"Червеи" се целела в полицаи предатели, подслушване не е имало

Продажни служители на реда давали достъп на външни хора до секретната система на МВР
10 фев 2015 07:00,
49
"Червеи" се целела в полицаи предатели, подслушване не е имало
Снимка: архив, Булфото

Разработка „Червеи" имаше, но тя не беше срещу протестиращите граждани, а срещу полицаи предатели, съобщил за в. „Труд" високопоставен източник от специалните служби.

Още по темата
Издайниците били следени по сигнал при съвместна операция на МВР и ДАНС. По оперативни данни няколко продажни ченгета давали достъп на „външни хора" до секретната информационна система на вътрешното ведомство.

В процеса на проверката агенти по сигурността поискали разрешение „за контрол на мрежите в продължение на 300 дни". Получили го от съдия по реда на Закона за специалните разузнавателни средства ( СРС).

„Подслушване и външно наблюдение не е имало спрямо никого", пояснил източникът на изданието.

"За да установим нелоялните служители на МВР, ни беше нужен само контрол на достъпа до трафика в мрежите на доставчици на интернет и телекомуникационни услуги . С него може да се проследи от кои компютри и телефони се прави корупционната услуга", казал още той.

Протестиращи в този вид на разработката, която е правена, не са били подслушвани, увери вчера премиерът Бойко Борисов.

„Гарантирам, че не са подслушвани протестиращи, ако премиерът някога е смятал друго, някой го е подвел гнусно", коментира и бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев пред „Труд".

За подслушване и следене на протестиращи срещу кабинета "Орешарски" се заговори преди дни, когато шефът на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов заяви, че протестиращи са били подслушвани в продължение на 300 дни. По думите на Атанасов става въпрос за широкомащабна операция, в която са били включени МВР, ДАНС и ДАТО.

Впоследствие вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че в дирекцията "Сигурност" на МВР текат дисциплинарни производства за много нарушения, включително и за използване на СРС. Той посочи, че е изпратен сигнал да Бюрото за контрол на СРС.

"Констатираните нарушения са правени от МВР, дирекцията "Сигурност" и ДАНС, но повече подробности ще има, когато проверките приключат", каза Вучков.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров подчерта, че засега няма данни за извършена операция по подслушване на протестиращи срещу кабинета „Орешарски”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В процеса на проверката агенти по сигурността поискали разрешение за контрол на мрежите в продължение на 300 дни". Получили го от съдия по реда на Закона за специалните разузнавателни средства ( СРС)."ТЕЗИ 300 ДНИ ИЗТЕКОХА ЛИ ИЛИ ОЩЕ СЛУХТЯТ
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до Винету :Гласувах за 2 път в живота си и гласувах за него.Бях се за рекъл да не гласувам, но ме обедиха да ида, но повярвай ми вече който и да дойде кракът ми няма да стъпи да гласува за който и да е.
32
0
 
0
 
! Отговори
Слушан Слушевич преди 9 години
До КханСорос е конспиративна тема, но не е ефективна при кражбата на евростипендии. Въпросът е кога ще се откажете от глупавата си логика. Не можете да докажете, че Сорос е взел парите на студентите и затова няма да протестирате ли? Преди конспирацията се връзваше с темата и мина номерът. Сега спите, наивни младежи, когато са засегнати вашите интереси. Какъв позор за морала. Заминавайте в музея, восъчни фигури, такива, че сте толкова изкуствени като тях!
31
2
 
1
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 37 анонимник. Ти не се прави на интересен, тарикат, защото си гласувал или за червените *** или за бялата златка.
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подслушвали собствените си хора, а не протестиращи? Хиляди пъти по-мръснишко.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май е време Боко да си ходи и вече да не се връща, че гафовете станаха много (за мен най- големия гаф бе съюзът с Кунева, хо и газопровода, сега добре позната стара песен на нов глас за подслушванията и още мн мн други гафове.)Срам ме е да кажа, че бях гласувал за негоЦветанов и 1 ден няма да лежи заради подслушванията след като е безнаказано защо да не го прави.Това ли е свободата на словото, не че имам някакви тайни разговори но въпросът е принципен, защо тези от горе все трябва да ни мач
28
1
 
7
 
! Отговори
Слушан Слушевич преди 9 години
Подслушването не е най-важното за морала на протестиращите студенти, които окупираха университети, замеряха полицията с камъни и се изказваха нелепо за свободата. Основното за тях е кой им плащаше да го правят, а това вече е приоритет и на разследващите в момента. От двете позиции става ясно, че студентите са поставени лица, защото не протестират сега, когато откраднаха евростипендиите за последния семестър, а бяха на улицата заради тока, при все че в общежитията ток не се плаща.
27
4
 
0
 
! Отговори
Омръзна ми преди 9 години
Омръзна ми вече цяла седмица да чета и слушам кой кого и защо подслушвал. Това ли е най-наболелия проблем в момента в България. И като излезат ония ми ти началници и като започнат да се оправдават кой не бил подписвал, кой не бил знаел и т.н. Е в едно такова министерство това няма как да стане. Редови служител няма как да прояви самоинициатива и да послушва например само за да се издигне в службата. Направо ни вземат за марули.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А аз се питам - защо не са били следени тогава? Все пак това бе малка агресивна платена група работеща за нарушаване на реда в държавата???Във всяка нормална държава - щяха да бъдат следени!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не било 'компютри' а Компоти!
24
2
 
13
 
! Отговори
77777 преди 9 години
В една нормална държава след такава издънка Атанас Атанасов вече щеше да е подал оставка и щеше да е приключил с политиката, но в България става точно обратното и Атанас Атнасов може и да се издигне в политиката, заради тази лъжа, която разпространи.
23
2
 
10
 
! Отговори
за една шепа долари преди 9 години
Най-вероятно са обслужвали американските си кукловоди. За една шепа долари. Как иначе Обамата ще подслушва по 4 милиарда телефона, всеки ден?
22
2
 
6
 
! Отговори
истината / анкета/ преди 9 години
Ако НЕ му вярвате + ако му вярвате
21
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно ми е,при това положение,Атанасов ще понесе ли някакви последствия.Все пак е шеф на вътрешната комисия и преди да си отваря мръсната уста трябва добре да помисли.Или той си свърши работата,защото 80% от българския народ вярва на всичко което чуе по тв и няма грам мозък да помисли.
20
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То всичко си го пише в заглавието бре пичоолар...."Червеи" се целела в полицаи предатели,..."Целела се на едно място, ама гюлето паднало на друго място и се разпърдя работата и сега ще търсим кой *** в гащите на Лазаров и Цвъкльо Бовчев...!
19
2
 
19
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Протестна мрежа сутринта и по двете тв,се пенявеха да обясняват как те са червеи.Как не вярват,че не са били следени и тем подобни.Говореха такива небивалици.Ясно се каза,че не са били интересни,но те настояват,че светът се върти около тях.Тези,че са прости и некомпетентни е очевадно,но не мога да разбера как може журналистите да падат на такова ниво.Поне да се подготвят по темата,все пак от тях се формира общественото мнение.
18
0
 
4
 
! Отговори
selo преди 9 години
kide sa tez umni i krasivi sega e oste po zle tiq sa negodni bre ovse ppapagali zombita bilgariya e kaput
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са ония "умни и красиви", "къде е протестна мрежа" ? Лапат маскарите на Баце гювеча и ушите им плющят....
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и за тефтерчето на Златанов някой гнусно подведе Баце, че уж там имало компромати за Цецо Ухото, Фидоска и компания......
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Хак ви е!Борисовите господари дадоха милиони да спечелят изборите!