Няма данни за подслушване на протестиращи

Ако някой има информация, да я предостави, заяви Светлозар Лазаров
Обновена: 8 фев 2015 18:21 | 8 фев 2015 12:33,
17
Няма данни за подслушване на протестиращи
Снимка: архив, Булфото

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че засега няма данни за извършена операция по подслушване на протестиращи срещу кабинета „Орешарски”.

Още по темата
За подслушване и следене на протестиращи срещу кабинета "Орешарски" се заговори през изминалата седмица. Тогава шефът на вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов заяви, че в продължение на 300 дни е имало подслушване на протестите срещу кабинета "Орешарски". "Става въпрос за широкомащабна операция, в която са били включени МВР, ДАНС и ДАТО", разясни той.

„Много ми се иска, ако някой има такива данни, да ги предостави на компетентните органи", заяви Лазаров, цитиран от Агенция "Фокус". Той призова да се извършат съответните проверки, за да се изясни обективната истина. "Темата за специалните разузнавателни средства е изключително чувствителна и трябва да бъде чувствителна, защото е ясно регламентирано в законовите и подзаконовите нормативни актове кога се използват СРС-та”, посочи Лазаров.

Въпреки това той заяви, че ако има основания за такава хипотеза, то трябва да бъдат посочени лицата, ограничили гражданските права на хората. Той добави, че по никакъв начин не може да бъде ограничавано правото на гражданите за свободно волеизявление, убеждения и изразяване.

„Ако това подслушване е извършвано, то това е престъпление и злоупотреба с власт”, заяви Лазаров и обясни, че има няколко текста, които квалифицират много точно това. Главният секретар на МВР призова, ако няма факти за подслушване, да не се поставят под съмнение действията на служителите на МВР по опазването на протестите.

По думите му по време на протестите са били предотвратени сблъсъци и по-сериозни инциденти, извеждани са били и групи провокатори, и криминално проявени лица.

„Надявам се, и е в интерес на обществото по най-бързия начин истината да бъде установена от компетентните органи, в това число и съдебната власт, и да стане достояние на обществото”, каза още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех ако и нашите бяха подслушвали Ц.Василев и братя Галеви сега друго щеше да е!Ама от това полицаите нямат интерес.За това не дават по големи заплати,я!
11
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 9 години
След като биха студентите полицаите получиха два пъти по големи заплати.Опазиха депутатите от народната любов и си получиха и пари за извънреден бой(труд,де),премии,парични и предметни награди.Е след всичко това аз ще гласувам за тези дето изгледат записите и уволнят всички тези дето са били протестиращи.Трябват ни полицай като Шерлок Холмс,а не като майор Кайшков!
10
2
 
3
 
! Отговори
всеки ден преди 9 години
Обама подслушва всеки ден по 4 милиарда телефона. А вие се заяждате за някакви си 300 калпака.
9
0
 
3
 
! Отговори
лъжа и измама преди 9 години
Нека А. Атанасов да представи поименен списък на подслушваните, по дати и час. Без такъв списък твърденията на А. Атанасов са лъжа и измама.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че какво да им подслушваш на тези ненормалници, те сами се натискаха да бъдат показвани, обикаляха телевизии, редакции дано някой се смили да ги интервюира и да ги направи известни.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ti li ne znaesh mazen nagal komunqga...dnite v sistemata na MVR sa ti prebroeni nali znaesh..., a posle na dedko na porfeila
6
0
 
11
 
! Отговори
Психолог преди 9 години
Тоа , като нема данни му проверете , левия джоб
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този нали е сет на Каменчо (биш замесник на Румен Петков). Какво искате от ***...
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И другаря Лазаров е пуснал бузи и шкембе като Буда!Не се наядохте 25 години:)
3
2
 
15
 
! Отговори
2 преди 9 години
Няма толкова антипатична ръбата полицейска физиономия като на тоя.
2
2
 
9
 
! Отговори
Има правда преди 9 години
И този не струва пет пари като останалите!Сите сте маскари.Рано или късно Господ ще ви накаже.
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде сте протестори?Постигнахте ли благоденствие на българските граждани?Издействахте ли намаление на безработицата , повишение на доходите на работещите , премахна ли се корупцията , подобри ли се системата на здравеопазване и образование ,,,,,,,,,,,,,подобри ли се живота на МАТЕРИАЛА?