КФН не е била използвана като бухалка срещу никого!

Мавродиев: Вършим си работата и спазваме закона
Обновена: 19 яну 2015 10:16 | 19 яну 2015 09:58, Веселина Йорданова
15
КФН не е била използвана като бухалка срещу никого!
Стоян Мавродиев. Снимка: архив, БулФото

Председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев е категоричен, че Комисията никога не е била използвана като бухалка срещу медии или срещу което и да е поднадзорно лице.

В сутрешния блок на Нова телевизия Мавродиев отрече и да действа в полза на Делян Пеевски. Според председателя на КФН лидерът на ДСБ Радан Кънев, който в събота му поиска оставката, се е объркал за връзките му с Пеевски.

"Връзката ми с модела "Кой" е под формата на проверки, атаки и репресии срещу мен", подчерта Мавродиев. Той посочи и че при назначаването му през 2010 година всички депутати от ДПС и БСП са гласували против.

Мавродиев заяви, че е един от тримата най-проверявани и преследвани души в държавата, като посочи, че другите двама са президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов.

Председателят на КФН посочи, че глобите, налагани от Комисията, не са разчистване на сметки за публикации в медиите.

„Става дума за съвестно вършене на работата и спазване на закона. Не сме налагали цензура. Не сме спирали публикации, не сме влияли върху съдържанието", заяви Мавродиев.

Председателят на КФН каза още, че за пазарни манупилации глобата, предвидена в закона, е между 50 000 и 100 000 лв. Той уточни, че откакто оглавява комисията, наложените глоби са за около 14 млн. лв.

„Не стои въпросът за цензура, а за законно и незаконно. Ако се очаква от мен като председател на КФН да не прилагам закона, да не прилагам европейската директива за пазарни манипулации и да не санкционираме нарушения, очевидно имаме сбъркана представа за върховенство на закона и за работещи институции“, коментира той.

Мавродиев беше категоричен, че КФН защитава финансовата стабилност.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: КФНСтоян Мавродиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Защо ли изсипва върху себе си такива количества лубрикант,или просто не се къпе редовно,явно се харесва хлъзгав.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябваше да действат като бухалка, а те се оказаха големи пухчета.
9
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Само ДПС са по-толеми лъжци от тия псевдо националисти!
8
1
 
17
 
! Отговори
Загрижен преди 9 години
Ей тоя, (наричам го така за да не изпусна нецензурна дума), в 'тази сутрин' толкова се оплете, че Водещите по едно време, го оставиха да си говори, та всеки да си направи извода.Мушмурок, на заплата при Д(П)С!
7
2
 
19
 
! Отговори
Х преди 9 години
В цялата се шири корупция само КФК чисти като сълза,как ми се иска ,ама не мага да повярвам.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смех, смех само смех. Цона и сие отново ни повеждат след като гушнаха 6.2 милиона. Мамини протестърчета, полужената - полумъжът Цона и боеца Генов!?!? Къде сте революционери, разпределихте ли паричките? Дебелия Пеевски е отново в НС, Тиквоков изтегле 8.2милиарда а вие мишки смотани къде се скрихте? Или Тиквока не плаща, няма протести. Мамини революционери мили, гордостта на демокрацията!
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Верно ли е, че Икономедия получава пари от фондация "Америка за България"? Важно е дали е вярно. Защото няма голяма разлика за свободата на словото между цензора и автоцензура.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И този мушморок цулува ръка на Императора. Цяла сутрин ни убеждаваше, че спазвал закона. Каквото му каже Тиквеников това прави. Иначе шут и губи сладкото местенце.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цона общата, Асен Генов и Найо Цицин ли ще водят протестите? А протестърът министър на Правосъдието ще се включили в тях пак с вувузела?
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак платените протестиращи ще защитават продажните антибългарски медии на Прокопитата! Срам!
1
3
 
27
 
! Отговори
Григор преди 9 години
Този вместо да се оправдава като ученичка, не трябва ли да е в затвора, заедно с цялата пасмина нищоправци около него, за грабежа на века в КТБ - какво е "надзиравал" от смешната си комисия - или само е лапал?????