14
12
 
11
 
! Отговори
Тъпи герберасти преди 10 години
Алооооо, герберастчетата, какво стана бе ,а :)))) бея това , бея онова, а сега се прегърнахте с ДПС хахахахахахаха нещастници. Сега трябва да измислите нещо друго, примерно бея и винету
13
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 12Борисов, може и да е мразен от част от бабите, защото те слушат мазния украински евреин, който де седне и стане само за .... реве. Но нормалните хора не могат да вярват на Станишев, на Дарадърева и на глупостите на пчеличката Мая, нито на този ***, финансов министър, който през ден тегли милиардни заеми, уж че след 5 м ще даде на бабите по 4-5 лв, към пенсиите а в това време натрупа милиардни дългове, които да плащат внуците им !