Евгения Банева: Всички сме бедни в тази държава

Взима 4000 лв. заплата, а трябвало да е 12 хил. евро
Обновена: 14 апр 2014 11:04 | 14 апр 2014 11:04, Камелия Цветанова
301
Евгения Банева: Всички сме бедни в тази държава
Евгения Банева. Снимка: Булфото, архив

Съпругата на бизнесмена Николай Банев - Евгения, която се кандидатира за независим евродепутат, се оплака, че „всички сме бедни в тази държава и бизнесът ни е беден“.

Пред bTV тя обяви, че заплатата й е 4000 лева, а като изпълнителен директор на голям туристически холдинг, какъвто е „Русалка тур“, на Запад заплащането било 10 000-12 000 евро.

Още по темата
„Аз съм образована жена, моите съученички, които не са в България, взимат около 12 хиляди евро, коментира Банева и се оплака, че колата й „Майбах“ вече е на 10 години.

„Работеща жена съм, денят ми минава в офиса, вечерите ми минават с децата, защото имам четири. Повече от шопинг съм напазарувала деца за тази държава“, каза още тя.

Според нея обаче не само тя обеднява с годините, защото и средната заплата в предприятията, в чието ръководството е, е по-ниска, отколкото преди четири години.

В подписката за регистрацията й като кандидат едва 7-8  от нейните служители са се включили.

„Когато започнах кампанията си, повечето вече си бяха дали подписите за някой друг, но ме подкрепят най-вече хора, с които съм работила през годините, и хора от бизнеса“, обясни Банева.

В кампанията си тя ще акцентира към подобряване на състоянието и на благосъстоянието на българските граждани.

„През годините на нашето членство в ЕС не бяха използвани достатъчно добре всички възможности. Има една лека нишка на евронихилизъм, хората остават с убеждението, че ЕС не допринася за тяхното благосъстояние”, посочи Банева.
 
Тя се оплака още, че реално бизнесът не получава пари от еврофондовете, освен ако не е близък до партия.

„Кандидатствали сме многократно и нямаме нито една одобрена програма, предполагам, защото не сме свързани с нито една от управляващите партии“, коментира Банева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
13
 
17
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Стига сте говорили против жената. Живеем в демократична държава. Не е лошо че има богати *** и кандидат евродепупатки.
166
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цинизъм!!! бедни са тия ,дето вече се редят да бъркат в кофите!!!
165
3
 
18
 
! Отговори
Стига с тая завист преди 10 години
Не я харесвам тази издържанка и не мисля, че трябва да се оплаква като има кой да я издържа. Но съм напълно съгласна с това, което казва. Ако трябва да сравня какво ще изкарвам в Германия в моята сфера, то ще бъде около 4-5 пъти повече отколкото в България. Да не би Българите да не вършат по-малко работа? Не, напротив аз мисля, че ние сме по кадърни. За съжаление тук няма нищо сигурно и постоянно. Може да се скърваш от работа и пак да няма продажби и обратното. Няма логика..
164
2
 
21
 
! Отговори
КУРЧАТОВИЙ 104 преди 10 години
Имали това същество от снимката,въобще нещо общо с бялата раса?
163
0
 
3
 
! Отговори
До 181 преди 10 години
До Българин ... не са само братята *** - има много хора които им е толкова акъла за съжаление ... От тази гледна точка сме "НИЕ". Това, че по-голямата част са т.ъ.пи не премахва проблема - все пак всички живеем в тази дЪРЖАВА ...
162
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До Проблемът е ...Много точно написано. Само ще уточня, че не ние избираме такива недоразумения, а няколко десетки хиляди ***, които срещу гласа си са получили някой лев. Та, проблемът е в държавата, която позволява използването на такива изборни иснтрументи.
161
0
 
5
 
! Отговори
кв. Сините камъни преди 10 години
байчо байчо , ди ман цигар Байчар
160
1
 
17
 
! Отговори
do: Gandito преди 10 години
Ciganka e , ne se pravi na lud
159
2
 
3
 
! Отговори
До МАНИПУЛАЦИЯ преди 10 години
Мда, точно и ясно написано! При това трябва да се има впредвид, че статистиките в такива сайтове са доста "украсени" и в 90% от случаите също не отговарят на истината. Времената приключиха, когато в Германия се печелеха добри пари и се живееше добре. Добрите заплати и печалби се изместват към Азия, а немците се опитват да остават конкурентноспособни като орязват брутално заплатите.
158
1
 
31
 
! Отговори
лепотица преди 10 години
С тия джуки в Амстердам може и повече от 12000 да изкара ,ама колко ще останат за нея е друга работа.
157
1
 
29
 
! Отговори
Проблемът е ... преди 10 години
Проблемът не е, че взема по 4000 лв или ще става Евродепутат, и се оплаква горката - ПРОБЛЕМЪТ е, че може наистина да я изберът за Евро депутат! Това е истинският проблем!Т.е. проблемът е в нас!
156
0
 
20
 
! Отговори
Дасикане Рома преди 10 години
Може да е мн.красива , ама бие на Дасикане Рома или по известни в Сливен като ''байчари'' , които дори отричат че са Роми
155
2
 
16
 
! Отговори
az преди 10 години
Милата бедна жена,аз живея с 500 лв.месечно с две деца и колата ми 111
154
1
 
12
 
! Отговори
повече от Мафия преди 10 години
То ако наистина некой в бедна Държава като България получава такова заплащане (12 000 евро) , то означава че е нещо повече от Мафия
153
1
 
17
 
! Отговори
Unknown преди 10 години
Абе каква е тая фръцла бре, какво правиш в офиса че си залсужила толкова много пари бре. Пъха едните в другия джоб послед в другия и по някое време си разкрачва краката за да влезе нещо мазно ( явно не само на нейния съпруг които е " приличен" бизнесмен ). Е едно е сигурно заради такива пачи като нея ще сме бедни.
152
2
 
5
 
! Отговори
ДЕМОКРАД преди 10 години
Така е при комонизама!
151
1
 
36
 
! Отговори
Борнео преди 10 години
Може и да си "образована" жена, но за да говориш тези неща, явно не си повече от ***.
150
0
 
14
 
! Отговори
МАНИПУЛАЦИЯ преди 10 години
Най-високата Заплата на такава позиция е не повече от 70 000 евро на година , това означава че на месец са 5873.333 евро , за справка : gehalt.de/einkommen/suche/Hoteldirektor-Hoteldirektorin
149
0
 
12
 
! Отговори
Поп Никодим преди 10 години
Вижте сега, не сте наясно - ама ХИЧ, защо госпожата се кандидатира за за Евро Дупе давка ! Ми след като в Брюксел си имаха 4 години Антония Първанова, и даже май я избраха за Евро Дупедавка на годината ?? - сега е време да са облажат с нещо по младо, Тончето вече остаря !Разнообразие требе да има, тиъш ли...... :)
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do Ciganka (baicharka)Shto kato sled kato ! Mackata e razbrala che da si Ciganka , dneshno vreme e po na smetka ! 4 deca 4 hiledi lv zaplata ! jdib 4 po 4 ! Koito i zavijda da ne vijda !Shte glasuvam za taq Simpatichna ekzotichna Jena !