От 1 юли тръгват директни полети София-Загреб

Нискотарифният превозвач Dalmatiаn има амбициозни планове за развитие
Обновена: 16 юни 2014 14:10 | 16 юни 2014 11:45,
2
От 1 юли тръгват директни полети София-Загреб
Снимка: Архив Reuters

От първи юли ще има директна авиолиния между София и хърватската столица Загреб. Това съобщиха от Летище София за Investor.bg.

Полети ще има три пъти в седмицата - във вторник, четвъртък и събота. Линията ще бъде обслужвана от частната нискотарифна хърватска авиокомпания Dalmatiаn.

Първоначално самолети на компанията ще свързват Загреб с още десет европейски направления, освен София – Дюселдорф, Женева, Хамбург, Ларнака, Милано, Прага, Рим, Щутгарт, Варшава и Цюрих. По-късно се планира да бъде открита и линия до Виена.

Билетите за някои от тези дестинации вече са пуснати в продажба на цена от 29,99 евро в едната посока.

Директните полети межу българската и хърватска столици бяха договорени в края на април между премиерите на двете страни Пламен Орешарски и Зоран Миланович.Тогава те заявиха, че това ще е благоприятно за туризма, който е приоритетно направление и в двете държави.

Dalmatian е първата частна нискотарифна авиокомпания в Хърватия. След дългогодишна подготовка тя започва работа от 30 юни, съобщи БТА. Дългосрочните планове на компанията предвиждат и презокеански полети, които не са обичайни за нискобюджетните авиопревозвачи, също и да бъдат включени четири самолета Airbus във флота на превозвача.

Повече икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А София - Пхенян, кога.....
1
4
 
6
 
! Отговори
благоевград-селяни преди 9 години
сф-перник кога?