Няма да има коледни добавки за пенсионерите

Трусовете в банките са зад гърба ни, заяви Горанов
14 ное 2014 09:10,
224
Няма да има коледни добавки за пенсионерите
Снимка: архив Булфото

Няма да има коледни добавки за пенсионери и социално слаби през тази година, заяви финансовият министър Владислав Горанов в предаването „Карай нататък” по „Нова телевизия”. Той обясни, че в момента страната ни е заплашена от процедура за свръхдефицит и не иска да е „благороден с чужди средства”.

Ако през 2015 година се съберат всички планирани в бюджета средства, страната ще може да си позволи и коледни добавки за пенсионерите, добави Горанов. През следващата година правителството ще се опита да намали дефицита до 3%, какъвто е таванът в европейското законодателство, сигурен е още той. 

Стремежът ще бъде финансова дисциплина – да се харчи това, което се събира, а не сегашното поколение да живее за сметка на следващото, заяви още финансовият министър. "Темата за увеличаване на данъци и осигуровки не стои пред нас", допълни Горанов. 

Припомняме, че по време на предишното управление на Бойко Борисов тогавашният финансов министър Симеон Дянков не предостави нито веднъж коледни добавки за пенсионерите. 

Същевременно обаче още при встъпването си в длъжност преди седмица вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин обяви, че ще настоява пенсионерите да получат коледни добавки. Тогава той поиска срок от една седмица, за да проучи какви са възможностите за това. 

Горанов коментира и ситуацията около КТБ. Той беше категоричен, че трусовете в банковата система са вече зад гърба ни. На 4 декември ще започне изплащането на гарантираните депозити и това ще стане в 10 банки.
Няма да бъдат изплащани обаче влогове, които имат индивидуално договорени лихви и условия, дори и сумата да е в рамките на гарантираните от закона – 196 хил. лева.

Финансовият министър е разговарял с управителя на БНБ Иван Искров и е поставил въпроса с оставката му. „БНБ допусна грешка, която българското общество не може да остави така”, обясни още Горанов.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 122:бля-бля!какви милионери-социалистикакви куфарчетакакви 5 лв онзи!плямпате идиотизми пуснатив употреба от ченгетатаама напълно без да мислите!я кой е милионер:Боко милиардер даже,Роско офшорката милионер,Цветанка,Пеевски,Доган,Драгалевскиятарикат,"Хубавото Наде" ит.н.!и те ли с куфарчета от ЦК?!такива куфарчета не е имало драги,защото няма с какво да са билипълни- с валута-ОТКЪДЕ?!с левове-тяхната стойносте колкото на хартията от която са направени!другото е бля-бля!
99
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя ли недорасляк ще ни обвинява, че живеем за сметка на следващото поколение. А той за чия сметка живееше преди 30 години, когато цапаше *** в жълто. За чия сметка получи безплатно образование. За чия сметка го лекуваха, когато се изприщеше? А?А? Между впрочем , той и сега се ожълти, още на прощъпулника си като министър. Какво лично той е допринесъл за държавата? Едно дръвче не е посадил, гладно псе не е нахранил! Наистина трябва да се гласува оня проект за тестиране на депутати и министри преди да встъпят в длъжност, нищо, че някаква грозотия, тъпо иронично се хилеше по телевизията , за да
98
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
razbiram,che haznata e prazna i triabva da se tegliat zaemi,za daima koledni dobavki.Ne razbiram obache kak ima za uvelichenie za zdraveopazvaneto,pri polojenie,che doktori sa otkradnali-59 miliona lv,i pak im davat.Sega da im udarjat tezi milioni ot biudjeta i da se razdadat na pensionerite.Ako az otkradna zatvora mi e siguren,a na kradlivite doktori im proshtavat,che i pak im davat pari.Tova e prestaplenie s/u naroda
97
2
 
9
 
! Отговори
Оставка преди 9 години
Заблудени индианци казваха преди изборите:Той Бойко си взе поука,няма да е така и гласуваха за него,но протестираха февруари месец.трябва да не си наред с главата за да искаш високи сметки,замразяване и намаляване на заплатите.Когато държавата намали или замрази заплатите ,става като домино.Частниците това и чакат-правят същото.
96
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вкарайте в затвора социалистите-милионери, вземете им дадените на готово куфарчета от БКП, открийте къде потънаха откраднатите на няколко пъти пари от пенсионния фонд през 90-те пак лапнати от поставените лица на БКП, приберете им активите и тогава ще има пари за всички!
95
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Споко скъпи пенсионери министоро казва нема ,НО др. Борисов към Коледа ще каже, че има и ще викате Ура! за 20 лв. , а те както и преди ще се получат и министрите и замовете и мнооого други, бонуси по едно цела заплатка, че и плюс.
94
7
 
0
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"За половин година хазната е похарчила 15.2 млрд.лв.на данъкоплатците,което прави скорост от 2.533 млрд.лв.месечно,разкрива рапортът на кабинета"Орешарски".Основното перо е"социална политика"-почти 38% от всички разходи,направени към 30 юни,са отишли за пенсии,помощи,осигуровки,обезщетения,социални грижи.""Кабинетът на Орешарски завещава на служебното правителство министерства с нараснали просрочени задължения...със 70.23 млн.лв.повече от юни 2013."15млрд.похарчении недоволни?Безплатно няма!
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZASHTO SE ZABLUJDAVATE 4E EDNO PRAVITELSTVO TOKU SHTO VLIAZLO VUV VLAST MOJE DA ZAPUSHI VSI4KI DUPKI NAPRAVENI NE PREZ POSLEDNITE 2, 3 ILI 5 GODINI , A V RPODULJENIE NA 20-25?OT KUDE PARI, KATO VSI4KI AMA VSI4KI KRIAT PRIHODI, I MNAOGO MALKO PLASHTAT. A AKO PLASHTAT DANUTZI, NE SA REALNITE...OT KUDE PARI?KOLKO ,ILIONERI I ZAMOJNI BULHGARI SI JIVEIAT OHOLNO OT KRAJBI I KRIMINALNI DEINPSTINE PRIKAZVAITE, AMI RABOTETE I DOPRINASIATE ZA OBSHTESTVOTOSEDEIKI ZAD KOMPA NE DOPRINASIATE S NISHTO.FAKT
92
2
 
10
 
! Отговори
аэа преди 9 години
Герберски трик, след една седмица гениалният Борисов ще каже ще има коледни надбавки за пенсионерите, АЗ намерих пари
91
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да ги жалиш. Всички изнемогват, пенсионерите живеят нашироко.
90
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я бе гявол,я обясни на ората оти чедавате НАРОДНИ пари на тия тарикати,дето са лапали от КТБ-частна фирма,а нема да ги дадете на тия дето са те направили човеки си се пръкнал на тоя светблагодарение на них!Кажи бе тарикат!Финансов министър?!Пръдльо!Пфу!
89
0
 
19
 
! Отговори
Крис преди 9 години
До служител в банкаТи си пълен *** като всички банкови служители. Знаеш ли какъв е дълга на Люксембург и как живеят? Какъв е дълга на сащ , какъв е дълга на гърците? Ние сме с един от най-ниските дългове , какво ни пълните главата с глупости, ***
88
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щях да се учудя,ако бяхте казали, че ще има... Не ни изненадвате изобщо....Другият път пак за тях гласувайте.
87
1
 
18
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Е това най ме дразни в Герб.Неразбраха ли че за това паднаха.Ако даваха коледни на пенсионерите щяха да изкарат мандата.Коледни ще има обаче за администрацията която получава добри " резултати" Егати правителствата като не могат да отделят по 30 лв.на пенсионер.
86
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА СТЕ ВНИМАВАЛИ ЗА КОГО ГЛАСУВАТЕ !!!
85
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честито демократи-глад мизерия и едри въшки,като калинки-това са ни приготвили новите избраници
84
1
 
23
 
! Отговори
Още по-отвратен преди 9 години
А вие колко бонуси ще си раздадете от 5-те милиарда заем които си гласувахте?Отвратителни наглеци.Нооо,не сте виновни вие,а простия български народ който ви избра.Лошото е,че заради едни *** ще страдаме всички.
83
2
 
21
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 9 години
ТО Е ЯСНО-ГЕРБ УПРАВЛЯВА И НИЩО НЯМА ДА ИМА ЗА ХОРАТА-САМО ЗА ДЕПУТАТИТЕ ЩЕ ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ,ДА ЯДАТ МНОГО,ДА ЛЪЖАТ ОЩЕ ПО МНОГО,АМИ ТОЗИ ГОРАНОВ НАЛИ Е СЪЩИЯТ КАТО ДЯНКОВ-ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ -ТО ЗАТОВА НЯМА ДЪРЖАВА,НО НЯМА И ДА ИМА-НАЛИ СА ХРАНТУТНИЦИ НА НАРОДА-ДА ЛАПАТ,ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ДРУГИЯТ ПЪТ ТАМ ЛИ ЩЕ БЪДАТ
82
3
 
11
 
! Отговори
аса преди 9 години
Горанов дано умреш
81
2
 
36
 
! Отговори
Castor преди 9 години
Колкото и да е зле, винаги може да им дадете по 20-30 лв. на хората. Почвате по същия гаден начин като преди, майка ви проста! Същите грешки! Пак с камъни ще си ходите!!!