Атанаска лично посочила къде е трупът на Александра

Лазаров потвърди: Александра обидила децата й
Обновена: 14 апр 2014 09:27 | 14 апр 2014 09:27,
51
Атанаска лично посочила къде е трупът на Александра
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Снимка: БТА

Няма друг заподозрян за убийството на 8-годишната Александра от Поморие освен Атанаска Георгиева, съобщи главният секретар на МВР Светлозавр Лазаров пред TV 7.

Обвиняемата е направила самопризнания и лично е посочила мястото, където е било тялото на детето.

Осемгодишната дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров–Германеца, която беше обявена за изчезнала в четвъртък вечерта, беше открита мъртва в петък около 19 часа в дома на задържаната Атанаска Георгиева. 

Още по темата
Тялото на детето беше открито под леглото на Атанаска в квартирата й, която се намира един етаж по-високо от жилището на момиченцето.

Лазаров потвърди и, че сред мотивите за извършване на престъплението е обида от страна на Александра към децата на Атанаска.

Лазаров каза още, че детето е било убито още същата вечер, когато родителите са сигнализирали, че не се е прибрало от училище. На следващата сутрин в 9:30 ч. Атанаска е била изведена от полиция от дома си и с нея е започнала работа.

Бащата на малката Александра Веселин Тодоров твърди, че в убийството на дъщеря му са замесени роднините на Атанаска - майка й Светлана и сестра й Северина, която живее на съпружески начала със собственика на хотел "Лагуна" Веселин Тошев.

Атанаска Георгиева е изпращала SMS-и на родителите на Александра, за да ги заблуди, че става въпрос за отвличане и откуп.

По думите на Лазаров разследващите са работели по всички версии още от самото начало - отвличане с цел откуп, убийство.

"От вчера работим с прокуратурата, за да мога да дойда тук и да кажа, че Атанаска Георгиева е направила самопризнания. Участвала е в следствен експеримент, при който е открито тялото на детето. Не искам да влизам в повече подробности, на всички вече е ясно за какво става дума. Няма нужда да облъчваме обществото с мистерии и някакви версии, пуснати между другото, които отново целят да насадят напрежение", заяви Светлозар Лазаров и отказа да разкрие повече подробности.

Той нито отрече, нито потвърди, че Атанаска Георгиева е проституирала. 

На Георгиева, която се намира в следствения арест, е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Днес Бургаският окръжен съд ще гледа мярката й за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
14
 
! Отговори
тоя бастун преди 10 години
сигурно чете на ПЕЕВСКИ вестниците начело с вестник ПРАСЕ!!!
21
1
 
28
 
! Отговори
! преди 10 години
ДОТУК НЯМА НИКАКВО РАЗСЛЕДВАНЕ! ИЛИ ПОНЕ НЕ СЕ СЪОБЩАВА ЗА СЛЕДИ, ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, УЛИКИ И ПР. ИМА САМО СКАЛЪПЕНИ САМОПРИЗНАНИЯ И ОБВИНЕНИЯ ОТ СЕМЕЙСТВОТО НА ЖЕРТВАТА.ХРОНОЛОГИЯТА НА СЪБИТИЯТА ПОКАЗВА, ЧЕ И СЛЕД ТАЗИ ТРАГЕДИЯ ИГРАЯТ МРЪСНИ ЛИХВАРСКИ ПАРИ.ЛАЗАРОВ, НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ!
20
3
 
14
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 10 години
ДА СЕ ВЪРНЕ СМЪРТНАТА ПРИСЪДА !!!!!!!!!!!!
19
1
 
23
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Какво "правораздаване" за обида от майка на 2 деца. Невероятно, за да е достоверно. Според мен мотивите са други. Кой има право да отнема човешки живот ? Не станали това жестоко деяние ежедневие у нас - мъже, жени и деца , виновни и невинни , си отиват от този свят просто защото някой иска така, с нещо не му е удобно и пр. ? До кога ? Ние правова държава ли сме или напротив ? Да се върне смъртната присъда ,иначе черния кошмар в държавата ще продължи да властва.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мумунката знаела да говори...
17
5
 
13
 
! Отговори
чвор преди 10 години
Никакво смъртно наказание.За такива *** трябва да има специално място.По един стълб в центъра на всеки град,където който мине реже по едно парче от нея.Бързата смърт за такива е изход,не наказание!
16
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега питам всички обикновени хора:1.Трябва ли да има смъртно наказание?2.Трябва ли да има доживотен затвор без право на замяна?3.Трябва ли да се съобразяваме с гейските заповеди на ЕС?4.До кога ще бъдем роби?
15
0
 
6
 
! Отговори
жени' преди 10 години
Не познавам никой от потърпевшите, но от това, което се "прокрадва" по медиите( имам чувството, че нарочно Атанска се представя в светлина на "обидена майка"!!??) и ВСИЧКИ ТЕЗИ жени около хотелиера на ЛАГУна:Северина,Светлана,Евгения,Атанаска; този Веселин или е "заблуден" или има нещо друго, което го спира да ги ИЗГОНИ, да не им осигурява плащане на адвокат( и защо ще плаща за убийцата на дъщеря си?): нищо чудно да го намерят удавен или удушен след години( както съпрузите на Светлана) и тези же
14
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мотивът е абсурден! Никоя жена на средна възраст, майка на пораснали деца, без силни психически отклонения, няма да убие дете, щото казало, че синовете й са грозни! Това и за вестник Шок е прекалено, а за изявление на генерален секретар на МВР е жалко!
13
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама да, нямали са заповед за обиск, затова! Влизат в някакъв хотел, изтърбушват всички врати и въобще както се казва с цялата сила на закона, но в квартирата на задържаната не са и погледнали дори щото са нямали заповед за обиск! Не съм фен на конспирациите, но тази теория мирише!
12
3
 
41
 
! Отговори
ВЕСКО преди 10 години
Прочетете 24 часа -регионални.В 13 часа преди да си е признала квартирата е претърсена с обучено полицейско куче .Труп не е намерен.Кучето не може да се подкупи с кървави лихварски пари.Кой после е внесъл трупа.Кучето трябва да се уволни Йовчев действай.
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали имаше една Северина, дето уж беше убийца. Навсякъде се разнасяше нейна снимка в едър план: Ето я убийцата! Публикуваха се неща, които е писала във Фейсбук, снимки на малките й дечица и цялата й биография до девето коляно. Сега не била тя убийцата, а полусестра й, но пак пишете: "Бащата на убитото момиче твърди, че в убийството са замесени и роднините на Атанаска!"Ако не са замесени? Представете си, че са абсолютно невинни и че тези ужасни обвинения цял живот ще тегнат над тях и децата им!
10
2
 
35
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Детето изчезва в четвъртък,в петък 9.30 Атанаска е изведена от дома си.Кога е бил този експеримент и кой е имал още достъп до нейния таван?Кога е изпращала СМС ако е същата вечер,защо не са се качили първо там да проверят,или на другия ден когато е отведена ги е изпращала?Не е ясно,г-н Лазаров,нищо от това което обяснявате не е ясно.Като майка ако едно такова дете обиди моите деца до такъв афект няма да стигна,дори няма да обърна внимание.Не изкарвайте целия народ с психични отклонения!
9
2
 
14
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Трагедията е страшна за семейството. С хаутичните действия при разследването, непрофисионализмът на МВР личи навираки си грозната мутра в съзнанието на обществото за пореден път.
8
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малка таванска стая. От нея в 9.30 ч. сутринта е изведена заподозряната и е заведена в полицията, откъдето не излиза. След дълги разпити и следствени експерименти, в 19.30 ч. на същия ден, полицията открива, че тялото на детето е .... под леглото в същата таванска стаичка! Невероятно!
7
1
 
15
 
! Отговори
логика преди 10 години
1.Лазаров, вие сте мъж и кажете: КОй мъж, който живее с някоя жена, прибира и издържа тъща си, сестрите?2.Кой мъж, няма да изгони НЕМЕДЛЕННО- НЕЗАБАВНО( като че съпругата и тъща му са рускини)убийцата-сестра на съпругата му или майката Светлана- не се разбра КОЙ живее на тавана.3.Защо този почернен баща НАЕМА адвокат на Атанаска-убийца и ПЛАЩА?? Той трябва да ги зачеркне, ИЗГОНИ и да не им дава никаква подкрепа!Какво има тук, което не се "вързва"???4.Твърде Нахални, арогантни са тъща му Свет
6
2
 
21
 
! Отговори
Кибик преди 10 години
Този Лазаров има натрапчиво милиционерско излъчване
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атанаска казала.Пак по тънката лайстна я давате.Ей,господа полицаи,не звучите сериозно.Ако може да разкриете някакви факти относно убийството,направете го.Ако не -замълчете.Не се оправдавайте като сгафили ученици..
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами много просто, като са я арестували, не са претърсвали под леглото.Вероятно нямат право без специална заповед.
3
7
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
По някоя от телевизиите даваха как връщат жена с белезници до мястото. Не търси интриги при такава трагедия

Спонсорирани публикации