Евгения Банева: Всички сме бедни в тази държава

Взима 4000 лв. заплата, а трябвало да е 12 хил. евро
Обновена: 14 апр 2014 11:04 | 14 апр 2014 11:04, Камелия Цветанова
301
Евгения Банева: Всички сме бедни в тази държава
Евгения Банева. Снимка: Булфото, архив

Съпругата на бизнесмена Николай Банев - Евгения, която се кандидатира за независим евродепутат, се оплака, че „всички сме бедни в тази държава и бизнесът ни е беден“.

Пред bTV тя обяви, че заплатата й е 4000 лева, а като изпълнителен директор на голям туристически холдинг, какъвто е „Русалка тур“, на Запад заплащането било 10 000-12 000 евро.

Още по темата
„Аз съм образована жена, моите съученички, които не са в България, взимат около 12 хиляди евро, коментира Банева и се оплака, че колата й „Майбах“ вече е на 10 години.

„Работеща жена съм, денят ми минава в офиса, вечерите ми минават с децата, защото имам четири. Повече от шопинг съм напазарувала деца за тази държава“, каза още тя.

Според нея обаче не само тя обеднява с годините, защото и средната заплата в предприятията, в чието ръководството е, е по-ниска, отколкото преди четири години.

В подписката за регистрацията й като кандидат едва 7-8  от нейните служители са се включили.

„Когато започнах кампанията си, повечето вече си бяха дали подписите за някой друг, но ме подкрепят най-вече хора, с които съм работила през годините, и хора от бизнеса“, обясни Банева.

В кампанията си тя ще акцентира към подобряване на състоянието и на благосъстоянието на българските граждани.

„През годините на нашето членство в ЕС не бяха използвани достатъчно добре всички възможности. Има една лека нишка на евронихилизъм, хората остават с убеждението, че ЕС не допринася за тяхното благосъстояние”, посочи Банева.
 
Тя се оплака още, че реално бизнесът не получава пари от еврофондовете, освен ако не е близък до партия.

„Кандидатствали сме многократно и нямаме нито една одобрена програма, предполагам, защото не сме свързани с нито една от управляващите партии“, коментира Банева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
1
 
34
 
! Отговори
Олеле преди 10 години
То бива наглост, но нейното минава всички граници!
186
2
 
11
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
Абе, вярно е - "Всички сме бедни в БГ".Ама, някои са по-бедни, от другите г-жа/др. Бинева. Ако не беше, тъжно, щеше да е смешно, но...., уви!!!!!!
185
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Български бизнес,п..растия,п..ституция с ТУНИНГ не можеш прикри!!!ВИНАГИ СИ ЛИЧАТ!!!!!!!
184
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Веднага отивам да гласувам за тая *** специалистка! Откъде точно точно изпълзя това нагло и противно недоразумение,което срами понятието "образован"?
183
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От такива като нея сме на този хал. Мъжа й Николай Банев е от тези с куфарчетата, затова недоволството е не само неоправдано, но и повече от нахално. Само с манипулации и кражби се занимават. Затова са милионери. Влизането в европарламента цели узаконяване на придобитото чрез корупция. Техният пещерен капиталиъм пречи на България да се вземе в ръце. Гражданите разбират добре настъплението на олигархията и нямат илюзии за хора като Баневи. На тези избори ще се даде ясен знак за истински промени.
182
1
 
18
 
! Отговори
viva1234 преди 10 години
Тая снимка е стара.В другите електронни издания има актуална- от днешното интервю.Мога само едно да кажа - ужассссссссссссс.То след една определена възраст душата на човек си личи по лицето- тая колкото и ботокс, грим и пудра да сложи, й личи отдалеч, че е *** ***.
181
2
 
8
 
! Отговори
emigrant преди 10 години
Ami chto ne doidech v 4ujbina da miech zadnicite na babi i diadovci kato mnogo drugi obrazovani balgarki i da vidim dali chte vzemach pove4e ot 600 evro.....daite im motikite na tezi hubavci v bg
180
2
 
40
 
! Отговори
АСЯ преди 10 години
ТЯ И МЪЖЪТ И СЪСИПАХА СУМАТИ РАБОТЕЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ,ТОЛКОВА НАГЛОСТ И АЛЧНОСТ НЯМА НИКЪДЕ ,САМО *** МОЖЕ ДА Е ТОЛКОВА НАГЛА А ОТ НОСНО ПРИЯТЕЛКИТЕ И С СПО 12 ХИЛЯДИ ЕВРО ЗАПЛАТА МОЖЕ ,ТАКА Е НА ВИТРИНИТЕ В ХОЛАНДИЯ ПО ТОЛКОВА СЕ ИЗКАРВА НА НЕЯ ТОЛКОВА И Е САМО БЕНЗИНА НА КОЛАТА И НАГЛЕЕ ,ХОРАТА В ПРЕДПРИЯТИЯТА ИМ ОТ МЕСЕЦИ НЕ СА ВЗИМАЛИ ЗАПЛАТИ ДОКАТО ТЯ СИ КУПУВА ЧАНТИ ПО 5 000 ЕВРО И ОБИКАЛЯ ЕКЗОТИЧНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ ,НАГЛОСТ ДО БЕЗУМИЕ.ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В БГ
179
6
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Не и липсват качества нито образование, друг е въпросът дали точно тези качества бихме искали в евродепутатите си.Ако някой ми каже друг начин в България едно момиче, което не е получило няколко милиона от тате, да стане милионер, освен да се бибипка с някой, който е станал милионер с достатъчно кражби от народа и държавата, ще се съглася с моралните критики към Банева.Все пак фамилията и е Банева.
178
2
 
39
 
! Отговори
Беден преди 10 години
Всички сме бедни ама за разлика от тебе сме убави
177
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всякакви маймуни се набутаха в парламента и в Брюксел, та тая ли нема да се намърда?Тя и Пеевски са "нашата гордост".На следващите избори очакваме братя Галеви и Брендо!
176
2
 
33
 
! Отговори
Старозагорец преди 10 години
Кога ли ще обеднея като теб, г-жо Банева :)
175
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такава наглост рядко се вижда, дори по нашите ширини
174
1
 
4
 
! Отговори
Старозагорец преди 10 години
Висшист с опит в търговията и банковото дело на 28 носи матраци с приятел като хамалин за по 10 кинта ей тва е БГ :Д
173
0
 
40
 
! Отговори
123 преди 10 години
А бе, що всички дето имат пари си мислят ,че имат и акъл?
172
1
 
36
 
! Отговори
viva1234 преди 10 години
До Проблемът е ...Зависи от гледната точка.Ако пък я изберат за депутат/ не вярвам обаче, няма да си плати, те Баневи кръв повръщат, пари не дават/ това означава разпад и ликвидация на ЕС.Тя и мъжът и са като *** - за 10 кила бакър могат да повредят пътнически самолет фатално и да предизвикат смъртта на много хора - до което са се докопали, всичко е ограбено, фалирано и разпаднато.Тя и самата си е от боята де.
171
0
 
26
 
! Отговори
наборка преди 10 години
Еее кога си обърса сополите и кога стана мераклийка за Европата,*** ?Лесно е, когато крадеш с пълни шепи от народа и живееш нашироко,лесно е и да си купиш диплома, за да я вееш гордо като Самарското знаме и да се пъчиш с тях,но трудното е да защитиш произхода на всичките си придобивки и да докажеш, че действително ги заслужаваш!
170
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БанаНЕва,направи ни заплатите като твоята.
169
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Банева взема европейска заплата.Толкова средно,около 2000 евро вземат и в Белгия.Защо тогава аз и всички българи се морим на месец за 300 лева?Какво повече има Белгия от нас?Нито земеделие има,нито индустрия има,нищо няма.Ама ни има заплатите за 6 месеца и половина наведнъж.И аз искам толкова,всички искаме толкова.
168
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моята мечта е всеки българин да е беден колкото Банева.