Специалист: Грипът дойде в България

Характеризира се с висока температура и обща отпадналост
Обновена: 11 ное 2014 07:12 | 11 ное 2014 07:10,
39
Специалист: Грипът дойде в България
Снимка: Архив, Булфото

"Грипът дойде в България", оповестява на първа страница "Труд". "Първите положителни проби са на пациенти в тежко състояние, настанени в софийски болници", съобщава д-р Ангел  Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

За втора поредна година грипният вирус от типа Б пръв "влиза" в страната ни. Разлика в структурата и протичането на болестта  между него и типа А няма. Особеното за А обаче е, че той винаги  предизвиква епидемиите - в 95% от случаите, докато Б няма такава мощ. Само у нас и в Азербейджан болните се увеличават.

Много лесно се разбира дали сме застигнати от грип, а не от друга зараза, тъй като той атакува с висока температура, обща отпадналост, заради която човек няма сили да стане от леглото, изпитва болки в слепоочията, в мускулите и ставите.

По думите на главния държавен здравен инспектор грипът тип Б разболява най-често децата, възрастните хора и пациентите с хронични заболявания.

Задължително болните трябва да си стоят у дома. Има специални медикаменти срещу него, но те трябва да се изпишат от лекар.

Спасение от болестта е противогрипната ваксина. Целият ноември е подходящ за имунизацията, тъй като има достатъчно време за изграждане на имунитета. За съжаление носенето на маска не е особено ефективно, тъй като щом тя се овлажни, вече не защитава.

Д-р Кунчев прогнозира, че тази година ще има и свински грип, който често води до усложнения като тежки пневмонии. Специалистът настоява в края на януари и февруари здравната каса да осигури достатъчно направления за рентгенови снимки на белите дробове, тъй като тогава нуждата от изследвания е голяма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
фифи преди 9 години
До мнение 26Точно така! Първият синтетичен вирус е конструиран по официални данни през далечната 1968 година. Производството на вируси и ваксини за тях е много печеливш бизнес!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНе, първо ще унищожат работачите от бялата раса, а после лежачите и лапачите са много лесни за коригиране - планът Калерги 1921 г. ...
25
0
 
0
 
! Отговори
dasdsadsa преди 9 години
razbolqh se predi 3 dena
24
0
 
5
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Дядо Коледа дойде! Айде ***! Първо "грипът тип Б разболява най-често децата, възрастните хора и пациентите с хронични заболявания." Тоест най-често от всички! "Задължително болните трябва да си стоят у дома. Има специални медикаменти срещу него, но те трябва да се изпишат от лекар." И като трябва да си стои у дома как да вземе лекарство? "Спасение от болестта е противогрипната ваксина." Ама разбира се че тя кое друго? Айде *** повече такава простотия няма да си сложа никога!
23
0
 
4
 
! Отговори
РадостинРадуков преди 9 години
Те и бежанците дойдоха оня ден някви германци исках пък границата с Турция да махат и на тях нищо не им направиха ,СЕДНАЛИ ТУКА ЗА ГРИП ДА МИ ГОВОРЯТ ЧЕ ИДВАЛ .
22
0
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 9 години
Истината е доста по прозаична. "Отворената врата" се дължи на утвърдените от години икономическо-търговски взаимоотношения между страните, изразяващи с в пътуването по въздух, суша и вода на хора и товари от единия край на света до другия.Само до преди 2-3 века разстоянията и ограничените контакти са били причина за по-малката разпространеност и силата на заболяванията. Дотогава основната причина е била миграцията на птиците, които са пренасяли заболяването. Но днес злонамереността не изключена
21
0
 
18
 
! Отговори
Менгеле преди 9 години
Как така прогнозират с точност кои вируси ще се появят? Има нещо много съмнително тук...
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И КОЙ МУ ОТВОРИ ВРАТАТА ЗА ДА ВЛЕЗНЕ? И ОТ КЪДЕ Е ДОШЪЛ Е ПО ИНТЕРЕСНОТО? ОТ НЯКОЯ ЛАБОРАТОРИЯ НА УЧЕНИТЕ. НАЛИ? ПРЕКАЛЕНО МНОГО СЕ НАВЪДИХА ОВЦЕ И ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПО НАМАЛЯТ. МНОГО СТАНАХА ЛЕЖАЧИТЕ И ЛАПАЧИТЕ И РЕСУРСИТЕ СВЪРШВАТ. ЗАТОВА ЩЕ ТРЯБВА ДА ПОНАМАЛЕЯТ ОВЦЕТЕ ЗА ДА ИМА ЗАВЪЛЦИТЕ.
19
0
 
7
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 9 години
И "жълтата гостенка" Кунева, също дойде.
18
0
 
21
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Абе то че има грип,има!Ама на мене ми се струва че вирусите ги пускат фармацевтите,за да си продават лекарствата.
17
0
 
12
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До ЛИМОН и СОДАПрав си друже! Никакви лекарства и химии! Много течности и завивавне под поне 3 одеала. Истината е в честото уриниране и потенето!
16
2
 
21
 
! Отговори
ЛИМОН и СОДА преди 9 години
"Спасение от болестта е противогрипната ваксина"-ТОВА Е ЛЪЖА! Познатите, които се ваксинират почти всяка година изкарват грип - тежко!Спасението е - Лимонов сок с вода и сода бикарбонат! Ако няма лимон, при първи симптомо - СОДА БИКАРБОНАТ. После минимум по 2 литра топла вода на ден и всеки ден сода с лимон. Алкализира тялото и не позволява на вируса да се размножава. Евтино и ефективно!
15
0
 
21
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Лекарската мафия в България е по-силна от политическата.Медицината отдавна се е превърнала в пошла търговия.Здравето на хората е последната им грижа.Важно е купуваш-лекарски "грижи" и лекарства.
14
1
 
22
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Абе същото е като с компютърните вируси, пускат ги в мрежата, та да им купуваш антивирусните, после ти пробутат и някоя оптимизираща и след една година отново искат пари, пфу!
13
0
 
13
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До Анонимен 21. Ха скрита, направо си е явна!!
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази "новина" е скрита реклама на противогрипните ваксини и нищо повече.
11
1
 
30
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
...тъй като той атакува с висока температура,... Тия ни имат за големи ***! Няма вирус, бактерия, настинка, микроб.. , който да атакува с температура . Температурата е защитна реакция на собственото ни тяло и до 39 е полезна и не трябва да се сваля а да се наблюдава! Свалим ли повишената телесна температура правим по-лесен пътя и живота на вируса.. Много се радвам, че все повече хора виждат истината за медицината и лекарствата!
10
0
 
12
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Тази дъждовна година полският бъзак( тревист бъз) не даде качествени плодове за сироп, та ако ви вкисне сиропът натискайте на мед, но си го купете от някой пчелар, а не от магазина.
9
0
 
7
 
! Отговори
ahaha преди 9 години
Тая на снимката прилича на Кунева!
8
0
 
12
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ей , пийте Еликсир 3(три), че ще ви изморят тия пусти англосаксонски неолиберални биологични оръжия за масово изтребление и няма да има с кой и една псувня да си кажем, пфу!