Къде как усетиха труса

В Пловдив има колабирали хора, в Хасково напуснали жилищата си
Обновена: 24 май 2014 15:36 | 24 май 2014 13:37,
103
Къде как усетиха труса
В Пловдив се пречупи дърво и затисна лек автомобил. Снимка: БТА

Няма подадени сигнали за щети и пострадали хора в Хасковска област от земетресението, съобщи за БТА директорът на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Николай Вълчев.

Екипи на спасителната служба тръгват на проверка на инфраструктурата в областта, посочи Вълчев.

По информация от жители на Хасково, Димитровград и Харманли земетресението е изплашило мнозина от тях и те са напуснали жилищата си. Люлеенето се е усетило и от хора, които са били навън.

На територията на Кърджали, където трусът беше усетен най-силно, няма данни за пострадали, но има сигнали за щети след земетресението.

В оперативния дежурен център са подадени два сигнала. Единият за паднал комин и другият - за паднала тухла върху лек автомобил. В момента спасителен екип оглежда местата. Няма паника у населението на Кърджали, хората обаче са излезли навън.

Няколко сигнала за колабирали хора на обществени места в Пловдив са получени след 12.30 часа, когато в града се усети силен земен трус. Това съобщи дежурният лекар от Центъра за спешна медицинска помощ пред Агенция Фокус.

По думите на лекаря става въпрос главно за прилошаване. На място са изпратени екипи на Спешна помощ, които да помогнат на хората. Не са постъпвали сигнали за по пострадали от самото земетресение.

Няма постъпили сигнали за пострадали хора, нанесени материални щети или повреди по сгради на територията на Пазарджишка област в резултат на земетресението. Имаме само уплашени хора, но постепенно положението се нормализира, съобщиха от полицията за "Фокус".

В Димитровград на бул. "Димитър Благоев" е паднала част от мазилката на един жилищен блок върху паркиран автомобил. В Маджарово има паднали 10 комина на къщи - съобщава кметът Милко Армутлиев.

В Ямболско няма сигнали за пострадали хора и разрушения - съобщи областният управител Николай Пенев. Земетресението е усетено и в най-ниските части на града, но паника не е имало. Трусът е бил усетен в продължение на 10 секунди.

Близо час след земетресението няма постъпили в Спешното отделение в МБАЛ-Бургас, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение. Няма постъпили граждани, пострадали при земетресението. Няма и такива, които са колабирали от уплаха.

В Русе земетресението се е усетило слабо по високите етажи на сградите. Това съобщи директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" в крайдунавския град Спасимир Димитров. Той обясни, че не са постъпвали сигнали за материални щети.

Земетресението бе усетено във Враца, като имаше хора, които излязоха от сградите, видя репортер на БТА. Трусът е усетен по-силно на високите етажи на сградите в града.Няма данни за пострадали и нанесени материални щети.

В Търговищко земетресението с епицентър в Гърция бе усетено във всички части на общината. Няма данни пострадали хора и за щети, съобщиха за БТА от общинската администрация в града.

Трусът е усетен по-силно по високите етажи на жилищните блокове. Паника сред населението няма.

Днешното земетресение е усетено навсякъде в Благоевградска област, но до момента няма постъпили сигнали за щети, разрушения и пострадали хора. Това каза за БТА началникът на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград комисар Георги Пармаков.

По-силно земетресението е усетено в Южна България, на територията на Благоевградска област най-мощният трус е бил с магнитуд между 3 и 4 по скалата на Рихтер, уточни комисар Пармаков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: земетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.