За трагичните бедствия трябва и лична отговорност, заяви Симеон

Неспазването на законите се е превърнало в норма, смята той
21 юни 2014 14:45, Александър Попов
138
За трагичните бедствия трябва и лична отговорност, заяви Симеон
Снимка: Булфото, архив

Бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски изрази съболезнованията си на близките на загиналите след водното бедствие и своята подкрепа на пострадалите.

"В този тежък за хората момент трябва да се запази добрият тон в общественото пространство. Конфронтацията не е правилното поведение, нито пък прехвърлянето на отговорността. Трябва да се съсредоточим върху това да възстановим пораженията и да помогнем на пострадалите хора. Народът ни е доказал, че в трудни моменти може да се обединява. Убеден съм, че и този път ще е така. Затова призовавам публичните личности да не политизират ситуацията, а да се фокусират върху прагматични и рационални действия, които да доведат до бързо справяне с последиците от наводненията. Не е по силите ни да спрем природните стихии, но в наша власт е да сме подготвени и добре организирани, за да ги преодоляваме", заяви Сакскобургготски в свое обръщение.

Според него, впоследствие е нужно да се потърси отговорност, но не само от представителите на местната и държавна власт.

"Нека погледнем и личната отговорност, защото се оказва, че неспазването на законите и правилата, за жалост, вече е станало норма – строи се незаконно, неправомерно се изсичат гори, безнаказано се затрупват речни корита. Никой не мисли за последиците, а както е видно, те идват и доста често са неприятни и трагични", пише още в обръщението си той.

По думите му добрата координация между властите е особено необходима за справянето с такива проблеми.

"Нужни са воля, разум и най-вече компетентност. Дано успеем този път да си вземем поука“, завършва обръщението си Симеон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
7
 
4
 
! Отговори
kapanec.senovo преди 9 години
Що за долна пасмина се навъдила в републиканската ***...Колко дена стана управлявате от 1944 г. да сега?! Къде го оправянето? Царя оправяне не ви е обещавал, вие си го измислихте с болните си мозъци.Царското мнение е 1 по важност в България, която е монархия на няколко хиляди години!Това което ме интересува от 5 минути насам е - какво е отношението на учреденото днес движение "Независима България" към Царя...?!!?
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да,трябва да има лична отговорност на всеки политик за всяко противозаконно деяние без давност.
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я, Мони Ментата...
78
0
 
7
 
! Отговори
боже преди 9 години
Тук отговорността е политическа,т.е. никаква,виновните си стоят на поста,сграбчили го с две ръце и яхнали го с крака и пищят,че вече са я поели,но че другите са виновни и са по-виновни и по-грешни ,а те ще стоят за да ни управляват защото са незаменими,велики,единствени и когато ги плюем са сълзите от благодарност на ограбените,излъганите,обезверените.Жените им си правят агенции,източват държавни пари за да рекламират ланския сняг,трупат милиони, а те публично им се обесняват в любов
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коментарът е направен 799-я ден..
76
0
 
0
 
! Отговори
До 80 филипа преди 9 години
Няма нужда някои да бяга на магистралата. Ти си вятърът тук без капка мозък и магистрала в мозъка и устата......
75
0
 
3
 
! Отговори
Духовен Атакист преди 9 години
Спомнете си Ню Йорк по илиците на който плуваха акули миналата година поради същото причина. А той е устроен град със всичките му защити. Никой не може да избяга от това което има да се случва
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я , тоя дърт козел от къде се изцвъка ? , , , ,
73
0
 
6
 
! Отговори
Духовен Атакист преди 9 години
Куборготче отговорността не е лична а колективна-на сбора от цялото общество.Във всяко общество има изявени ***,потенциални ***(основната част)и свестни извисени хора(които са по-малко от процент от населението).Човечеството съществува и се крепи на този няма и един процент такива.Те са причината да не бъде удавено в потоп цялото.Те са косъма на който виси света.Но когато те станат съвсем малко а другите се проявават като *** интензивно, този косъм се опъва и се получават такива неща
72
5
 
7
 
! Отговори
VB преди 9 години
Докато няма правила, които да се спазват и всеки си гледа поединично далаверката ще е така.Прав е царюгагата, колкото и да не го харесвам.
71
1
 
11
 
! Отговори
До Филипа преди 9 години
Дано да си единственият/та/ дето мисли толко тъпо!Незнам кое е по-добре, крадлив комунист или крадлив цар?!Щото сме *** затова такива като царят ***, ДПС и червените идват на власт а после защо сме бедни!Царят се меши в политиката защото е изгладнял и сигурно му трябват повече гори и имоти да гепи...
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човекът- закон!!! Хах
69
0
 
13
 
! Отговори
Лала преди 9 години
Царят *** търси справедливост!Ами на него кои ще му търси, с тези мръсни ръце дето не знаят да пипат, мерише тои та вони!
68
12
 
3
 
! Отговори
Филиппа преди 9 години
Изходът на България е Парламентарна монархия!! Да се спре с онзи цирк в нашия парламент и МС.. Ако погледнете държавите, които са монархии, ще видите, че те са най-добре, най-развити. Княз Кирил е изключително голям родолюбец и много интелигентен и образован. Наистина по времето на Цар Симеон държавата имаше голям икономически ръст. Проблемът е там, че комунистите са пуснали дълбоки корени навсякъде и който и да дойде на власт и да прави опити за реформи, урди на камък,т.е на комунист!!
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 69-------да,бе как не! За 800 ви оправи тези дето му "вервахте",а останалите дето не му се вързахме видяхме разрушителната политика на заграбени имоти,гори,сеч,неясни сделки и доста гафове на безотговорно политическо поведение
66
2
 
24
 
! Отговори
Maks преди 9 години
Кое е молил мадридският мошеник за мнение !? Обикновенните хора са абсолютно наясно за причините довели до трагедията. Кгато този можеше да извърши големи промени защото имаше абсолютно мнозинство и Доверието на хората, той направи едно голямо Нищо.
65
3
 
3
 
! Отговори
67 преди 9 години
До Анонимен 67---------Когато "тежките истини" са изговорени от човек,който не е поел пред обществото своята лична отговорност,а остава само съмнения за несправедливи действия у много българи няма как да обвиняваш хората,че не са човеци,за да вникнели видиш ли в "умните му думи,щото са без покритие! Впрочем кой е понесъл някаква отговорност от политиката и решенията си? Видно е ,че само Борисов си подаде оставката,след като му я поискаха
64
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото и да говорите, колкото и да плювате, през управлението на С.Сакскобурготски, България беше най-добре икономически и стандартът на българина беше най-висок, е доколкото въобще може да се говори за висок стандарт в БГ, но все пак, сравнено с останалите правителства, бяхме най-добре.
63
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я,Симо ментата цъфна и той отнякъде за евтина реклама.Абре царю въшливи-ти като бе министър предсезател в тройната ламя-помниш ли министърката на бедствията $Емел Етем-колко пари окраде и как нищо не напрами.Знаеш ли бе,*** нещастен,че има хора още във фургони живеят! ***-тая Етеме милиони окраде и не ицчисти нито едно дере-какво ми философстваш и умуваш,крадец неден!
62
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Симеон || е напълно прав в съжденията си. Уви хората не са човеци за да вникнат в простите му думи, казващи тежката истина. Макар и да са уж умни глави.