Адвокатката на Златанов подозира, че баща й е убит

Ирен Савова смята, че са опитали да я отвлекат заради случая с тефтерчето
Обновена: 6 яну 2015 14:01 | 6 яну 2015 10:47, Веселина Йорданова
26
Адвокатката на Златанов подозира, че баща й е убит
Ирен Савова. Снимка: Нова телевизия

Адвокат Ирен Савова подозира, че баща й е убит при пътен инцидент заради случая с тефтерчето на бившия шеф на Комисията за борба с конфликт на интереси Филип Златанов.

Още по темата
Савова е защитник на Златанов по делото срещу него. В тефтера с инициали, за които има подозрение, че са на политици, има и указания как да се реагира по конкретни случаи - „да се удари“, „да се изчака“ и т.н. Тефтерите изчезнаха от колата на вещото лице през ноември миналата година.

Инцидентът с бащата на адвокат Савова е станал на 9 декември. Възрастният човек е ударен и убит от автомбил, докато карал колело на Околовръстното на Ихтиман. В същия ден тя получава странни обаждания, вероятно с цел да излезе от кантората си и да бъде отвлечена.

Тя разказа пред Нова телевизия, че рано сутринта на 9 декември й се е обадил мъж, представящ се зам.-шеф на полицейския участък в Божурище. Той настоял Савова да бъде адвокат на задържан чужд гражданин с мотива, че лично му се е обадил посланикът на Словения и посолството моли много настоятелно.

"След като разбра, че няма да изляза веднага от кантората и че това, което предлагам, е да отиде друг колега, започна да ми предлага всякакви варианти, за да се съобразят с моята програма, за да бъда лично на мястото в Божурище. Стигнахме до уговорка за 17.00 часа, за да направим съответните проверки. В момента, в който тази проверка приключи, се оказа, че такъв човек не съществува и няма подобен служител в РПУ-Божурище. Опитах да се свържа обратно на телефона, но вече нямаше връзка”, разказа адвокатката.

В 18.30 часа тя получава обаждане, че е станал инцидент с баща й.

"Това, което ме разочарова и заболя, е, че два часа и половина ние чакахме следствен екип, не беше отцепен пътят от двете страни, две коли бяха заградили леко мястото на инцидента. Звъняхме на телефон 112 многократно. Още по-странното е, че имаше едно веществено доказателство, което не беше иззето по съответния ред. Става въпрос за стъкло от фар на автомобил, което беше до баща ми”, каза Савова и допълни, че това говори или за слаб професионализъм, или за умишлена постъпка.

Тя допусна да има връзка с тефтерчетата на Филип Златанов, но заяви, че това е работа на досъдебното производство и прокуратурата, които трябва да го докажат.

На 12 декември тя е пуснала жалба до прокуратурата и полицията, но един месец вече няма отговор и дори не е проверен телефонът, от който са й се обадили.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че Софийската окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство за смъртта на бащата на адвокат Ирен Савова.

Досъдебното производство е срещу неизвестен извършител за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил смъртта на И.С.Х., като извършителят е избягал от местопроизшествието.

В хода на разследването са извършени всички неотложни действия за разкриване на истината. Постъпилата в СОП молба от Ирен Савова, която е наследник на пострадалия, е разгледана и незабавно е изпратена на водещия разследването с указания, които са изпълнени. Процесуално-следствените действия продължават, допълват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Ирен Савова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цеко и Боко убиха още един човек..
18
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Чудно ми е защо само когато ГЕРБ е на власт стават такива неща ? Може ли някой да ми отговори ?
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стига ПИАР
16
0
 
14
 
! Отговори
Все властни жени! преди 9 години
С Бриджит Бардо, Ирина Флорин и цецка цачева (бивш мъж) и росана плевнелиева(бивша жена) шега не бива!
15
0
 
3
 
! Отговори
EU преди 9 години
HAHAHAHA ....., EDIN NEVINEN ADVOKAT !!!!!-SMS- ....TIHO V ZALATA !!!!!
14
0
 
1
 
! Отговори
Kruger преди 9 години
И с ударение се пише ѝ не й.
13
4
 
14
 
! Отговори
Ха ..... открихме .. преди 9 години
Открихме америка?????????????Та нали нЕкои другари беха в тесни връзки със силовите структури. Па беха и ГЛАВНИ секретари на МВР. И със Сретич са си аверчета..............Ииииииииииииииии като почнах да изреждам връзките му със престъпния свят, забравих да го представя. Ииииии... той......той е...... ТОЙ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ:Бате Бойко Борисооооооооооооооооовввввввв.Всеки що годе образован човек ще сметне 2 и 2 .П.П.Без коментар.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само с такива адвокати ще се промени системата и блатото ще пресъхне
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво Ирен Савова по смела си и от гладния прокурор и от гладното ченге
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
стари ченгеджийски и прокурорски номера
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До някой да поясниТова е ясно като закона на Архимет. ГЕРБ, БСП, Златанов и сие са правени в едно дупе. Това на БКП.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така е адвоката получава натиск и от ченгета и от прокурори и от съдии важното е съдебната система да е корумпирана ... на адвоката му се казва че няма да спечели повече дело и т.н. той е приносител на парите или трябва да е некадърен и да лъже клиента друг път няма системата е сгрешена
7
1
 
15
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Наистина нищо не се разбира от тази статия.Само защото е адвокат на Златанов някой ще я отвлича, ще убива баща и? Може би интерес би имал само Златанов, защото тя не е успяла да го оневини, но това е глупаво?А по въпроса за веществените доказателства и бързината с която действа МВР - всички имаме близки, които са пострадали от бандити и знаем колко бързат криминалистите и колко съвестно събират доказателства. Затова и повечето пострадали не подават оплакване в МВР.
6
7
 
1
 
! Отговори
някой да поясни преди 9 години
Ако се замислиш би трябвало опозицията в лицето на БСП да е замесена с предположението за убийство и отвличане,Коментирайте ако обичате ?
5
1
 
12
 
! Отговори
някой да поясни преди 9 години
Ирен Савова смята, че са опитали да я отвлекат заради случая с тефтерчетоКакво общо може да има адвокат с подсъдим?защото го защиава пред съда ли?Няма никаква логика в тази история.Я некой журналист да напише кой има полза от всичко това?
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И през предишния им мандат имаше същите истории. Нищо ново
3
3
 
24
 
! Отговори
БАНДИТИ НА ВЛАСТ преди 9 години
Какво да очакваш от ВИС, СИК и *** заедно с техните политически покровители започвайки от "другаря"ИВАН КОСТОВ и свършвайки с "другаря" ТИКВА. Това явление има име - МАФИЯ
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато оня *** неандерталец, главният секретар на МВР Лазаров, по прякор БАСТУНА е на тази позиция все такива неща ще се случват.Кухият Орех и матроса Овчев затова са го сложили, за да саботира и да пречи на всички от сегашното правителство.Нищо чудно самият той да е организирал убийството на бащата на тази адвокатка, защото защитава гербаджията с тефтерите.Как да се очаква тогава да прибере ЯВНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ОТ СЧУПЕНИЯ ФАР?Нормално е да го замете и да го припишат на неизвестен извършит
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
съдия и адвокат не ги жалете