Вучков обеща повече полицаи в малките населени места

Министърът готви 3 стъпки за намаляване на битовата престъпност
24 яну 2015 17:25, Красимир Ангелов
61
Вучков обеща повече полицаи в малките населени места
Веселин Вучков. Снимка: БТА

Ще се опитаме да направим така, че да има повече униформен полицейски състав в малките населени места, обяви вътрешният министър Веселин Вучков по време на посещението си в Червен бряг.

Той посочи, че предстои преструктуриране на щатовете в МВР през следващите месеци. "Ще се опитаме така да направим, че да има повече униформен състав в малките населени места", посочи Вучков, цитиран от БТА.

Още по темата
Той поясни, че правителствената програма предвижда определени мерки за ограничаване на битовата престъпност и един от акцентите е въвеждането на видео наблюдение във всички общини в страната.

Според вътрешният министър втората стъпка за намаляването на престъпните деяния е  усъвършенстване уменията на полицаите да откриват качествени доказателства, като придобият повече криминалистически умения. Вучков посочи и трета стъпка - въпреки ограничения финансов ресурс, да се увеличи униформеният състав.

"Това са трите стъпки, които ще помогнат за ограничаване на масовата битова престъпност - не мога да обещая, че някой ще я ликвидира, но може да бъде в поносими граници“, коментира министър Вучков.

Той бе категоричен, че с поставянето на видеокамери не се ограничават човешките права и не се нахлува в личното пространство на хората. "Изграждането на тези системи е изключително важно, защото при ограничения финансов ресурс на МВР трябва да се намерят алтернативни форми за превенция на масовата престъпност", уточни Вучков.

900 полицаи вече са в районните полицейски управления и те повече няма да ходят на  границата, категорично заяви вътрешният министър. Той посочи, че на границата ще бъде концентриран допълнителен ресурс на Гранична полиция и от трите съседни Областни дирекции на МВР.

При необходимост ще ангажираме и други министерства, не само МВР, добави Вучков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Много интересно при предното правителство като пращаха полицаи по селата беше популизъм,като строяха ограда на границата беше лошо ама много лошо.Сега вече това е "вземане на сериозни мерки срещу престъпността и бежанците" сиреч геройство.Защо си мисля,че даже при "комунизма"нямаше такава пропаганда.Значи нашите са на власт и вече всичко е добро и значимо-то бива манипулация,бива ама чак толкова вече става грозно!!!!!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Бренда!
7
2
 
23
 
! Отговори
BG преди 9 години
До анонимника номер 4. Не обяснявай кой е *** турска ***, защото цялата ти кривоглава уродлива "нация" е резултат на кръвосмешения и зоофилия. Затова се с криви муцуни, квадратни глави и миришете на обор.
6
0
 
19
 
! Отговори
край преди 9 години
В момента Парламент Съд и МВР си прехвърлят отговорността за избитите по селата старци. Срам за българската държава и мъже е всяка сълза от възрастните жени по селата. ВСичко е излишно ако това продължава. Няма опровдание.
5
0
 
22
 
! Отговори
край преди 9 години
НАКАЗАНИЯ нови ефикасни и съообразени с международните конвенции наказания са необходими. Не е ли ясно че глобите не стряскат определена прослойка защото не могат да им бъдат събрани. Затвора за същата прослойка е по-добър за живеене от дома им. 240те *** трябва да предложат решение. За това им се плащат големите заплати и решения има.
4
2
 
21
 
! Отговори
edin преди 9 години
4,миришееееееш!
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По цял ден да обикалят полицаи, все тая. Създайте поминък по места, защото хроничната безработица и бедността са предпоставка за престъпления.Второ - решете проблема с ***!!!
2
57
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Български ***, бедни сте защото сте крадливи, мързеливи и негодни за нищо. И бедни ще си останете, прокажени *** български.
1
0
 
36
 
! Отговори
бг преди 9 години
дано да е истина,защото е срамота възрастните и немощни хора да нямат никаква защита от тези,за които гласуват,плащат данъци,грижат се за това да има макар и малка българска продукция! Трябват мерки и то в пъти!