Търсачи ще издирват безработни младежи в паркове и заведения

Специални екипи ще стимулират младежката заетост
Обновена: 4 фев 2015 07:35 | 4 фев 2015 07:12,
54
Търсачи ще издирват безработни младежи в паркове и заведения
Снимка: Reuters, архив

Специални екипи ще издирват безработни младежи и ще ги карат да се регистрират. Това съобщи пред в. „24 часа” Елка Димитрова, директор на трудовата дирекция в социалното министерство.

Екипите няма да бъдат финансирани от националния план по заетостта, а от еврофондовете за младежка заетост. Всекидневникът припомня, че по тази програма се субсидира заетост и обучение на безработни до 29-годишна възраст.

Първоначално ще бъдат назначени 100 младежи към общините. След това всеки от тях ще търси безработните младежи на местата, където се събират техните връстници. Експертите ще ги мотивират да се регистрират като безработни. „Търсачите” ще представят на връстниците си възможностите за намиране на работа – чрез частни посредници или временна заетост.

По думите на Димитрова във всяка община ще има такъв младеж, като единствено в София ще бъдат повече – по един за всеки от 24-те района на столицата.

Когато един безработен младеж бъде регистриран като такъв, на него ще му бъде изготвен психопрофил и въз основа на него ще му бъде търсена работа. Може да му бъде предложен и курс за квалификация.

Промени ще има и в програмата за осигуряване на асистенти на хора с увреждания, информира още „24 часа”.

Въвежда се подоходен критерий, който е 325 лв. средномесечно за човек от семейството. Хората под този праг ще имат право на платен от държавата асистент.

Промяната няма да засегне децата с увреждания, като за всяко от тях ще има осигурен личен асистент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чувал съм от баща си,че навремето са издирвали бе3работните по улиците и заведенията и са ги регистрирали и са ги карали да работят без значение на желанието им и квалификацията им. Да живее комунизма,кой е казал,че си е отишъл.??
40
0
 
4
 
! Отговори
Значи, ако в едно преди 9 години
тричленно семейство единият член е пълнолетен, но с увреждания, а останалите двама работят, картината ще е следната:1/ Ако сборът от заплатите на двамата работещи е 974 лв (примерно, единият получава 500 лв, а другият - 474 лв), държавата ще им осигури асистент, който да обгрижва третият член на семейството, защото той е инвалид.2/ Работодателят решава да вдигне с 2 лв заплатата на единия - тя става 476 лв.3/ Но 500+476=976 лв! А асистент може да има само до ниво 375 х 3=975 лв. И тогава?!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще събират пушечно месо на първа линия в чест на Америка. А да ни е честита демокрацията. *** народ ,слаба държава.
38
1
 
4
 
! Отговори
гном преди 9 години
А аз просто давам палци надолу на хората които пишат с главни букви и/или на латиница.
37
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Май всички разбираме за какво става дума.Когато ще се източват пари даже не се и крият.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Общините са много повече от 100, за да се твърди, че ще има по един за всяка община!
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безработните се откриват лесно.70% от клиентелата на всяко кафене са безработни младежи,които винаги имат пари за заведения,за бензин за колата с която изминават разстоянието от едно заведение до друго.Средствата им идват от родителите,които работят,като слуги из Европа за да "изхранват" "детето",което често вече гони зо годишна възраст.Друг източник на доходи са парите от наеми на апартаменти на починали роднини.Когато тези фондове се изчерпят започва криминалното финансиране от кражби и др.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Търсачи.... А защо не намерите начин да накарате братята роми да си плащат данъц, ток и вода ?????
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мъка, мъкааа... Направо да ги пращат в концлагер и да си слагат на поточните линии. Няма не искам, няма не ща.
32
2
 
12
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Голяма реколта ще извадят тези младежи по Северозападна България -там има навсякъде .
31
4
 
9
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
НАЛИ ПАРИЧКИТЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ УСВОЯТ ОТ НЯКОИ ХОРА. ЗНАЕМ КАК СТАВАТ ТЕЗИ РАБОТИ, НЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ТАКИВА СРЕДСТВА ПОТЪВАТ В НЕЧИИ ДЖОБОВЕ. А ТОВА КОЕТО ЩЕ ПРАВЯТ Е ЗА ЗАБЛУДА.
30
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Сидни,между гмурканията и водопадите, не забравяй да посетиш психо-болницата, където си диспансеризиран!
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо с полиция ги търсете комунягикато предлагате по 300 лв с полиция трябва
28
1
 
18
 
! Отговори
Иван Пешев преди 9 години
Колкото повече им търсите работа толкова повече няма да искат да работят. Спрете всички помощи за хора в активна трудова възраст. Голяма грижа за тези младежи дето не искат нищо да правят. Отказвам от данъците да се заделят пари за това.
27
2
 
8
 
! Отговори
Мари преди 9 години
До Анонимен И за колко лева беше тази работа, за 120! Не се е променило особено времето, само дето младежите са алкохолизирани и наркозависими в по-голям процент!
26
1
 
2
 
! Отговори
Еди Койси преди 9 години
Ех, момчета момчета, щом бившите ченгета в пазарна икономика си пробват късмета, май ще се наложи когато заповядат да им пеем на ухо Камъните падат.
25
0
 
14
 
! Отговори
Ico преди 9 години
Колосална глупост. Ще чакам на държавата да ми търси работа за 400лв?!?! Опитват се да отчитат дейност и да отклоняват важни евро фондове. Къде е контрола? Да кажат утре започваме до една година, такива резултати, до две години такива и т.н. а не пак да търпим познатата схема за изливане на вода в бездънна яма...
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и като ги намерят какво ще им предложат работа ли.ГЛУПОСТИ.ако помните така беше и по времето на Андропов.
23
2
 
24
 
! Отговори
Алекс 1 преди 9 години
Ами, гениално просто е: ,изготвя му се профил и...след две седмици, мобилизираш го, създаваш бригади "трудова повинност" /както по времето на Стамболийски/, да строят, да копаят, да разчистват, да охраняват горите и язовирите,да копаят и разорават, да садят дървета.Защото: половината от тези безделници, са на държавна хранилка /ТЕЛК, безработни от десетилетия, крадци и мародери/ и ги храним ние, дето работим и след пенсиониране, за 250 лв....
22
19
 
16
 
! Отговори
ллл преди 9 години
Щели да ги задължат да се регистрират. И после. Аз лично няма да работя за 300-500 лева. Като ми предложат работа от БТ, ще откажа няколко пъти и регистрацията ми отпада поради отказ да работя. Естествено че ще откажа, как да отида да работя за 300 или 500 лева. Няма да работя. Всички се бият в гърдите че сме живеели в Европейска държава и имаме права като европейци. Дайте ми заплата от 1500 евро и аз сам ще си намеря работа, не е нужно вие да ме водите някъде и да ми търсите.