Тайни срещи в прокуратурата за съдбата на КТБ

Сашо Дончев: Искров обещал доклад на 21 септември; от БНБ отричат
Обновена: 9 сеп 2014 20:32 | 9 сеп 2014 18:50,
57
Тайни срещи в прокуратурата за съдбата на КТБ
Снимка: архив, Reuters

БНБ ще излезе с ясен доклад за състоянието на Корпоративна търговска банка на 21 септември. Този ангажимент е поел пред главния прокурор Сотир Цацаров гуверньорът на централната банка Иван Искров, съобщи председателят на БСК Сашо Дончев след две отделни срещи за обсъждане на ситуацията в КТБ, на които домакин беше главният прокурор.

Още по темата
След запитване от Investor.bg обаче от БНБ категорично отрекоха тази информация и уточниха, че всички срокове, свързани с надзора на КТБ, са публикувани на сайта на Централната банка.

Припомняме, че на 21 септември изтича тримесечният специален надзор, под който беше поставена КТБ.

Официално нито от БНБ, нито от прокуратурата съобщават какво се е обсъждало на срещата сутринта между Искров и Цацаров. Другата среща на главния прокурор, която се проведе следобед, е била с работодателите и синдикатите. По информация на БНТ и на двете срещи е присъствал министърът на финансите.

По-късно от прокуратурата пуснаха официално съобщение само за срещата с бизнеса и синдикатите, в което се казва, че пред главния прокурор и министъра на финансите участниците в дискусиите са изложили своите експертни виждания за начина на оздравяване на КТБ и защита на вложителите. 

Била е подчертана необходимостта от незабавно започване на диалог по тези теми с ръководството на БНБ.

Наказателното производство срещу длъжностни лица от КТБ АД не е било предмет на обсъждане, категорични са от държавното обвинение. "Ръководството на прокуратурата не е поемало каквито и да е ангажименти от името на управителя на БНБ, включително и относно конкретни срокове за действия от страна на Централната банка", се посочва още в съобщението на прокуратурата.

Без публични финанси КТБ не може да бъде оздравена, заяви още след срещата Сашо Дончев. Според него с всеки изминал ден оздравяването на банката става все по-трудно.

Макар участниците в срещата да нямали лични интереси в КТБ, те са поискали спасяването на банката само като бизнес, допълни още Дончев.  По думите му мнението и на Сотир Цацаров било, че банката трябва да бъде съхранена.

Затова и експертите от работодателските организации и синдикатите предлагат по-широк диалог, в който да участват експерти от БНБ и управителният й съвет.

Както Dnes.bg вече писа, в края на юли БНБ обяви, че оценката на активите на КТБ трябва да е готова до 20 октомври. До 10 септември пък трябва да е ясно необходимото удължаване на срока на 3-месечния специален надзор над банката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: БНБКТБСотир Цацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е прокурор _широк поглед,всеобхватност,всеотдайност за банката
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацаров съвсем е изтрещял, не е негова работа да се занимава с КТБ какво трябва да става. Той май ни има за пълни ***. Та нали той със ония постановки с влизането на цяла тумба полиция в офисите на КТБ и ония простотии с опитите за убийство на на Пеевски от хора от банката , и онова с обвиненията на подуправителя на БНБ Гунев , с всичко това именно Цацаров трупяса банката.
22
0
 
8
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Ne moga da povqrvam, 4e 500 godini tursko robstvo ne sa zatrili edna naciq, a 70 godini komunizam uspqha! NARODE TI NE SI NORMALEN. DURJAVATA - TOVA STE VIE, ne nqkoi si zad biuroto tam. VIE NE VIDQHTE NI SOCIALIZAM, NI DEMOKRACIQ DOSEGA. SABERETE SE S KOMSHIQTA I NAPRAVETE GRADINA PRED BLOKA, ZAEDNO. OCENETE REZULTATA, ZAEDNO. SHTE STANE DA! SABERETE SE ZAEDNO I POEMETE OTGOVORNOST ZA VASHATA ZEMQ. VASHA E, NE E NA GURCITE, NE E NA TURCITE, NI NA RUSITE! GLUPACI!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Върнете на Веждито парите,че ще вземе да си посегне човекът!
20
0
 
19
 
! Отговори
МАО преди 9 години
Днес Главпрокурора опита да разяснява на целокупния бугарски народ ЩО е БАНКОВА ПАНИКА, и как Главпрокурора организира престъпно БАНКОВА ПАНИКА 13юни в КТБ (Телевизия МВРПикчърс 3патрулки, 1бус и 10-на полицая с х2 пищака). В резултат на престъпно организираната от Главпрокурора 13юни банкова ПАНИКА от 13-20 юни от КТБ са изтеглени главно електронно 1.3 млрд ЛИКВИДЕН ресурс (отишли 860млн Булбанк, 250млн- Пощенска, Париба, Алфа, т.н. все НЕбългарски банки), От доклад/квестори в КТБ са останали още 500 млн бързоликвидни активи, КОИТО сега се харчат за издръжка на квестори, служители, одитори. О
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***..чачка собствения си народ заблагото на подопечната му мафия
18
2
 
4
 
! Отговори
до йх преди 9 години
неса търпеливи това щего видиш на всяка де при работа при връски просто продажен злобен завислив
17
0
 
9
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
В тая държава нещо е тотално объркано, ама не знам какво. Или по-скоро би следвало да се запитате, какво в тази държава работи правилно?
16
0
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
Ако е добро, защо го крият? Не е за наивните маймунски очички ли??Ами не :)))Просто няма нищо и затова ви правят СЕНЗАЦИИ ... С НИЩО !!!То какво ще стане е вече РЕШЕНО, а ако не е, то нямаше да ви казваш че ще го решават тайно, именно за да не ви дразнят!! и дори и да се бяха събрали тайно, то нямаше да се рекламира!!"Рекламата" сега показва, че топат топката ... с НИЩО !!! :)))))))
15
0
 
19
 
! Отговори
йх преди 9 години
За едно нещо съм сигурен няма по търпелив народ на света от Българския
14
1
 
9
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Къде са ви паричките? )) Веждито ще му окапе алкохолната брада от дертове. Сега пийте по едно питие от чурката на Василев и Пеевски и може да ги прежалите.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дебелата ЦАЦА е поредния ШУТ на "институцията" наречена СЪД това е една сбирщина от хора която не може да осъди и един човек!!
12
4
 
1
 
! Отговори
фен преди 9 години
БЪЛГАРИ - ЮНАЦИ!
11
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бедният български народ трябва да оздрави банката за да могат алчните богаташи да не си загубят депозитите!
10
1
 
13
 
! Отговори
Резултата преди 9 години
"Тайни срещи в прокуратурата за съдбата на КТБ"Явно не връщат парите, а тайно ??и Тайно и Явно , няма да върнат парите на вложителите в КТБ ...
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как не са викнали Специалиста по всичко да им реши проблемите за четвърт час. Пак ли ще го гледаме нацупен тия дни.
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eй стига с това КТБ бе върнете си на хората влоговете до 100 000 останалите да го ду.ат Бог дал Бог взел майната им няма държавата за пореден път да спасява една източена МУТРЕНСКА пирамида ние и така и така едвам се крепим на онези 1.5 млн. българи в чужбина които ежедневно изпращат и влагат парите си тука, то тук останаха само ***, пенсионери и вечните пейкаджии само на социалката.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
mnogo trupove shte ima ey
6
1
 
12
 
! Отговори
wera преди 9 години
извинявам се много, но все ми се струва че на срещите в прокуратурата се дават свидетелски показания. не се поавят обсъждания
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пеевски е председателствал срещата