Уроците на министър Танев: Куп учени са „пълна нула“

"Ломоносов не е нищо, Асен Златаров просто е ходил до СССР"
Обновена: 23 дек 2014 15:07 | 23 дек 2014 14:16,
262
Уроците на министър Танев: Куп учени са „пълна нула“
Снимка: архив Булфото

Просветният министър Тодор Танев изнесе необичаен урок на ученици от Враца по време на посещение в местното училище „Христо Ботев“. Видео с изказванията му загря социалните мрежи. В него се вижда и чува как министърът на образованието казва, че руският учен Михаил Ломоносов не е направил нищо особено, писателят и учен Асен Златаров също не е „нищо особено като учен“. Химикът Фредерик-Жолио Кюри пък просто бил мъж на дъщерята на Мария и Пиер Кюри.

Още по темата
„Кой е най-голям от тия, които са там?“, пита министърът учениците, посочвайки портретите на няколко учени на стената.

И разяснява: „Ломоносов е сложен наужким. Той не е направил нищо особено“, казва Танев, а думите му са посрещнати със смях от учениците. „Така е, факт, нищо особено“, довършва министърът.

„Последният вдясно също нищо не е направил“, казва Танев, сочейки портрета на Асен Златаров. „Той просто е ходил до Съветския съюз, когато тук е било фашизъм, и е казвал, че е много хубаво работническо място. Иначе като учен не е нищо особено“, продължава урокът на министъра.

След това той обяснява на децата, че най-големият учен е Мария Кюри, която два пъти е била нобелова лауреатка. Отдава дължимото и на съпруга й – Пиер Кюри. След това изразява възмущението си от учения Фредерик-Жолио Кюри. „Той е женен за дъщерята на Мария и Пиер. Защо е взел името Кюри тогава? За да се фука с това. Пълна нула като учен. Но е бил в „Ало-ало“, той е бил от съпротивата. По политическа причина му се е отворило та чак спирка на метрото“, казва министърът. Преди това той припомня, че в София има метростанция на името на Фредерик-Жолио Кюри.

„Да знаете, че истината не винаги е написана, както трябва“, заключава министърът.

Той провежда и кратък урок по история на учениците във Враца, припомняйки им, че Чърчил е отговорен за една от най-големите бомбандировки над града.

„Някой от Враца да е правил нещо лошо на Островите?“, пита той децата и след това ги съветва: „Дръжте се както се държат маджари, евреи, арменци – докрай. Както те са докрай с нас. Докато не омекнат.“.

Министърът съветва учениците да учат най-напред английски. На второ място обаче те не трябва да забравят и българския, защото „адски ще ви липсва, когато се разпръснете някъде“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"*** и държавата, щом аз съм министър на образованието", това май си мисли министърчето на обзУванието, щото той е раково образувание
156
8
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Колкото и да не ви се вярва ето така са изглеждали визиите от дивия комунизъм от 50-те. И тогава също такива убедени и късогледи министри са говорили същите глупости. Но с обратен знак на сегашния.
155
4
 
11
 
! Отговори
ученичкат до дъската преди 9 години
:))) Старчето / Танев/ не стига, че се прави на компетентен /британската енциклопедия/, ами е и похотливо бре!
154
2
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
В света на науката никога не е имало делене запад-изток и север-юг. И не е имало никога никакво делене. Такова делене има само в политиката, защото тя като правило се прави от ***. Има и изключения но са рядко. Затова този министър ако го изгонят на часа добро ще направят на България и Европа и света!
153
11
 
4
 
! Отговори
atila преди 9 години
Не знам дали е прав за конкретните учени, но по същество е прав човека, че не винаги истината е написана, както е. Да учат езици също е много отварящо. Да се държат заедно - също.
152
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАБЕ МАЙ ВЕРНО БЕШЕ ОТ СОРОС.
151
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами че тя кирилицата не е ли измислена от Сорос?
150
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМА ЗА АЙНЩАЙН И ЖЕНА МУ НЕ КАЗВА НИЩО.
149
1
 
9
 
! Отговори
PD преди 9 години
Дошло е време разделно, душманите български да се обявяват. Ред е и на другите, а ние ще помним, и "доброто ви" няма да остане не наплатено. На всеки му според заслугите, че и от горе.
148
2
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Според министъро, сигурно и Менделеевата таблица е измислена от Сорос.
147
3
 
20
 
! Отговори
край преди 9 години
Няма място в управлението човек -безродник, които смята че бъдещето на децата ни е с англииски в чужбина. Родените в Америка деца от българи НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ И НЕ СА БЪЛГРИ. Видях го с очите си на български събор за Великден - говореше се на англииски за да разбират децата. Българската нация е заплащшена от изчезване и начина на мислене на този "оБразователен министър" помага това за се случи.
146
2
 
15
 
! Отговори
:))) преди 9 години
Ню, ню.., ню ... ! На кака сладурът! :))) Тоз *** от снимката незнае какво поведение да има пред среднокурсници, щот се държи все едно е в някоя ясла и забавлява 2-3 годишни! Как казват : се прави на интересен,*** незнай че поведението му не само, че не предизвиква респект/уважение, а насмешка! пп. Сериозно! После ще се чудим защо младите не уважават по-възрастните, и незачитат авторитетите!
145
1
 
14
 
! Отговори
42 преди 9 години
А ПЪК МИНИСТЪР ТАНЕВ СЕ ВОЗИ В СЛУЖЕБНАТА КОЛА И КРАДЕ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ.
144
4
 
6
 
! Отговори
BG преди 9 години
Поредния пиян професор :)))) Наздраве колега от Михов :~)
143
1
 
17
 
! Отговори
Читател преди 9 години
Те пълните нули точно от това започват- да отричат другите.А какъв си ти,бай Танев? Някой въобще беше ли чувал за тебе преди Боцко да те издигне?Защото аз не те знам, както и много други хора. Преди да сочиш с пръст, погледни се! Ще видиш една голяма кръгла нула.
142
2
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
В енциклопедия Британика пише, че Ломоносов е голям учен. На нея ли да вярвам или на този реформаторски умник?
141
0
 
9
 
! Отговори
Без праблем преди 9 години
Няма проблем! И този е като предшествениците си. Може ли някой да изброи министри на образованието, които наистина са милеели за него и никога при никакви обстоятелства не са говоррили и творили простотии. Не минавайте във времето преди 1900 година. Бройте от тогава до наши дни / и особено в последните 25 години/ дали е имало някой ПРОСВЕТЕН та да стане министър на образованието!
140
1
 
16
 
! Отговори
НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ преди 9 години
на власт докарва само ПЪЛНИ ***
139
3
 
21
 
! Отговори
BG преди 9 години
В една нормална държава този "министър" вече трябваше да си е подал оставката!
138
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какви са тия учени,какви са тия уроци.Вече никой не обича тия уроци.