Уроците на министър Танев: Куп учени са „пълна нула“

"Ломоносов не е нищо, Асен Златаров просто е ходил до СССР"
Обновена: 23 дек 2014 15:07 | 23 дек 2014 14:16,
262
Уроците на министър Танев: Куп учени са „пълна нула“
Снимка: архив Булфото

Просветният министър Тодор Танев изнесе необичаен урок на ученици от Враца по време на посещение в местното училище „Христо Ботев“. Видео с изказванията му загря социалните мрежи. В него се вижда и чува как министърът на образованието казва, че руският учен Михаил Ломоносов не е направил нищо особено, писателят и учен Асен Златаров също не е „нищо особено като учен“. Химикът Фредерик-Жолио Кюри пък просто бил мъж на дъщерята на Мария и Пиер Кюри.

Още по темата
„Кой е най-голям от тия, които са там?“, пита министърът учениците, посочвайки портретите на няколко учени на стената.

И разяснява: „Ломоносов е сложен наужким. Той не е направил нищо особено“, казва Танев, а думите му са посрещнати със смях от учениците. „Така е, факт, нищо особено“, довършва министърът.

„Последният вдясно също нищо не е направил“, казва Танев, сочейки портрета на Асен Златаров. „Той просто е ходил до Съветския съюз, когато тук е било фашизъм, и е казвал, че е много хубаво работническо място. Иначе като учен не е нищо особено“, продължава урокът на министъра.

След това той обяснява на децата, че най-големият учен е Мария Кюри, която два пъти е била нобелова лауреатка. Отдава дължимото и на съпруга й – Пиер Кюри. След това изразява възмущението си от учения Фредерик-Жолио Кюри. „Той е женен за дъщерята на Мария и Пиер. Защо е взел името Кюри тогава? За да се фука с това. Пълна нула като учен. Но е бил в „Ало-ало“, той е бил от съпротивата. По политическа причина му се е отворило та чак спирка на метрото“, казва министърът. Преди това той припомня, че в София има метростанция на името на Фредерик-Жолио Кюри.

„Да знаете, че истината не винаги е написана, както трябва“, заключава министърът.

Той провежда и кратък урок по история на учениците във Враца, припомняйки им, че Чърчил е отговорен за една от най-големите бомбандировки над града.

„Някой от Враца да е правил нещо лошо на Островите?“, пита той децата и след това ги съветва: „Дръжте се както се държат маджари, евреи, арменци – докрай. Както те са докрай с нас. Докато не омекнат.“.

Министърът съветва учениците да учат най-напред английски. На второ място обаче те не трябва да забравят и българския, защото „адски ще ви липсва, когато се разпръснете някъде“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
27
 
! Отговори
край преди 9 години
Просто си представете какво би станало в Сърбия, Гърция Турция ако образователния министър каже на децата да учат англииски та като се"пръснат" по света да не са неграмотни . Дори и така да са нещата до сега нали точно управляващите трябва да обърнат тренда. Този министър директно заяви че след 30г. България няма да я има. Нямат място в управлението които смятат така и приемат това за нормално.
136
3
 
26
 
! Отговори
край преди 9 години
Оставете портретите, оставте простотията. Този тип вместо да обясни на децата, че трябва да останат тук защото българите друга Родина си нямаме и където и да отидат ще са чужди /докато не се претопят/. Той им обяснява да учели англииски та като се пръснели по света да не били неграмотни. Първо света няма да е домниран винаги от англоговорящите и това ли е целта на Български министър да Ни отпрати децата в чужбина. ОСТАВКА.
135
1
 
7
 
! Отговори
tt преди 9 години
Отговор на 178:Постъпили са отговорно! Избрали са най-доброто, което имат!
134
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малоумието и олигофренията ходят по десно мислещите в БГ. Доказват го управляващите, доказват го и коментиращите ***. За да се оправи тази държава трябва експресно физическо почистване на седерастката помия.
133
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От къде ГЕРБ намери за министър този *** и ***?!?Не знам какъв му е ценза, но прави впечатление на невъзпитан човек и ***.Колко жалко, че такива типчета отиват да учат децата на нещо, след като са кухи кратуни...
132
4
 
14
 
! Отговори
българче преди 9 години
УРААААА! ИМАМЕ ПРАВИТЕЛСТВО-ИМАМЕ МИНИСТРИ УУУУУУУУУРАААААААААААААААААААА!!!!!
131
0
 
12
 
! Отговори
wert преди 9 години
По важно е учениците да имат знания, да знаят природните закони, а около почти всяко авторство на откритие има някакви спорове и пикантни неща - това ли е най-важното. Айнщайн е ползвал работи на Поанкаре, Хилбърт и Лоренц, като изобщо не ги е споменал като източници в своята теория на относителноста.
130
5
 
25
 
! Отговори
мария преди 9 години
г-н министре като си тръгнал така я вземи да зачеркнеш и Менделеев и той е руснак на нашите ученици периодична система няма да им трябва достатъчно е да учат английски не е зле да помислите скоро да смените името на страната с нещо английско така въобще няма да знаят нито че има българска нация нито че има славянски букви нали това е целта да ни откъснете от славяните защото САЩ нямат общо с тях а вие сте на колене пред американците готов сте да продадете родния си език
129
8
 
30
 
! Отговори
Фройд преди 9 години
Този джихадист министъра е представителна извадка на новите десни талибани -фанатици,нищо добро не ни чака с такива психопати на власт!
128
8
 
18
 
! Отговори
.. преди 9 години
Дали е прав или не няма значение. Че комунистическите "величия" в България са единствено забележителни с това че са били в СССР, това е ясно.Но това не е подходящ език за министър при никакви обстоятелства.Несериозно и обидно е-очевидно е импровизация,но това изобщо не го извинява.Просто да си мълчи,да си казва репликите в правилния ред, и да си гледа реформата. Четох му биографията на сайта на министерството - уж умен човек с много специализации, но се държи като булеварден ***. Жалко.
127
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боцко, кой ти пробута тази умряла гугутка? Сигурно е онзи гад Станишко. А-а-х, а каква усмивка имаше само. Как му се върза бе Баце?
126
24
 
7
 
! Отговори
Теци неща !!! преди 9 години
Това, което казва е абсолютно вярно. Друг е въпросът, че така директно не могат да се представят пред учениците защото ги объркват.Все пак, някой от форума -- знае ли нещо Ломоносов да е направил голямо, значимо с което да се запомни. Няма нищо, просто един учен енциклопедист които преповтаря тома което другите са открили.КРАЙ ТОВА Е !!!
125
7
 
18
 
! Отговори
Комично преди 9 години
До АнонименВ коментар 165 възнаграден от много плюсове се е провикнал ,,Ломоносов е учен само в Русия. Полуграмотен селянин, който словесно се опитвал да докаже закона за съхранение на масите. СЪХРАНЕНИЕ ???? НА МАСИТЕ Я го цитирай този закон , като си явно много грамотен гражданин и вероятно някъде съхраняваш излишно произведеният ток , по образеца на премиери , министри , юристи , икономисти , все нови нобелисти..Все по комична става тази страна .Време е науката да се забрани.
124
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уроците на министър Танев: Куп учени са пълна нулаИнтересно, а къде поставя себе си професор Танев? Защото нещо ми се губи научната му област! И дали само на мен?
123
25
 
18
 
! Отговори
Ами да... преди 9 години
Прав е министъра.Явно някои хора адски ги е заболяло от истината!
122
10
 
17
 
! Отговори
към 165 преди 9 години
Фр.Жолио Кюри има паметник в Димитровград, заедно с Циолковски и Менделеев, защо ли?Общо взето министърт е прав, може би речникът му не е за ученици.
121
14
 
26
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Какъвто е министър педседателя такива са и министрите му.Тази наша държава се ръководи 25г от пишман министри.Този освен за овчар за друго не става.Кои е тои че дава такива отценки.Този човек е политически обременен.В науката няма место за политика.Ега ти преустройството в образованието с такива министри.Шашнаха се дори децата.Ясно защо държавата ни е на такова дереже.Шаштисън съм госпожи и господа.
120
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ломоносов е учен само в Русия. Полуграмотен селянин, който словесно се опитвал да докаже закона за съхранение на масите. Няма експеримент, няма математика. Законът е доказан от Ловоазие.Асен Златаров е известен повече като литератор, има сборници и роман, с леви убеждения, силно рекламиран при соца. Никакви достижение в химията.Фр.Жолио-Кюри, действително Н.л., но опита е поставен от Ирен Кюри. Като ядрен физик е сред администраторите, ръководител на френскта ядрена програма, уволнен от ДеГол.
119
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен:Това е задължително условея за български министър на просветата СЕГА,В ТОВА ВРЕМЕ!!!какво се чудиш?!Българската ДЕМОКРАЦИЯ изисква да се създамат *** от ***!!!Толкова!!!!
118
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все си мислех, че по-*** министър на образованието след Веселин Методиев и Сергей Игнатов е невъзможно да се намери, но ето че съм опроверган!!!