Няма да има коледни добавки за пенсионерите

Трусовете в банките са зад гърба ни, заяви Горанов
14 ное 2014 09:10,
224
Няма да има коледни добавки за пенсионерите
Снимка: архив Булфото

Няма да има коледни добавки за пенсионери и социално слаби през тази година, заяви финансовият министър Владислав Горанов в предаването „Карай нататък” по „Нова телевизия”. Той обясни, че в момента страната ни е заплашена от процедура за свръхдефицит и не иска да е „благороден с чужди средства”.

Ако през 2015 година се съберат всички планирани в бюджета средства, страната ще може да си позволи и коледни добавки за пенсионерите, добави Горанов. През следващата година правителството ще се опита да намали дефицита до 3%, какъвто е таванът в европейското законодателство, сигурен е още той. 

Стремежът ще бъде финансова дисциплина – да се харчи това, което се събира, а не сегашното поколение да живее за сметка на следващото, заяви още финансовият министър. "Темата за увеличаване на данъци и осигуровки не стои пред нас", допълни Горанов. 

Припомняме, че по време на предишното управление на Бойко Борисов тогавашният финансов министър Симеон Дянков не предостави нито веднъж коледни добавки за пенсионерите. 

Същевременно обаче още при встъпването си в длъжност преди седмица вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин обяви, че ще настоява пенсионерите да получат коледни добавки. Тогава той поиска срок от една седмица, за да проучи какви са възможностите за това. 

Горанов коментира и ситуацията около КТБ. Той беше категоричен, че трусовете в банковата система са вече зад гърба ни. На 4 декември ще започне изплащането на гарантираните депозити и това ще стане в 10 банки.
Няма да бъдат изплащани обаче влогове, които имат индивидуално договорени лихви и условия, дори и сумата да е в рамките на гарантираните от закона – 196 хил. лева.

Финансовият министър е разговарял с управителя на БНБ Иван Искров и е поставил въпроса с оставката му. „БНБ допусна грешка, която българското общество не може да остави така”, обясни още Горанов.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
23
 
! Отговори
ДА преди 9 години
ДА ,АМА ЗА МИНИСТЕРСКИТЕ ЗАПЛАТИ НАМЕРИХТЕ УВЕЛИЧЕНИЕ ОТ 136 МЕСЕЧНО,И ЗА НОВИ ЛИМУЗИНИ НАМЕРИХТЕ ПАРИ НАЛИ ГЕРБЕРИ МРЪСНИ!ИЗА БОНУСИ В НАП ПАРИ ЩЕ ИМА 13-14 ЗАПЛАТА НАЛИ ГОРАНОВ
139
0
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
***
138
1
 
18
 
! Отговори
madamkrasi преди 9 години
Ще кажа нещо, което виждам с очите си. Една Гърция живее на кредит от години и никой не се оплаква. До сега не е спряла да дава за Великден и Коледа подарък една пенсия и една заплата на хората си. От къде на къде в България са толкова горди? Преглътнете го и помислете за хората-ноо,за жалост няма такава грижа от управляващите.Всичкоо,което казват е лицемерие.Прочети още на: dnes.bg/obshtestvo/2014/11/14/niama-da-ima-koledni-dobavki-za-pensionerite.245282
137
0
 
18
 
! Отговори
геноцид преди 9 години
Не ми трябват съветници ,като на Лукарски и не ми трябва това подобие на мъж от снимката,за да знам,че когато хората нямат пари,няма икономика.Как ще се развива икономиката,като имаш пари ,а понякога и не,буквално само за един хляб.Когато хората имат пари купуват повече и така се развива икономиката.Изтрийте си с дипломите дътата.
136
0
 
18
 
! Отговори
Нали така? преди 9 години
Г-н Горанов, това предполага, че няма да има раздаване на бонуси из министерствата. И ако има някакви "икономии", нека бъдат дадени за болни деца, социално слаби семейства с деца, на пострадалите от природните бедствия. Защото помня постната пица на Симеон Дянков и, след това, медиите публикуваха данни за раздадени бонуси. На фона на постната пица за народа, публикуваните цифри бяха гавра и цинизъм!
135
3
 
24
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Като гласувате за Борисов получавате Горанов стиснат като ***. Аз следващият път ще реша да не си плата данъците с оправдание за свръхдефицит. А ако тоя смята да се изживява, като Дянков 2 с проповеди за финансова дисциплина така ще бъде дисциплиниран набързо че свят ще му се завие, защото на българина му писна от постни пици и постни ***!
134
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Помните ли този субект колко добавки беше получил като зам.министър при Дянков?
133
1
 
17
 
! Отговори
бабек преди 9 години
До ПетърчоКакво "качествено вдигане" може да ги измъкне от това унизително положение. Поне можеха да зарадват някое внуче за празника, като му дадат паричка. Тези средства нали се връщат в страната. Едва ли ще ги внесат в швейцарска банка или да отидат на почивка в Гърция с тях. За нови коли пари имаше.
132
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добавките на този *** са водата към брашното от което се прави тестото на постната пица ! *** мръсни ! Дано Господ да ви накаже !
131
0
 
3
 
! Отговори
Вероятност ... преди 9 години
До джордж 167Е, не така с рогата! Всички сме интелигенти.
130
8
 
6
 
! Отговори
Истина преди 9 години
Лани Овощарски като тегли милиарда и даде на пенсионерите по 4.50 лв знаете ли с какво отвращение споделяха ,че си могат и без това?
129
3
 
29
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Те нали осигуряват абсолютно безвъзмездно (от нашите джобове ) храна,подслон,отопление,медицинска грижа и лекарства за грозните и неблагодарни *** и араби,които всички предатели наричат "бежанци".Това е важното,а нашите пенсионери кучета ги яли....
128
5
 
15
 
! Отговори
много хубаво преди 9 години
Ха тичайте да гласувате за мушмуроците,хак да ви е!
127
2
 
24
 
! Отговори
zdr преди 9 години
Сега очаквам г-н Калфин да обяви,че АБВ оттегля подкрепата си за правителството,защото не може да изпълни "ще направя всичко възможно за коледни добавки..."
126
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То беше ясно !!!!!Нали 800 милиона получихте възстановени той Борисов каза, че тези пари не били за народа а за министрите !!!
125
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано урода на снимката да не доживее да взема пенсия
124
2
 
25
 
! Отговори
Пенсионер преди 9 години
И от Дянков и от Тоя - не очакваме и лев от вас.Дано ви сполети нашата участ.
123
1
 
26
 
! Отговори
КТБ преди 9 години
За няколко човека милиарди от КТБ, а за пенсионерите нищо.
122
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Дянковизмът" се завръща - втори сезон от сериала "Посната пица".
121
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ СЕГА ЩЕ ВИДИМ КАКВО ЩЕ КАЖЕ АБВ - Г П ! ТОВА ЛИ Е НОВАТА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ?