Линейката пристигнала в "Надежда" за 18 минути

Андреева нареди проверка по случая с починалата 40-годишна жена
45
Линейката пристигнала в "Надежда" за 18 минути
Снимка: архив, БулФото

За 18 минути е пристигнала линейката в столичния квартал „Надежда", където тази нощ почина 40-годишна жена, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

По случая министър Таня Андреева е наредила проверка, която ще бъде извършена от Изпълнителна агенция "Медицински одит".

Още по темата
Трагедията се е случила след абитуриентско тържество. Тръгвайки си от бала, младата жена припада до колата си.

Въпреки че близките й веднага звънят на "Бърза помощ", според тях линейката закъснява с 55 минути, което се оказва фатално и жената почива.

Според информация от Центъра за спешна медицинска помощ София-град снощи в 20.31 часа в районния координационен център постъпва сигнал за "припаднала и неадекватна жена на около 35 години".

В 20:42 часа сигналът е предаден за изпълнение на д-р С. Ч., пътуваща с кола от кв. „Овча купел -2”. В 20:49 часа д-р С. Ч. е на мястото на инцидента – ул. „Вардар”, кв. „Надежда”, блок 239.

Заварена е жена без дишане, с цианоза и с трайно разширени зеници. На ЕКГ е установена права линия. Въпреки това е опитано обдишване с маска Амбу и индиректен сърдечен масаж. В подобни случаи не се ползва дефибрилатор, посочват от пресцентъра на МЗ.

Относно липсата на дефибрилатор в колата обаче, както и във връзка с изясняване на конкретиката по случая, министър Андреева е разпоредила да бъде извършена проверка.

От МЗ заявяват, че при установяване на нормативни нарушения отговорните лица ще понесат предвидените наказания и санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
15
 
0
 
! Отговори
куку-руку преди 9 години
Позитанци, много сте бързи бе, като фурия. Ама и вас ви лекуват бг псевдолекари, кой се дореди до специалист професор или доцент, дореди се...
21
11
 
11
 
! Отговори
куку-руку преди 9 години
911 имат специално обучение как да водят разговор, нашите от 112 са обучени само как да отказват обаждания, че от МВР-то и спешна помощ ги мързи. кой е виновен сега? МВР-то не иска да ходи на адреси, спешна помощ също.
20
23
 
8
 
! Отговори
куку-руку преди 9 години
112 са флегми от една страна, а българските медици не знаят медицина доста често от друга. а от трета си мислят, че с тези знания трябва да им плащат като в харвард, което естествено няма как да стане.
19
14
 
1
 
! Отговори
куку-руку преди 9 години
трябвало е да пробват обвдишване уста в уста. изпробвано и установено от българските медици. Интубации, ъ, кви са тези работи бе.
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
План Ран-Ът.
17
13
 
6
 
! Отговори
гербист преди 9 години
Така ще бъде докато не се направи частна спешна помощ. Ако човек е много на зор звъни в частната и идва линейка до 10 мин. и плаща после за услугата. Ако не е толкова на зор, звъни в държавната спешна помощ и линейката идва до 1-2 часа.Лесно е да се направи, ама малко акъл трябва да има човек.
16
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AZ OTKOGA SAM KAZAL,LEKARITE SA EDNI OT TUMORITE NA TAZI DARJAVA,KAKVOTO I STETE MI PRIKAZVAITE,V TOVA SAM SE UBEDIL 1000%
15
2
 
12
 
! Отговори
Антикомунист преди 9 години
"В 20:42 часа сигналът е предаден за изпълнение на д-р С. Ч., пътуваща с кола от кв. Овча купел -2. В 20:49 часа д-р С. Ч. е на мястото на инцидента ул. Вардар, кв. Надежда, блок 239."... абсолютно невъзможно е това разстояние да се вземе за 7мин дори с Gt-R, ако ще да няма и една кола по пътя!!!
14
1
 
12
 
! Отговори
1234 преди 9 години
Това е някакъв абсурд! Как е възможно та линейките са на 3-4 километра от описаното място и на максимум 5 светофара?! А се пита в задачата тези роднини защо не са се вдигнали с колата и в в първата болница или поликлиника!?
13
5
 
17
 
! Отговори
Стига! преди 9 години
Хайде вече да ги избиваме, преди да са ни избили нас...... Утре, парламента, всичките, аз ще отида, какво ще да става, няма накъде вече
12
5
 
5
 
! Отговори
traato преди 9 години
Хорa те смятaт времето от последното обaждaне, или моментa в който сa ви прехвърлили нa 150.От другa гледнa точкa aко звънете директно нa 150, може дa не отчете обaждaнето. Но aко е зa съвет кaкво дa прaвите при спешнa ситуaция директно 150.
11
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки министър със служебен мерцедес, но за 2 милионен град 10тина линейки. Бесилка ли, гилотина ли, ще ги горим на гладата ли, не знам решавайте го !?!
10
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това със 112 трябва да се премахне НЕЗАБАВНО. всички американски простотии дето ни ги внедриха са пълна шитня.
9
2
 
29
 
! Отговори
Българка преди 9 години
До 7Правилно ти е впечатлението, защото не говориш пряко с Бърза помощ, а с няколко телефонистки по редицата. В Созопол звънях на 112, намирайки се на 300 метра от тяхната болница, но си говорих с телефонистка от Бургас. Докато дойде линейката, жената вече се беше свестила - добре, че не ни умря в ръцете..
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да е имала мозъчна аневризма. Може да е получила емболия.
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как няма да има задръствания като на сфетофарите се стои по 60-80 секунди на червено, а зеленот е не повече от 20 секунди.
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли най-после някой да каже на аудиторията от какво е починала жената? От инфаркт, от инсулт, от алергичен шок , глътнала си езика, паднала лошо и се уБила ли е болна от нещо?
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tova 112 mi pravi vpe4atlenie 4e raboti po-bavno ot prednata sistema po nqkakva pri4ina
4
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задръстванията в София са ужасни и никой демократичен кмет след 1989 г. и Фандъкова не може да се справи. Просто са си некадърници.
3
2
 
23
 
! Отговори
39119 преди 9 години
линейката е стигнала за 6мин......дотук ок. .ама тия *** в центьра какво са правили 11мин....и на мен ми се е случвало да закьснее линейката заради забавен сигнал....