За трагичните бедствия трябва и лична отговорност, заяви Симеон

Неспазването на законите се е превърнало в норма, смята той
21 юни 2014 14:45, Александър Попов
138
За трагичните бедствия трябва и лична отговорност, заяви Симеон
Снимка: Булфото, архив

Бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски изрази съболезнованията си на близките на загиналите след водното бедствие и своята подкрепа на пострадалите.

"В този тежък за хората момент трябва да се запази добрият тон в общественото пространство. Конфронтацията не е правилното поведение, нито пък прехвърлянето на отговорността. Трябва да се съсредоточим върху това да възстановим пораженията и да помогнем на пострадалите хора. Народът ни е доказал, че в трудни моменти може да се обединява. Убеден съм, че и този път ще е така. Затова призовавам публичните личности да не политизират ситуацията, а да се фокусират върху прагматични и рационални действия, които да доведат до бързо справяне с последиците от наводненията. Не е по силите ни да спрем природните стихии, но в наша власт е да сме подготвени и добре организирани, за да ги преодоляваме", заяви Сакскобургготски в свое обръщение.

Според него, впоследствие е нужно да се потърси отговорност, но не само от представителите на местната и държавна власт.

"Нека погледнем и личната отговорност, защото се оказва, че неспазването на законите и правилата, за жалост, вече е станало норма – строи се незаконно, неправомерно се изсичат гори, безнаказано се затрупват речни корита. Никой не мисли за последиците, а както е видно, те идват и доста често са неприятни и трагични", пише още в обръщението си той.

По думите му добрата координация между властите е особено необходима за справянето с такива проблеми.

"Нужни са воля, разум и най-вече компетентност. Дано успеем този път да си вземем поука“, завършва обръщението си Симеон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Франко Фере преди 9 години
Аз съм ващто бедствие Аз ще ви направя EU ще ви докарам Герджиков2 Кауфлант 3 ще сека гори Ще ви оправя Европеици-Бг
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Името Сакскобурготски не е българско
99
0
 
5
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
След 800 месеца,и Он се обади!!!
98
0
 
5
 
! Отговори
DAIZGORIMSIMEON преди 9 години
Неспазването на законите се е превърнало в норма, смята тойА тоя бухал какъв закон спазва като oкраде всичко!
97
1
 
2
 
! Отговори
uu преди 9 години
Баща му и тоя са измамници на Симеон му се смеят в цяла Европа и Борис фашиста
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадлив дедоо с теб смеее айде да сечеме гора че нямам една стотинка вече
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя дърт рептил откъде пак изпълзя ?
94
1
 
4
 
! Отговори
marshmurshocarska преди 9 години
***
93
1
 
1
 
! Отговори
SIMEONKRADEC преди 9 години
Тоя от девета глуха ..
92
1
 
8
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Точно тоя е пръв в редицата за лична отговорност.
91
1
 
11
 
! Отговори
БГ преди 9 години
СИМЕОН ПАК ЛИ СЕ ПОЯВИ ДА ПЛЕЩИ НЕСВЪРЗАНИ АЛОГИЧНИ ГЛУПОСТИ??? ВИНАГИ КОГАТО ПОЛОЖЕНИЕТО НА РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКО-ПУТЛЕРОВИТЕ АГЕНТИ И ПЕТОКОЛОННИЦИ Е КРИТИЧНО ГО АКТИВИРАТ . НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!! МАРШ ЗАЕДНО С орешко ,*** И КРАДЦИТЕ ОКОЛО ТЯХ. ПЛЮС ПОТУРНАШКО-ФАШИСТКАТА *** !!!НАРОДЕН СЪД И ПЪРВИТЕ 20 ГОДИНИ ПРИ СТРОГ РЕЖИМ !!! А ВИЕ ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ ОЧАКВАЙТЕ СЛЕДВАЩИЯТ МЕСИЯ. ДОКАТО ОТ ОТЕЧЕСТВОТО НИ НЕ ОСТАНЕ НИЩО !!!! ЛОВЕТЕ РИБА И БЕРЕТЕ ГЪБИ...........
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обявявам го за крал
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за бедствието "цар",което ни се стовари и щетите,които нанесе,барабар съсъ слугите си,кой да потърси лична отговорност?!
88
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този гургур е първият, който трябва да бъде в затвора, през неговото управление започна пръскането с биологичното оръжие кемтрейлс над България и така до наши дни. Кемтрейлса е причината за промяната на климата - суши, наводнения, избивания на пчели и т.н. Хората трябва да се осъзнаят, че това е ГЕНОЦИД над тях и бъдещето им ще става още по-черно и мрачно, защото това е планирано от НСР. Никъде поТВ нито журналисти, нито политици ще ви кажат това, защото това е ГЕНОЦИД и е тежко престъпление.
87
1
 
13
 
! Отговори
мтм преди 9 години
негово вличество курпревъзходителство беше казал че не идва в властта за материални облаги ,ама излъга неговото високомошеничество.изхарчи ли сухото негово височество?
86
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата крадлива *** се изреди да реве ,заради гнусните ***!!!!*** си е *** ,знае само да мародерства и да се развъжда!За негово добро ,трябва силов контрол!
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А?Мадритският мошеник се появи пак .В сублимният момент
84
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изобщо не ме интересува твоето мнение, а ме интересува на тебе кога ще ти бъде потърсена отговорност за това, че излъга Българския народ и завлече имоти за милиарди, които не ти принадлежат?????????????????
83
3
 
4
 
! Отговори
kapanec.senovo преди 9 години
На пазара, който не ще *** да купува от българките. Ако не му харесва вообще да отива той да продава и да покаже как. А ако е лошо без касови апарати, толкова правителства оттогава насам - да са ги въвели. Какво чакат?Царя поработи малко като минитър-председател и показателите на правителството му не са по-лоши от тези на другите преди и след него. Цар не е бил, неговата царска роля на балансьор изпълнява ДПС, което го регистрира БСП за партия.
82
0
 
9
 
! Отговори
Личната отговорност? преди 9 години
Ами вашата лична отговорност, бе Ваше величество!Напр., за да направите мили очи, отменихте задължението да има касови апарати по сергиите на пазара,облекчихте данъчните измами! Там властват *** кланове-прекупвачи! Техни хора продават *** и обиждат пазаруващите старци, отишли с надеждица да купят по-евтина храна. *** продавачки обясняват: "Казано ми е да продадем сичкуту, затова разпределям гнилуту, турам на всекигу по малку!" Това правило беше закон в "Плод зеленчук" през соца.