Първи случай на прекратяване на осиновяване във Врачанско

Осиновителите обяснили, че детето не отговаряло на очакванията им
47
Първи случай на прекратяване на осиновяване във Врачанско
Снимка: архив, БулФото

Социалните служби във Враца съобщиха за първия случай на разсиновяване на дете. Процедурата за отнемане на родителските права е започната заради системно пренебрегване на детето от осиновителите, предаде БНР.

В десетгодишната история на Съвета по осиновяване в област Враца вече има случай на отнемане на родителски права, посочи главният експерт към "Закрила на детето" Мария Търнавска.

"Причините са, че осиновителите престанаха да се грижат за детето. Дирекцията се самосезира, тъй като не е нормално дете, което си осиновил, да го оставиш на грижите на свой роднина да поеме изцяло отглеждането му", обясни тя.

Три години след като взели детето, осиновителите - материално обезпечено семейство, го изоставили, защото се чувствали разочаровани от него.

"Според тях детето не е отговаряло на техните очаквания. Техните твърдения са, че не е български произходът на детенцето, че е имало здравословни проблеми, което пък е укрито като информация от дома, в който се отглежда детето, което също не отговаря на истината", каза Мария Търнавска.

По думите й на семейството е предоставена цялостна информация и се знае, че детето е здраво, от български произход и с нормално развитие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Врацаосиновяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
2
 
! Отговори
Една майка преди 9 години
За пореден път се уверявам че масово българите са османо-комунистическа сбирщина!За гени мислите много но и разтягате локуми но че 25год ни оправляват обирджии на никой не му дреме.Бравооооо
22
1
 
11
 
! Отговори
Ние,жените с бижута, преди 9 години
имаме и морал, и интелект. Как реши, че точно ти имаш нужната морална висота и достатъчно мъдрост, за да ни даваш съвети? Да не раждаме деца, а овчедушно да се молим на социалните служби да ни дадат ***, та да посветим останалата част от живота си на макаренковската идея, че каквато и наследственост да има едно дете, чрез възпитание било възможно да се коригира! По времето на Макаренко е имало и един Лисенко. Това име говори ли ти нещо? Ако отговорът е "не", стой си в кухнята и не се излагай
21
3
 
18
 
! Отговори
До 22, 23 преди 9 години
Смешни и жалки сте. Семейството от Враца е постигнало нещо в живота и иска да даде шанс на дете, което е в състояние да се развие.А вие ги убеждавате да се примирят с ИЗМАМАТА (защото са ги измамили, уверявайки ги, че им предлагат дете, каквото те са поискали) и покорно да станат слуги на това, което *** е изхвърлила.Вие двете, като разсъждавате така, защото не поемете мисия? Зарежете своите деца, те имат и други роднини.Идете в Столипиново, да слугувате на децата на мързеливите ***.
20
7
 
1
 
! Отговори
майка преди 9 години
Напълно споделям мнението на 22. Била съм свидетел на жени, които искат да си осиновят дете, за да имат на кого да оставят бижутата си. Тези хора искат да имат деца, но не са си направили труда да помислят, че това означава промяна в личния живот - грижи нощем когато детето е болно, край на бохемския живот, начало в училище, завършване, следване и т.н. докато дадеш старт на това дете. Личния пример и доброто възпитание ще създадат един добър човек, който ще ти бъде подкрепа на старини.
19
9
 
2
 
! Отговори
Pанина преди 9 години
Научно е доказано, че генът играе роля за развитието на детето до 5%. Останалите 95% са грижи, възпитание, добро отношение и насочване на детето към четене, добро поведение и отношение към околните. Да давам примери колко деца на добре материално родители стават наркомани, алкохолици или лентяи, агресивни хора без поведение. Може ли да направим заключение, че генът е виновен? Има и случаи от здрави родители да се родят деца с малформации - да ги изхвърлим ли? Децата не са виновни са участта си!
18
16
 
4
 
! Отговори
майка на две деца преди 9 години
Няма значение от какъв етнос е детето.Това което са направили със него е отвратилно.Това е като на си ми парцалите дай ми куклите.Но тук става въпрос за живо същество.Просто хората са искали да си живеят живота със купони до зори и ресторанти а детето по това време на нощта няма кой да се грижи за него и вече е станало пречка.Радвам се ме нямам познати че бих ги утрепала!!!
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"не си представям да си изоставя кучето, макар че и то не винаги отговаря на очакванията ми.... детето не знам"Кучето не го приемаш за свой наследник и не очакваш да е продължител на рода тил
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не си представям да си изоставя кучето, макар че и то не винаги отговаря на очакванията ми.... детето не знам
15
6
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Чада мои!!!Всичко е заради помощите!!!!Оставят си децата после ги осиновява роднина и така се взимат помощи до безкрай!!!
14
4
 
27
 
! Отговори
м,дааа преди 9 години
Колкото и сълзливо да ни увещават,че детето си е дете/независимо от етноса/,умишлено се неглижира факта,че ГЕНЪТ СИ Е ГЕН!
13
1
 
15
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Надушвам ги аз *** от далече!!!
12
3
 
20
 
! Отговори
Лоша преценка преди 9 години
Когато една двойка осиновява дете, трябва да си направи ясна преценка дали ще й е по възможностите да отгледа човек, който е съвсем различен от тях, т.е. генетично. Защото семейството разочарование може да изпита и от собствени деца, но любовта им към тях винаги ще си остане безусловна. Но смятам, че никой няма право да ги укорява, че не желаят това дете, защото така е по-добре и за двете страни.
11
1
 
17
 
! Отговори
До Една майка преди 9 години
С това шега не бива!Познавам интелигентно семейство с малки материални възможности,но се решили да имат второ дете, което за беда се оказало с тежък психиатричен проблем. Казали им, че ще живее в най-добрия случай, докато влезе в пубертета. Било невъзможно да осигурят на по-голямото дете нормално развитие в миниатюрната им квартирка, ако гледат и болното там. Дали го в соц.дом, след 2 г. то починало. Мога да те убедя, че и до ден днешен страдат за него. Големият е вече висшист с успешна кариера
10
4
 
20
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Хората са проявили човещина. Могли са да се откажат, но не са го върнали обратно в социалния дом. Знае се каква ще е съдбата му там и как ще остане на улицата, щом навърши 18 г. Сигурно са щели да му осигурят някакво препитание, според възможностите му, когато то порасне. Но някой мислител като теб е решил, че това е нередно и, грубо намесвайки се в живота на това семейство, а също и в съдбата на детето, е пратил сигнал и сега *** пак ще е немило-недраго.Първо мислете, после действайате!
9
21
 
6
 
! Отговори
Една майка преди 9 години
Какво ми цъкате минуси.Тука явно сте само мъже расисти.
8
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Материално обезпечено семейство иска да даде шанс на здраво, способно да се развива българче. След време установяват, че са измамени. Откъде накъде някой ще се намесва брутално в личния ти живот? Все едно, че казва зад гърба ти: "Имаш възможности, значи. Тогава ще отглеждаш генетично обременено ***! АЗ РЕШАВАМ да е така! Няма значение ти какво искаш. АЗ РЕШАВАМ резултатите от труда ти да идат за отглеждането на това ***!"Все едно, че партиен секретар отпреди 1990 г. решава съдбата ти!
7
27
 
14
 
! Отговори
Една майка преди 9 години
Какво значи не отговаря на очакванията им?Те ако имаха собствено дете и ако то не отговаряше на очакванията им тогава какво?А относно етноса когато се осиновява дете човек трябва да има едно наум че детето може да е турче,ромче арменче и т.н...Моето истинско биологично детенце е на половина турче какво да го изхвърлиме ли???И аз преди години несъм очаквала че ще се омъжа за чужденец.Те вместо да се радват че са се сдобили с дете..Боже правилно не си им дал собственно.
6
3
 
16
 
! Отговори
Оногондур преди 9 години
До АнонименА ако не могат да имат деца?В края на краищата,осиновителите имат право да изберат за кого да се грижат.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не виждам нищо възмущаващо. Деца, които са при родители си, получават много по-лошо отношение от това. За осиновяване се чака по много време, въпреки че деца в домовете с лопата да ги ринеш и само се опитват да изкарат хората с репродуктивни проблеми някакви зверове и нацисти, за да може да си запазят бизнеса. Всички хора с осиновени деца, които познавам, са взели ***.
4
2
 
6
 
! Отговори
Трътла от Берлин преди 9 години
Защо ми изтрихте коментара бе? Не искате чужденци да коментират ли?