Къде как усетиха труса

В Пловдив има колабирали хора, в Хасково напуснали жилищата си
Обновена: 24 май 2014 15:36 | 24 май 2014 13:37,
103
Къде как усетиха труса
В Пловдив се пречупи дърво и затисна лек автомобил. Снимка: БТА

Няма подадени сигнали за щети и пострадали хора в Хасковска област от земетресението, съобщи за БТА директорът на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Николай Вълчев.

Екипи на спасителната служба тръгват на проверка на инфраструктурата в областта, посочи Вълчев.

По информация от жители на Хасково, Димитровград и Харманли земетресението е изплашило мнозина от тях и те са напуснали жилищата си. Люлеенето се е усетило и от хора, които са били навън.

На територията на Кърджали, където трусът беше усетен най-силно, няма данни за пострадали, но има сигнали за щети след земетресението.

В оперативния дежурен център са подадени два сигнала. Единият за паднал комин и другият - за паднала тухла върху лек автомобил. В момента спасителен екип оглежда местата. Няма паника у населението на Кърджали, хората обаче са излезли навън.

Няколко сигнала за колабирали хора на обществени места в Пловдив са получени след 12.30 часа, когато в града се усети силен земен трус. Това съобщи дежурният лекар от Центъра за спешна медицинска помощ пред Агенция Фокус.

По думите на лекаря става въпрос главно за прилошаване. На място са изпратени екипи на Спешна помощ, които да помогнат на хората. Не са постъпвали сигнали за по пострадали от самото земетресение.

Няма постъпили сигнали за пострадали хора, нанесени материални щети или повреди по сгради на територията на Пазарджишка област в резултат на земетресението. Имаме само уплашени хора, но постепенно положението се нормализира, съобщиха от полицията за "Фокус".

В Димитровград на бул. "Димитър Благоев" е паднала част от мазилката на един жилищен блок върху паркиран автомобил. В Маджарово има паднали 10 комина на къщи - съобщава кметът Милко Армутлиев.

В Ямболско няма сигнали за пострадали хора и разрушения - съобщи областният управител Николай Пенев. Земетресението е усетено и в най-ниските части на града, но паника не е имало. Трусът е бил усетен в продължение на 10 секунди.

Близо час след земетресението няма постъпили в Спешното отделение в МБАЛ-Бургас, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение. Няма постъпили граждани, пострадали при земетресението. Няма и такива, които са колабирали от уплаха.

В Русе земетресението се е усетило слабо по високите етажи на сградите. Това съобщи директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" в крайдунавския град Спасимир Димитров. Той обясни, че не са постъпвали сигнали за материални щети.

Земетресението бе усетено във Враца, като имаше хора, които излязоха от сградите, видя репортер на БТА. Трусът е усетен по-силно на високите етажи на сградите в града.Няма данни за пострадали и нанесени материални щети.

В Търговищко земетресението с епицентър в Гърция бе усетено във всички части на общината. Няма данни пострадали хора и за щети, съобщиха за БТА от общинската администрация в града.

Трусът е усетен по-силно по високите етажи на жилищните блокове. Паника сред населението няма.

Днешното земетресение е усетено навсякъде в Благоевградска област, но до момента няма постъпили сигнали за щети, разрушения и пострадали хора. Това каза за БТА началникът на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград комисар Георги Пармаков.

По-силно земетресението е усетено в Южна България, на територията на Благоевградска област най-мощният трус е бил с магнитуд между 3 и 4 по скалата на Рихтер, уточни комисар Пармаков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: земетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Усещането за "омекнали колене" при земетресение няма нищо общо с адреналина, това е в следствие на сеизмичните вълни и начина по който те влияят на живите организми, при човека оказва влияние на вестибуларният апарат и не само. Тъй като мозъка получава информация от всички сетива относно местоположението и движението на организма в пространството, при земетресение човек се чувства притеснен или му прилошава, защото на мозъка му трябва повече време за да анализира ситуацията и т.н.
42
1
 
12
 
! Отговори
Ванчо преди 10 години
В Пловдив много силно разлюля за около 5минути Взех ВЕФ-а и едно фенерче и хукнах навън
41
1
 
2
 
! Отговори
ДО-43 преди 10 години
Уважавай хората които се учат в момента на компа.си. В началото и ти си бил такъв.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"ako ne e tazi reakciq strah loze pazi "Да бе, голяма полза ще имаш ако припаднеш от страх или ти станат кашкавалени краката. Ако нямаш контрол над страха си не ти е от никаква полза - по-скоро ще замръзнеш отколкото да направиш нужното за да се спасиш. Купи си една инжекция адреналин и си я бий - ще изпиташ същото "облъчване" и без земетресението. Просто не ти е свикнал организма.
39
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
samo da ti kaja priqtel ako ne e tazi reakciq strah loze pazi nali se se6a6 4e ako be6e trugnala da se ruti zgradata az bqh za po malo ot minuta pred hoda i veroqtno tazi mi reakciq 6e6e da mi spasi jivota i da ti kaja 4e ne sam ot strahlivite a ot po umnite mai! ni6o li4no
38
1
 
0
 
! Отговори
ДО-7 преди 10 години
Забравил си да сложиш пред името си-АН
37
2
 
1
 
! Отговори
Лещански преди 10 години
Хасковлии, е чак пък да излизате навън нямаше нужда... но все пак благодаря :)
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Дърво паднало и затиснало автомобил" - стига бе - тая клонка ли?Облъчване има - но уви само с конспирации и глупости... Земетресения е имало, има и ще има...
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе стига глупости.. облъчване... не правите нищо рисковано в живота си и при малка опасност адреналина ви удря без да сте му свикнали и се разтрепервате.
34
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
znaete li strano e use6taneto imah 4ustvoto 4e seino 6e pripadna ,ne sam paranoik ama mai ima ne6o takova s oblu4vane samo pomislete v cql svqt seriq ot zemetreseniq nqma ni6o slu4aino qvno zemqta si namestva plastovete ili 4ove6kata namesa e pre4inata znai li se ?!?!?!?
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малко страшно,но и удоволствието от него никога вече няма да го изживеяЗащо никога повече няма да го изживееш???
32
0
 
16
 
! Отговори
24 май преди 10 години
Абе Плевен дъ ге не те ли е срам точно днес да пишеш на латиница?Едно нещо не ни взеха - кирилицата и вие младежите ще го унищожите.Резил!
31
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 10 години
Земетресение е имало и в Мексико на 38км дълбочина ( информация от друг новинарски сайт ).
30
5
 
6
 
! Отговори
урунгел преди 10 години
Аз съм цирков артист и тъкмо жонглирах на 20 метра височина върху колона направена от бирени кутйки застанал на челна стойка КОГАТО УСЕТИХ ТРУСА!!!
29
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Усетено е още в Турция, Йордания, Израел, Палестина ....
28
1
 
14
 
! Отговори
!! преди 10 години
Както обикновено паниката в България е по-голяма от земетресението.
27
7
 
2
 
! Отговори
pleven преди 10 години
Ne se shegyvaite
26
6
 
5
 
! Отговори
Ал Кохолик преди 10 години
"Май тия дето живеят във високи панелки из полето са го усетили най-много, в балкана на третия етаж на тухлена постройка едвам се усети, добре че имаше чаши да потракат, иначе нямаше да го забележа... "Важното е да потракват чашките. А? И аз така. Помислих си, че се треса от алкохола, а то земетресение било. Ех, как нямаше и някоя готина кака да се тресе върху мен по време на земетресението ?? :((((
25
4
 
11
 
! Отговори
Мдам преди 10 години
Абе викам си, колата ли се развали, че се клати на едно място! Чак сега чета че имало земетресение. Слава богу че не е колата.
24
0
 
2
 
! Отговори
pleven преди 10 години
na sedmiq etaj poluileq taka se vurteshe a vratata ne spirasheshe da se otvarq I zatvarq I si pomislihme che stava techenie

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe