Нови съкращения в МВР няма да има, но чиновниците са много!

Милен Пенев ще оглави "Гранична полиция", обяви Вучков
Обновена: 5 яну 2015 14:00 | 5 яну 2015 13:00, Веселина Йорданова
61
Нови съкращения в МВР няма да има, но чиновниците са много!
Веселин Вучков. Снимка: архив, БТА

Нови съкращения в МВР няма да има, обеща министърът на вътрешните работи Веселин Вучков пред журналисти, след като присъства на награждаването на "Полицай на годината".

Още по темата
По думите му административната реформа във ведомството ще се състои по начин, който да не предизвика сътресение в МВР и ще бъде представена следващата седмица.

Вучков обясни, че като състав от около 47 хиляди души министерството вече работи на границата на кадровия санитарен минимум.

МВР шефът обаче заяви, че администрацията е твърде голяма и „трябва да направим вътрешни трансформации“.

Според изчисленията във ведомството, 935 млн. лв. бюджет могат да стигнат за възнаграждения за персонал от около 47 хил. служители, предаде БТА.

Вучков обяви, че за директор на „Гранична полиция“ ще бъде назначен настоящият зам.-шеф  Милен Пенев. В края на декември главен комисар Захарин Пенов подаде оставка от поста по морални причини заради катастрофата край Горно Ябълково, при която загина 34-годишният полицай Асен Асенов.

Вучков посочи, че има добри впечатления от Милен Пенев и въпреки че вероятно в началото той ще изпълнява длъжността временно, заслужава да бъде титуляр на поста.

Според министъра няма пречка армията временно и в съвсем малък състав да помогне за справянето със ситуацията на границата в най-близките месеци - докато се направи преградното съоръжение и докато се изградят пътища. Той посочи, че според юристите в МВР за целта няма да има нужда от законодателни промени.

Министърът заяви, че държавата ни е готова за Шенген технически, а дори с оглед на бежанския натиск се справяме по-добре от някои други държави, които са част от шенгенското пространство.

По думите му проблемът е изцяло политически и продължават усилията на страната ни да убеди всички държави да ни подкрепят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: МВРВеселин Вучков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
до другия чантаджия преди 9 години
Ха да обявят заплатите да види простият народ като тебе че тия заплати са мираж. Измислица и дъвка.Като е толкова хубаво ха махнете слънчогледите и чадърите на айдуците и станете чантаджии....Разделяйте и владейте господа медийни и политически олигарси и безпрецедентно тъпия им слугинаж. А в канцеларийката си пишат редовите мърхоловци.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До чантаджия-идиотПросто имаш лош късмет колега!Вземете с баща ти запалете някоя свещ,курбан дайте и тъй нататък!Пък сигурно и много грехове си натрупал!
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че кой е вярвал че ще има съкращения...:)ще има назначения..както в МО,действа дядо,син внук.
45
9
 
12
 
! Отговори
Друг чантаджия в МВР преди 9 години
Разписвам се на 2000 заплата, имам и разни ДМС-та, стигат до 3000. Ползвам отпуска 40 дена, безплатно медицинско обслужване в МВР болница и Военна болница. Имам си почивни бази на МВР, където кюфтето е 20 ст. и може да се спи за 10 лв на ден. Трудът ми е тежък и отговорен - първа категория, ще се пенсионирам на 45 + 20 заплати. Пази ми се едно местенце в една охранителна фирма - обещали са 3 бона.
44
5
 
12
 
! Отговори
Друг чантаджия в МВР преди 9 години
Сакън Вучкофф, не барай! Гот ми е да идвам в 8 и да си тръгвам в 16, нищо, че раб.време е до 17. Гот ми е да се возя в автомобил със синя лампа, гориво не плащам и го ползвам като лична кола. Навсякъде размахвам карта "Служител на МВР" и ако може да фана авантата. Имам си 2 секретарки, които опъвам от време на време. Те тракат разни бумаги на компютъра, щото аз не мога. Аз само се подписвам. От време на време лижа *** на прекия началник, защото ми е обещал неговото място след като го повишат
43
2
 
6
 
! Отговори
Уважаеми Чантаджия, преди 9 години
До Анонимен 41,Браво, г-н "ЧАНТАДЖИЯ В МВР"! Похвална е гордостта ти! Само, че сега докато си зад топлото бюро в топлата канцеларийка изпружил лежерно тяло на стола, си чатиш ли чатиш форумни локуми, там някъде на улицата редовият униформен мята крачоли с прогизнали кубинки и премръзнали крака навън в студа и така 12 часа - ден и нощ, докато ти "отруден" след редовното работно време от 8 часа се прибереш у вас пак на топло се наспиваш ... а в края на месеца се подпишеш за 1800 лева заплата!
42
1
 
6
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
До професор Вучков и Бучков.Понеже и двамата сте професори, то най-добре е да дойдете с реформите си при мен или при хисарския поп.Последния ще ви опеее, а аз ще ви закопам.
41
3
 
18
 
! Отговори
АнаЛиз преди 9 години
А кога е имало съкращения ...1985 година 30 хиляди милиционера , 9 милиона България - ред , дисциплина и спазване на законите.2015 година 50 хиляди полицая , 6 милиона България - анархия , битова престъпност до небесата и хората ги е страх да излезят по тъмно , всеки балкон с решетки , всеки апартамент с по 6 врати и решетка , за селата без коментар.
40
2
 
7
 
! Отговори
Кво да се прави? преди 9 години
До чантаджия,Тя рибата се умирисва от главата ...
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Започва? Експриментите с нервната система на българския народ не са свръшвали 25 години. Всичко тава наречено реформи има едно име - ОТНЕМАНЕ НА ПРАВА ОТ ЕДНИ ХОРА - БЕДНИ И ПИШМАНСРЕДНИ И ИКОНОМИЯ НА ПАРИ ЗА ДА СЕ НАЛАПАТ ЕДНИ МАЛЦИНА - МЕДИЙНИ МАГНАТИ И ТЪЙ НАТАТЪК ОЛИГАРСИ. И метода е раздеяй и владей, а губещите на хилядите реформи са бедните и пишмансредната класа, и държавата и обществото, печелят ОЛИГАРСИТЕ И ТЕХНИТЕ СЛУГИ ОТ МЕДИИ, ПОЛИТИЦИ, ***, ПОЛИТОЛОЗИ, НЕПРАВИТЕЛСТВЕНО БЛАТО...
38
3
 
6
 
! Отговори
чантаджия-идиот преди 9 години
Когато баща ми бе пребит, редовите провинциални кадри, пиещи кафенце не образуваха дознание. Какво да очаква гражданин-неколега?Когато ми изгоря безпричинно имот, пак редовите не искаха да образуват дознание. Какво да очаква редовия гражданин?Когато ме окрадоха...Какво да очаква гражданина? Да, аз чантаджията съм виновен че редовите не си вършат работата. Простете, много съм виновен... Аз съм плюнка, аз не нося униформа, нямам шекембак и слънчоглед, аз не парадирам с професията си...
37
1
 
9
 
! Отговори
А преди 9 години
нема кои да цъкратя---АЗ СЪМ ШЕФ СИНА -НАЧАЛНИК ЖЕНАТА--СЕКРЕТАРКА ДЪЩЕРЯТА--ЗАМ ВНУКА РАСТЕ И КОИ ДА СЪКРАТЯ
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гордея се че съм ЧАНТАДЖИЯ В МВР който съвестно си изпълнява работата и се отвращавам от примитивното отношение КЪМ МЕН и всеки друг почтен чантаджия и нечонтаджия. Терминал 1 плюс терминал 2. Нека тия дето си бъркат в носа и ви размахват слънчогледа за подкуп от 20 или 30 лева да продължат безнаказано да правят кариерно развитие и толеранс. Но не са само почтените служители на държавата жертви - жертви сте и вие, защото съсипията е всеобщ процес, а олигархобандитите са само на ПЕЧАЛБААААА
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коя фирма може да работи нормално, ако през месец или година и слагат за шефове Петков, Цветанов, Миков, Йовчев, Бакалов, последния да затвори вратата и всеки се ПЪНЕ да прави реформи на фирмата. Като едната реформа няма нищо общо с останалите реформи? А пък при фирмата като се правят нонстоп съкращения и са съкратени все тия дето не пият с шефа, или не са в схема, демек почтените работливи пчелички... Та коя фирма няма да се УМОРИ ОТ РЕФОРМИ. Кой чантаджия няма да му писне да бъде сочен катого
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отвращението на обществото към системата изхожда не от администрацията, която е доста неточно понятие защото изпълнява различни и неадминистративни функции, а от НЕМАЛКО редови пияници, корумпирняци и МЪРЗЕЛИВЦИ, КОИТО отвращават хората от себе си.
33
5
 
5
 
! Отговори
локумриформ25год преди 9 години
Чантаджия познава редови пожарникар-крадец. Чантаджията е учил доста повече от редовия пожарникар-крадец. На редовия пожарникар нещо разходите му за гориво не отговарят на доходите му. Но нищо - чантаджията е виновен а крадецът трябва да се толерира. Да продължи "бизнеса" си. Чантажията не пие кафе през работно време с часове, а униформиния елит пие кафенце след кафенце и бори престъпността.
32
1
 
14
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Чиновниците били много!Е па разкарай ги, ако ти стиска.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 29,Когато е "покана", обикновено те канят за танц. А когато е със Заповед по инициатива на органа по назначаването - е "уволнение"! Със сигурност тези 4000 редови полицаи са получили заповеди за уволнението им през месеците януари и февруари на 2014 г., дори и онези, които са напуснали по собствено желание МВР и продължават да напускат доброволно, за да не са съпричастни към некадърната политика в МВР. Не всичко се свежда до едната заплата!
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В БГ на 120 човека се пада по 1 полицай, около. Само дето 50% от полицаите са администрация. Та значи на 240 човека се пада по 1 полицай. Като махнем пожарникари и гражданска защита и се докарваме до около 340/1. Пожарната, ГЗ, Номерата на колите и др. такива да минат към общините и нещата ще си дойдат на място.
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали реформа щяхте да правите? После да не се чудите, защо ще изгубите следващите избори....