Заклетият пушач Москов подкрепя забраната за пушене на закрито

Министърът дори смята, че мярката не е достатъчна
Обновена: 18 ное 2014 12:53 | 18 ное 2014 12:53, Веселина Йорданова
26
Заклетият пушач Москов подкрепя забраната за пушене на закрито
Петър Москов. Снимка: архив, БТА

Здравният министър Петър Москов не би подкрепил забраната за пушене на закрито да отпадне, макар че е заклет пушач. Министърът отговори на репортерски въпрос в парламента, където се обсъжда актуализацията на бюджета на НЗОК.

Още по темата
Според него обаче тази мярка сама по себе си не е достатъчна.

Министърът даде като пример това, че децата пушат покрай училищата, предаде БТА.

Отпадането на забраната за пушене на закрито периодично идва на дневен ред преди сериозното застудяване през зимата. Последният опит тя да отпадне беше от края на миналата година, но в крайна сметка парламентът не го подкрепи.

Въпросът е и обичайно изпитание за здравните министри. Досега обаче, дори първоначално да са по-либерални в позицията си като Таня Андреева, те защитават забраната до последно, а обичайно икономическите министри настояват тя да отпадне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
ЪСЛЪ преди 9 години
ТОЗИ МИНИСТЪР Е ТОЛКОВА , КОЛКОТО МУ КАЖАТ.. ТОЙ СЕБЕ СИ НЕ УВАЖАВА , ТА КАКВО ОСТАВА ЗА ДРУГИТЕ.. ИНТЕРЕСНО АКО КАЖЕ ............... ДА НЕ ЯДЕ , КАКВО ЩЕ ПРАВИ....
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко ни е наред,че опряхме до цигарите на Москов
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ф-1О-о, "напредничавият", остават ти още няколко месеца с рака на белите дробове, за да си напишеш завещанието, ако още не си го изпушил. Не стига, че ти плащаме лечението и болничните листове, с които ограбваш обществото и колегите си, просташка каверно, ами и акъл даваш, и на остроумен се правиш - "смятани ТРАДИЦИОННО за назадничави"! Как се смята "традиционно" бе, ***! Научил чужда дума и я употребява ни в клин, ни в ръкав.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Отново циркДа, трябва!Защото пушачите са престъпници. Те тровят нормалните хора, дори в домовете им, защото в блоковете пушат по балконите, а димът се просмуква и чрез общите помещения. А престъплението трябва да се наказва. Това е все едно да третираш другите с канцерогени. Непушещите са по-уязвими, защото заедно с никотина (пускан от много пушачи) гълтат принудително и мръсотията от болните им дробове. ПУШЕНЕТО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! ЗАТОВА Е ЗАБРАНЕНО В КУЛТУРНИТЕ ДЪРЖАВИ! А ние КЪДЕ СМЕ ????
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера беше пореден глупав световен ден - на АСТМАТА. Плашеха ни, че е от първите причини за смъртност. И как полените, и особено тополите, били главна причина за задуха, затова "нямат място в града,трябва да се изсекат", нищо че са най-подходящото дърво за мръсни като нашия градове, което обира всяка мръсотия. Но никой зъб не обели срещу МАСОВОТО НАХАЛНО ПУШЕНЕ - ПО СПИРКИ- В ЛИЦЕТО НИ, ПО УЛИЦИ -ПАК В ЛИЦЕТО НИ, В БОЛНИЦИТЕ(!)- СКРИТО ПО КАБИНЕТИ, НО В КОРИДОРА СМЪРДИ, В ТРАНСПОРТА! Е, пушачи?!
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо всички шефове пушат по кабинетите си? Не трябва ли примера да се дава от тях и те да спазват най-стриктно закона.
20
1
 
1
 
! Отговори
Хмм преди 9 години
Щом са го пуснали във властта явно има някакви проблеми тоя човек. Комай с отношението си към света. Да не се окаже озлобен човекомразец, жадуващ за реванш.
19
1
 
2
 
! Отговори
Отново цирк преди 9 години
Не в достатъчно да е забранено, трябва да се *** с камшик пушачите. Май това има предвид москов. Аз пък чаках от него реформи да прави..,
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Простотията е превзела всички кабинети. Навсякъде в държавните структури си пушат по кабинети и стаи. Ако пуснат външни проверяващи с глоба 500 лв. ще съберат една сериозна сума. Възпитаните и съвестни хора ходят на определените места за пушене, но комплексираните НЕ. Те смятат, че пушейки вътре са нещо повече от другите. Отрепките разбират само от сериозни санкции.
17
2
 
8
 
! Отговори
Непознат преди 9 години
Естествено, той ще си пуши в кабинета!!!
16
5
 
7
 
! Отговори
топала преди 9 години
тоя заклет пушач е готов на всичкои да се сложи на боко тиквата *** си помияра
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заклетият пушач Москов подкрепя забраната за пушене на закрито, защото ще загуби рейтинг.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както и в предишното правителство на ГЕРБ, така и в това министрите не са в час със законите, с които работят. Е, този път министърът е от друга партия, но това само означава, че в правителство на Борисов не може да има по-умни от шефа... Забранено е пушенето И по прилежащите към училища и болници тротоари, ама явно трябва да си ***, не обичащ Борисов, за да четеш чак и отделните алинеи и точки от един закон... и да използваш главата си въобще по предназначение.
13
0
 
8
 
! Отговори
ф-1 преди 9 години
До кога ще се дискутира това пушене на закрито!Оказахме се най-големите ***, вкл. и от комшии, смятани традиционно за назадничеви.
12
5
 
3
 
! Отговори
Debora преди 9 години
Moskov e reshil da spre da pushi. Tova e parvata mu viarna krachka, okolo nego da ne se pushi. Bravo na Moskov!!
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bravo! Bravo! Bravo!
10
6
 
11
 
! Отговори
Пушачка преди 9 години
БРАВО!
9
3
 
9
 
! Отговори
колибри преди 9 години
Москов неправилно написах с малка буква, а човекът си е за голямо М!
8
5
 
12
 
! Отговори
колибри преди 9 години
Браво за тази модерна позиция на москов ! Има надежда да живеем в един по-малко отровен свят !
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов е готин. Някак си се набива вече в очите, че читавото в РБ идва от ДСБ и гражданския съвет, а лошото от партиите на Кунева и Лукарски. Наистина, казвам го без предрасъдъци....