Писанчев при главния мюфтия: Да не допускаме разделение

Мустафа Хаджи: Осъждаме варварския акт, сполетял френския народ
38
Писанчев при главния мюфтия: Да не допускаме разделение
Снимка: Главно мюфтийство

"Не бива да допускаме разделение в обществото и разграничение на мюсюлмани и християни. Противопоставянето по религиозен, етнически и социален статус не решава проблемите", каза Владимир Писанчев, председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) по време на посещението си в Главното мюфтийство.

Председателя на ДАНС бе приет от главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи в присъствието на Ведат С. Ахмед, в.и.д. председател на Висшия мюсюлмански съвет и зам.-главен мюфтия, и Ахмед Ахмедов, главен секретар, съобщиха от Главното мюфтийство.

"В този аспект ние нямаме противоречия и сме убедени, че не трябва да допускаме противопоставяне. Осъждаме варварския акт, сполетял френския народ и смятаме, че не това е начинът, по който трябва да се подходи", посочи главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи.

По думите му все още може да се гордеем с факта, че не сме допуснали да има български гражданин на страната на т.нар. "Ислямска държава". Но това не трябва да ни успокоява, смята той, а напротив, да ни мотивира да вземем всички необходими мерки, за да не го допуснем.

"В България ние имаме чудесен модел на толерантност и мирно съжителство. Той е нашето богатство. Наша е отговорността да съхраним този модел", каза още Владимир Писанчев. По думите му необходимо е да се съблюдават някои граници, особено когато става дума за религиозни светини.

Главният мюфтия и председателят на ДАНС анализираха ситуацията и се обединиха около идеята, че с активно сътрудничество институциите, имащи отношение към създалата се ситуация, биха били по-ефективни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега усилено се работи с *** етнос(,,агупти клети,, цр Иван Александър).Пари има и до две- три години......
20
0
 
4
 
! Отговори
КОЛЕГА преди 9 години
Попитах колега журналист-турчин защо не седне и да проучи и напише книга за своя род в България.Той ми каза,че всичко друго може, но това не,защото след третото им -четвъртото поколение пра-дядовците му и бабите носят български имена.Това била и причината сега сред това ,,турско,, население да няма нито една родова книга или проучено родословно дърво. С голям интерес ще се посрещне такава книга написана от Местан,Доган,Главния хожа ....Да седнат и да пишат. и да ни убедят в това,което говоря
19
1
 
3
 
! Отговори
Българин мюсюлман преди 9 години
До до българин мюслюман -19 Тези родените в Германия са техни граждани, но са турски етнос.А българските мюсюлмани са български етноси всичко българск език и пр. им принадлежи,ачрез вярата им ислям вие искате да им го отнемете и да минат в турския етнос. Те това е, което и Писанчев не разбира. за какво се ползва исляма от някои сега.Моя четвърти пра дядо- Димо е ислямизиран като му набиват кол в *** и в къщи тръгва ислям. Синът му вече се казва Али и аз нося това име . и твоята съдба е с .
18
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
zashto mi se struva,che planinata otide pri mohamed,a ne mohamed pri planinata
17
1
 
3
 
! Отговори
до българин мюслюман преди 9 години
Явно ти си имал двойка по история.Тези в Германия за които съм писал са немски граждани,родени в Германия.Ти по добре от мен ли ще знаеш аз какво съм видял.На временна работа са били,явно си много назад с материала.Ако искаш на патагонски се моли,препоръчвам ти да четеш история издадена преди 1944 година
16
0
 
6
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Започва строежът на новата джамия в Кърджали"-Нов живот 15.01.2015 г."12 мил.лв.ще струва изграждането на втората джамия в Кърджали,която ще се извисява над града в квартал Прилепци.Средствата за най-големия мюсюлмански храм в страната ще дойдат от Турция.Градежът на джамията е поредният строеж в региона с пари от спонсори от Турция. Последният пример е училището в Момчилград,което струва 5 млн.лв."Кърджали все още ли е БЪЛГАРСКИ град?Имаме ли финансово разузнаване,ДАНС?Национални интереси
15
2
 
3
 
! Отговори
Българин мюсюлманин преди 9 години
До герчо дормуш Тези в джамиите в Германия са турски граждани на временна работа в германия отишли там от Турция-разбирам.А мюсюлманите в България са исконно бългаярско население. Техните деди и пра- деди са по-стари с векове от днешна Турция и исляма.Герчодормуш , в училище ти си имал двойка по история.
14
5
 
2
 
! Отговори
герчо дормуш преди 9 години
В джамиите се молят на турски,защо.Защото се посещава от турци.Нямало го никъде по света,и на колко места по света си бил,че се изказваш така.Посещавал съм джамия в Германия,там също беше на турски,а не на немски.Големи разбирачи сте
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС-то да не им мъти главите с глупости, и да не ги противопоставя, а да им намери препитание.
12
2
 
9
 
! Отговори
Дормуш преди 9 години
Герчо,ти си прав.И аз се питам защо тези български граждани в България в български джамии четат,пеят и моолитви четат не за българия и не на български еузик,а всичко го правят за Турция и на турски език? Това го няма никъде по света в никоя страна.Можите ли да си представите в Турция в джамиите,където ходят български граждани ходжата да запее корана на български. Власта ведага ще го изсели.
11
3
 
11
 
! Отговори
аре бегайте бе преди 9 години
Мустафа Хаджи: Осъждаме варварския акт, сполетял френския народОфициално ги осъждат, а 90% от мюсюлманите тайно ги подкрепят. Доказателството ?!През 2005-2006 десетки милиони мюсюлмани по цялата Земя яростно протестираха срещу карикатурите на "пророка" Мохамед, а да сте виждали някъде в мюсюлманските страни протести срещу ИСИС, Ал Кайда или която и да е терористична група ? Нали уж петнят името на исляма. Що не протестират срещу тях ?!
10
2
 
6
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Ако трябва ще стрелям калашников по ислямистите от Идил и ще умра за да защитя туркините от брадатите изверги. Ако се наложи християни и мюсюлмани рамо до рамо ще защитим земите си от тези изверги създадени от ЦРУ. За французите не ми пука, те си го търсиха и получиха.
9
1
 
9
 
! Отговори
Герчо Стоянов Геров преди 9 години
Писанчев, защо и до кога ще допущаме в българия ,в българските джамии българските ходжи и имами ще пеят,ще четат корана и ще говорят на присъстващите се богомолци на чужд език-турски?Ако си обясниш това ще разбереш и кой и защо ни раздели и продължава да ни дели.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аман от глупости вече 700г е така и така ще бъде.свобода за Брайвик
7
0
 
13
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Бог да пази България.
6
0
 
13
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Ей Писарушко,стига си се наливал с турско кафе ами си *** на работното място и си заработи заплатата!***.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е браво..че това разделение е от 25г. и го правят ръководителите на дпс,това го знаят и децата,
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не сте познали, Писанчев е ходил при ходжата, да му лее куршум и да му чете сури от корана против уволнение, че то е по страшно и от тероризма!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kakav DANS kakvi pet leva dva meseca ne namerihte eks sheva vi otishal da prelubodeistva v Garciq hahahahahahahahahahahahauyha
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писанчев при главния мюфтия: Да не допускаме разделениеТова някаква безвкусна шега ли е?