Къде как усетиха труса

В Пловдив има колабирали хора, в Хасково напуснали жилищата си
Обновена: 24 май 2014 15:36 | 24 май 2014 13:37,
103
Къде как усетиха труса
В Пловдив се пречупи дърво и затисна лек автомобил. Снимка: БТА

Няма подадени сигнали за щети и пострадали хора в Хасковска област от земетресението, съобщи за БТА директорът на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Николай Вълчев.

Екипи на спасителната служба тръгват на проверка на инфраструктурата в областта, посочи Вълчев.

По информация от жители на Хасково, Димитровград и Харманли земетресението е изплашило мнозина от тях и те са напуснали жилищата си. Люлеенето се е усетило и от хора, които са били навън.

На територията на Кърджали, където трусът беше усетен най-силно, няма данни за пострадали, но има сигнали за щети след земетресението.

В оперативния дежурен център са подадени два сигнала. Единият за паднал комин и другият - за паднала тухла върху лек автомобил. В момента спасителен екип оглежда местата. Няма паника у населението на Кърджали, хората обаче са излезли навън.

Няколко сигнала за колабирали хора на обществени места в Пловдив са получени след 12.30 часа, когато в града се усети силен земен трус. Това съобщи дежурният лекар от Центъра за спешна медицинска помощ пред Агенция Фокус.

По думите на лекаря става въпрос главно за прилошаване. На място са изпратени екипи на Спешна помощ, които да помогнат на хората. Не са постъпвали сигнали за по пострадали от самото земетресение.

Няма постъпили сигнали за пострадали хора, нанесени материални щети или повреди по сгради на територията на Пазарджишка област в резултат на земетресението. Имаме само уплашени хора, но постепенно положението се нормализира, съобщиха от полицията за "Фокус".

В Димитровград на бул. "Димитър Благоев" е паднала част от мазилката на един жилищен блок върху паркиран автомобил. В Маджарово има паднали 10 комина на къщи - съобщава кметът Милко Армутлиев.

В Ямболско няма сигнали за пострадали хора и разрушения - съобщи областният управител Николай Пенев. Земетресението е усетено и в най-ниските части на града, но паника не е имало. Трусът е бил усетен в продължение на 10 секунди.

Близо час след земетресението няма постъпили в Спешното отделение в МБАЛ-Бургас, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение. Няма постъпили граждани, пострадали при земетресението. Няма и такива, които са колабирали от уплаха.

В Русе земетресението се е усетило слабо по високите етажи на сградите. Това съобщи директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" в крайдунавския град Спасимир Димитров. Той обясни, че не са постъпвали сигнали за материални щети.

Земетресението бе усетено във Враца, като имаше хора, които излязоха от сградите, видя репортер на БТА. Трусът е усетен по-силно на високите етажи на сградите в града.Няма данни за пострадали и нанесени материални щети.

В Търговищко земетресението с епицентър в Гърция бе усетено във всички части на общината. Няма данни пострадали хора и за щети, съобщиха за БТА от общинската администрация в града.

Трусът е усетен по-силно по високите етажи на жилищните блокове. Паника сред населението няма.

Днешното земетресение е усетено навсякъде в Благоевградска област, но до момента няма постъпили сигнали за щети, разрушения и пострадали хора. Това каза за БТА началникът на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград комисар Георги Пармаков.

По-силно земетресението е усетено в Южна България, на територията на Благоевградска област най-мощният трус е бил с магнитуд между 3 и 4 по скалата на Рихтер, уточни комисар Пармаков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: земетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
АА преди 10 години
лещански едно време познаваш дали ще вали или да ами винаги казваше ако вали ще спре ако не вали няма да продължи
22
2
 
6
 
! Отговори
От град Първомай преди 10 години
За първи път спокойно и съсредоточено наблюдавах земетресението в стая в приземния етаж.За мен това е изключителен природен феномен да бъде изживян от всеки човек.Малко страшно,но и удоволствието от него никога вече няма да го изживея-малко ли е това да видиш и усетиш вселената около теб раздвижена.Люлеенетата са с посоки.Вранчанското земетресение беше линейно- С И -Ю З вълнообразно.Днешното земетресение в гр. Първомай беше концентрично кръгово с посока на вълните обратни на часовниковата стре
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фанатици!!
20
3
 
4
 
! Отговори
ДО 22 преди 10 години
ЧАШИ имало ама празни ЛИ СА ЩОТО ДА ПОТРАКВАТ МОЖЕ САМО ДА СА ПРАЗНИ ПРИ МЕНЕ ПРАЗНИ ЧАШИ НЯМА
19
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Земетресението днес в България Е ЗАРАДИ КОНЧИТА ВУРЩ! Бог наказва Европа! Това е знамение за да не се гласува за евро гейските ценности утре !
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май тия дето живеят във високи панелки из полето са го усетили най-много, в балкана на третия етаж на тухлена постройка едвам се усети, добре че имаше чаши да потракат, иначе нямаше да го забележа...
17
0
 
8
 
! Отговори
Д преди 10 години
В Стара Загора се усети доста. Даже се стреснах че нещо на мен ми има.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не пишете глупости, моля! Беше силно и като че ли имаше някакво влияние върху физическото състояние на хората. Силно беше, в София на 8 етаж люлееше здраво!
15
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 10 години
mnogo silno se useti v nai ujniq grad Zlatograd
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е на снимката изглежда, че цела България се е срутила :))))
13
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На някой хора не им трябват падащи сгради - умеят да умрат от страх... буквално. Аз си помислих, че хладилника се е разбръмчал. Докато се усетя че е земетресение и беше минало.
12
1
 
30
 
! Отговори
Пловдив 2014 преди 10 години
Земетресение като всяко друго!Силно разлюля в Пловдив и всички комшии от високите етажи слезнаха.Но за пореден път се питам защо е всичката алчност и злоба при човека като същият е брзсилен пред природата.Питам всички богаташи и политици наши какво като ви са пълни стомасите.Приридата е силна и не се съобразява с вашето имане!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма паника е имало май
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Стара Загора нищо не усетих , а живея на шестия етаж!
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
при силно земетресение специалистите препоръчват:да се наведете и се скриете под масата
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не беше чак толкова силно, в Пловдив на 8 етаж разлюля , но не видях паника чак такова, хората да се изнасят. Журналистите пак се опитват от мухата слон да изкарат
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Облъчиха ни с нещо. Докато люлееши се почувствах зле.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
v stara zagora se oseti dosta silno na 8 etaj abe vikam si kvo stava pil sam kafeta apak glavata me vurti daje si pomislih za moment da ne e kruvnoto apuk to kvo bilo dano tova da ne se povtarq priznavam si dosta se stresnah 6om drasnah po japanki po stulbite nadolo ! tova voob6e ne e sme6no!
5
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сипах си една ракия и чакам да се опече агнето, другото е Божа работа!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във Велико Търново се усети