Парите за здраве ще свършат през септември!

Проф. Миланов: Трябва да се актуализира бюджетът за здраве
2 юли 2014 11:20,
7
Парите за здраве ще свършат през септември!
Протест на лекарите в Хасково. Снимка: Булфото

Парите за здраве ще свършат през септември, ако не се актуализира бюджетът за здравеопазване. Това предупреди  началникът на Клиниката по интензивно лечение в "Пирогов" проф. Милан Миланов пред Нова телевизия по повод на протестите в Спешната помощ.

Още по темата
Той обясни, че лекарите няма да могат да вършат работата си нормално предвид липсата на средства. Миланов допълни, че няма да могат да се платят дори обикновените консумативи на болниците като ток и вода.

"Ситуацията в здравеопазването в момента е точно като преди наводненията във Варна и Добрич. Два бента изгърмяха. Другите бълбукат и са тръгнали надолу", обясни той.

"За съжаление, лекарският съюз се превърна в метеоролог – предвещаваме какво ще се случи, изпращаме предупредителни писма и с това се изчерпва нашата дейност”, коментира още проф. Милан Миланов.

Той подчерта, че спирането на средствата за здравеопазване и насилието над лекари са предпоставки хората да излязат да протестират.

Вече трети ден продължават протестите на лекарите от Спешната помощ. От вчера на лекарите им е забранено да разговарят пред медиите без изрично позволение.

Д-р Александър Златанов, временно изпълняващия длъжността директор на Спешната помощ,  е против отношенията в Бърза помощ да се уреждат през медиите. Според него няма служител в звеното, който да е получил по-малко пари от дължимото.

В Хасково днес също започна протест на лекарите, защото не са получили заплатите си. Те се заканват, че ще протестират, докато не им бъдат преведени парите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Защо преди 9 години
Защо никой не казва колко мръсни и мазни *** се лекуват без пари в тези болници?Те вечно са социално слаби.А пари получават без ние да знаем.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петима евреи, които промениха вижданията ни за света:Мойсей: "Законът е всичко"Христос: "Любовта е всичко"Маркс: "Парите са всичко"Фройд: "Сексът е всичко"Айнщайн: "Всичко е относително".
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пред министерството на здравеопазването се струпала опашка. Случаен минувач пита хората на опашката:- Тази опашка за направления ли е?- Не, за министри на здравеопазването!- Ама, не е ли много голяма?- А-а-а-а, тя бързо върви
1
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Все тая, то и здравето свърши в България!