Жертвите на пътя растат: 435 загинаха до септември, 20 са деца

7500 пешеходци са глобени заради нарушения от началото на годината
Обновена: 11 сеп 2014 14:18 | 11 сеп 2014 12:26,
44
Жертвите на пътя растат: 435 загинаха до септември, 20 са деца
Снимка: архив Булфото

Броят на загиналите в катастрофи у нас расте. От началото на годината те са с 43 повече в сравнение със същия период на миналата година. Тревожните данни съобщи зам.-шефът на „Опазване на обществения ред и контрол на пътното движение” към „Охранителна полиция” Антон Антонов.

Черната статистика сочи, че от началото на година досега са загинали 435 души. 20 от тях са деца. 15 от малчуганите са загинали като пътници, три от тях са били зад волана, а две са станали жертва като пешеходци. Единственото успокоително е, че загиналите деца от началото на 2014 година са с 5 по-малко от тези през 2013 г.

Още по темата
„Дано продължи тази тенденция, но дори едно дете да е пострадало на пътя, пак е много“, каза Антонов. Тревожната статистика идва в ден, в който още едно детенце стана жертва на пътя. Както Dnes.bg писа, едногодишно момиченце загина тази сутрин в бургаското село Крушовец след като кола се качи на тротоара и помете детска количка.

Зам.-шефът на „Опазване на обществения ред и контрол на пътното движение“ съобщи, че повечето жертви са дадени в катастрофи в началото на годината. В последните два месеца статистиката показва спад на жертвите. Намалели са като цяло и тежките катастрофи.

7500 пешеходци, хванати в нарушение, са глобени от началото на годината, сочат още данните на органите, контролиращи пътното движение.

ТИР-ове са участвали в 9-10 процента от всички станали катастрофи. Според Антонов не винаги камионите са причина за инцидентите. Той обясни, че до катастрофите се стига заради двупосочните пътища в по-голямата част от страната, както и заради по-ниската с около 10 км/ч скорост, с която се движат ТИР-овете.

13-и септември ще е ден за превенция на децата на пътя, обяви Антон Антонов. Акцията е по повод началото на учебната година и ще продължи до 31 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: жертвидецакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 37 Преди 8 години след края на август бройката на загиналите минаваше 800 човека. Така че явно има полза от фаровете
30
0
 
0
 
! Отговори
Бат Петко преди 9 години
До :)Да не очакваш да се разплачем от умиление ? И на мене ми изтриха коментара за "вещицата", която всички познават. И какво от това. Тъй или иначе тук всички пишат, а никой не чете, за съжаление. Но не ми обяснявай как ще се давя. Не си ти, който ще ми дава акъл. А това, че сайта се следи и коментира почти само от ***, го разбрахме (аз, слава богу, не съм от тях)
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От светнатите фарове е ! Светнатите фарове убиват , на всички нормални хора това е ясно. Не напразно Австрия отмени тоя глупав закон на 2-рата година след въвеждането му.....И жертвите и спаднаха .
28
2
 
5
 
! Отговори
:) преди 9 години
Вие сте платени. *** сте! Не е самоят коментар изтрит, а много други...мога само едно да ви кажа: Я си е..бете майката! Има къде, къде по- достоврни сайтове от вашия..Уважавах Ви, и ви мислех за нещо, но ви сте били..памперс напълнен до гърлото! Айде, давете се там..но без мен...без един глас л-йняри!
27
0
 
1
 
! Отговори
Бат Петко преди 9 години
Бесен съм и продължам да коментирам тази тема. Погледнете статистиката. През 2004 - 943 загинали, 2005г.-957 , 2006г.-1043, 2007г. -1006, 2008г.-1061, 2009г.-901, 2010г.-975 ,2011г.-657,2012г.-601,2013г.-601(чудя се как ги изкараха като предната година). Тази година ще са повече. Продължавам да твърдя, че в един момент катаджиите почти забравиха да питат "К'во ша праим са", а сега го започнаха пак. ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАТ. Точно гадовете, които ни рекетират на пътя,общините и държавните служби.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
S narastvaneto na prostotojata, prostashtinata i neobrazovanostta na naroda, s razvihrjaneto na bezdurzjavnostta, narastvat i zjertvite na "avtomobilistite". A sega naletja i novata napast -"velosipedistite" po trotoarite. KOI GI PROVERJAVA !? Narochno bjasno TE PROFUCHAVAT dosam peshehodtsite, "kefejki" se, tupo olezeni. Nishto stranno - kakuvto *** si v bita - takuv si i v avtomobila, i na velosipeda. Mozje bi ot udar s velosiped ne se umira, no schupen krajnik ili glava - sa sigurni.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес пътувах до гр.София с личния си автомобил, някои наистина се мислят за безсмъртни и шофират ужасно безразсъдно. Освен това, с изключение на Владая, никъде не видях полиция! изглежда, че обикновеното шофиране се е превърнало в истинско изпитание за оцеляване.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Калпави задкормилни устройства!
23
1
 
3
 
! Отговори
загрижен преди 9 години
Алкохола менте е вкарал в гроба(инвалидизирал) повече гълтачи от произшествията с МПС!
22
2
 
3
 
! Отговори
До Некъв ХОРОР преди 9 години
Преди 20 години,на моя изпит,на листовките забелязах едни малки сини точици на всяка листовка срещу верния отговор.На първите две абсолютно съвпадаха с верните,третата я попълних,даже не четох въпросите-без грешка бях:).Странно съвпадение ли беше,че на изпитващия прозираше от предното джобче на копринената ризка, пачка с парички:) (може да е било заплата).Може да е "помагал" на някой насочвайки го към точиците.Не може да не са забелязани и да не се сменят.С таблетите това не може да се случи...
21
7
 
6
 
! Отговори
Бат Петко преди 9 години
До Анонимен 28Да имаш някаква статистика по темата. Защото съм убеден, че няма никаква връзка между карането на фарове и катастрофите. Но ще бъде интересно да посочиш линкове с данни.
20
0
 
5
 
! Отговори
Бат Петко преди 9 години
Току-що ми изтриха коментара, може би защото употребих определението "вещица" за една, дето като я видя по медиите, се сещам за "лов на вещици". Айде изтрийте и този коментар, че сигурно не съм прав в мнението "Всички мошеници спряха да се страхуват". А може би трябва ?
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В днешния ден само "черногледи" писания!
18
1
 
2
 
! Отговори
st преди 9 години
Еми аборигени сте затова съжелявам ама това си е от хората.
17
2
 
2
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 1 Ама чакай,още сме септември,идват коледни празници ,нова година ,и т.н. и ще стигнат 1000 убитите Ей ся около коледа,пак катастрофа/и с по 4-5 убити наведнъж То си ни стана традиция,така ,че не се изненадвайте
16
1
 
4
 
! Отговори
Бат Петко преди 9 години
До ИсмаилЩо? Според тебе има ли значение дали ще се явят пред Аллах или пред Свети Петър ?Всеки човешки живот е ценен, и тук не би трябвало да правим разлика. Да не би да не си съгласен?
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИсмаилДАНО повечето да са такива
14
2
 
9
 
! Отговори
ВФС преди 9 години
Фаровете ни пречат, ни помагат,някой си реши да си ги въведе целодневно в слънчева държава като нашата- решил. Отчел празни действия.Обаче да се намеси ВАС и да разтълкува една ясна правна норма, като напише глупостта, че мобилните камери не били "техническо средство" и не могат да засичат нарушения на скоростта е не само скодоумие, а направо съучастие в убийствата по пътищата. Контрол як и глоби, с конфискация на автомобилите на нарушители, извършили тежки деяния по транспорта са нужни тук.
13
11
 
2
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Дано няма мюсюлмани сред загиналите.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как така растат, нали трябваше да намаляват. Продъниха ни ушите от бившата транспортна комисия, че денонощните фарове намаляват броя на жертвите на пътя. С този мотив го прокараха, сега какво става? Пак ще си мрем на пътя, но поне ще ни е малко по-светло.