Ако Борисов реши да е президент, ще стане!

Михаил Константинов: Историята възложи трудни задачи на Плевнелиев
Обновена: 22 яну 2015 14:03 | 22 яну 2015 11:22, Веселина Йорданова
90
Ако Борисов реши да е президент, ще стане!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Ако премиерът Бойко Борисов реши да стане президент, ще стане, убеден е математикът проф. Михаил Константинов.

Той заяви пред TV7, че следващият президент може да е жена и допълни, че има много примери за жени - световни ръководителки, които са много успешни, в миналото и в момента.

Още по темата
Константинов се пошегува, че ако атаките срещу здравния министър Петър Москов продължат, той ще е готов за държавен глава догодина, защото в момента е много популярен.

Политологът Татяна Буруджиева пък коментира, че е показателно, че не говорим какво настоящият президент ще прави в политиката, а кой ще го сменя.

Тя разкритикува изявлението на Росен Плевнелиев, който вчера отчете три години мандат, като посочи, че не е било необходимо да казва „къде се е разхождал и какви интервюта е давал“.

По думите й не е трябвало президентът да говори и че ще подкрепя реформите на правителство и парламент, защото това е негово задължение.

Константинов посочи, че историята е възложила трудни задачи на Плевнелиев, като тази да състави два служебни кабинета. По думите му според конституционната уредба трудно българският президент може да се окаже слаб.

Той посочи обаче, че армията и може, и трябва да защитава българската граница. Тезата на държавния глава е, че това трябва да прави само МВР както досега.

Проф. Михаил Константинов и политологът Татяна Буруджиева дискутираха по темата за задължителното гласуване, която отново стана актуална в парламента.

"Да си оправят първо избирателните списъци и след това да говорят за задължително гласуване. При 1 милион фантоми да се говори за това е смешно", каза проф. Константинов, който се завърна като директор на "Информационно обслужване".

"Каквото и да се въведе като технология нещата не се получават. Липсва качество във взаимоотношенията между политици и избиратели", добави Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че той и сега е истинският държавен глава. Сложиха формално на поста онази шматка, за да няма кой да го засенчва. При такива мъже в политиката като Калфин, Плевнев, Радан и подобни, никак не е трудно Бойко да бъде мъж. Впрочем, Плевнев вчера бе малко по ядосан и остър, и така изглеждаше по достойно.
8
4
 
9
 
! Отговори
ГОВЕДАР В БОСТАНА преди 9 години
да гледа ТИКВИ и пасе ***. И без това си имаме "ДОСТОЕН" президент
7
3
 
14
 
! Отговори
бг преди 9 години
Баялдиса ми от тоя ***,какъвто ще да става вече!
6
15
 
7
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Прочетете злобните тъпни на червения ***. Това е достойно четиво за тяхното възпитание . Иначе в интерес на истината в следващите 10 години искаме или не по свестен политик от Борисов няма да се появи. Така , че това е положението , а за дежурните плювачи от БСП-ДС ще им кажа, на следващите избори няма и 4 % ва вземете , защото на народа просто му омръзнаха вашите лъжи за светлото бъдеще . Така и след 70 години не го дочакаха .
5
4
 
13
 
! Отговори
iha преди 9 години
Искам революция ,Анита Шмейзер ПРЕЗИДЕНТ
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еее,послушахте ме и сложихте Тиквата вместо негърчето Обама.БРАВО.
3
14
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Професора един от малкото хора,на място в тази страна.Иначе всеки прави това,от което най-малко разбира и резултатите ги виждаме.Най-тъжното е,че за милион и половина са избягали от страната за тези 25 години.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако мафията реши да го направи, ще го направи. Сам, колкото и да иска, няма да може! Някой трябва да поработи в махалата, в Родопа планина и така.....
1
4
 
27
 
! Отговори
мангоджери преди 9 години
е стига вече с тоя борисов, имено му вече ми звучи като някаква неизлечима болест повтаряна от уплашени хора