Свещени крави няма, който е виновен, трябва да бъде наказан!

Борисов чака резултати от проверки злоупотребявал ли е Тонев във ВМА
Обновена: 24 фев 2015 14:05 | 24 фев 2015 12:12, Веселина Йорданова
89
Свещени крави няма, който е виновен, трябва да бъде наказан!
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще изчака проверката на главния прокурор и на Сметната палата, която трябва да установи виновен ли е ген. Стоян Тонев в злоупотребите, в които го обвиняват.

Още по темата
Борисов обяснява в профила си във Facebook, че застава зад всеки до доказване на неговата вина.

Вчера премиерът запази мълчание по темата.

Източник от МС обаче обяви пред bTV, че той е снел политическата си подкрепа от Тонев, след като одит на Министерството на отбраната във ВМА откри, че докато той е оглавявал лечебното заведение, частна фирма е действала на територията на Клиниката по дерматология и е генерирала загуби за 10 млн. лева за сметка на ведомствената болница.

Днес обаче Борисов уточнява, че решение по случая ще се вземе в зависимост от резултатите от проверките.

"Ако изнесената информация се докаже, то единствената мярка, която може да се предприеме, е Тонев да напусне парламента или да не е депутат от ГЕРБ. Но подчертавам, ако се докаже неговата вина", отсича Борисов.

Той разяснява, че който си върши съвестно работата, ще се ползва с подкрепата му, но ако има извършени нарушения, „то тогава ще им потърся отговорност“, и това се отнасяло както за кадри на ГЕРБ, така и за назначения от предишното правителство.

Борисов уточнява още, че вчера пред Изпълнителната комисия ген. Стоян Тонев е отрекъл да е извършвал злоупотребите, в които е обвинен.

„По тази причина го помолих да сезира незабавно главния прокурор и Сметната палата с искане да бъде извършена проверка във връзка с това, което беше изнесено“, казва премиерът и допълва, че решението на Изпълнителната комисия е да изчака резултатите от нея.

„Вече 25 години се правят рокади по политически причини без абсолютно никакъв резултат. Считам, че тази практика трябва да се прекрати. Същевременно трябва да е ясно, че няма „свещени крави“ – ако има виновни, ако някой не си е свършил работата или е злоупотребил с позицията си – то виновният трябва да бъде отстранен и наказан според закона“, категоричен е Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
12
 
! Отговори
Съд за крадците преди 9 години
"Нямам и никога не съм имала съвместна фирма и бизнес партньорство със Стоян Тонев", категорична е Мирослава Кадурина.Не съм категоричен, но по-скоро не, казва пък Тонев на въпроса дали е имал някога обща фирма с Кадурина.В системата ДАКСИ е отразено, че през 2000г двамата имат обща фирма по дерматология! Вие си направете сметката дали Тонев и Кадурина са чисти. И Бойко може да отрича вината на Тонев, но за всички ни е ясно какво се случва.
50
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвам, че проверката ще има смелост да докаже вина на Тонев. Кой, кой мастит крадец до сега е доказан за такъв и осъден???????? Хора, не се заблуждавайте и напразно не се надявайте, защото кучетата си лаят, но керванът все пак продължава и си върви ли върви. До като ние тука си чатим и в този момент някой си облизва пръстите потопени в кацата с меда.
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли кражба - има, да върнат парите, а не разни компетентни професорки да се изживяват като богоизбрани. А за тия специализации дето ги има Кадурина кой е платил. И мен да ме изпратят и аз ще специализирам
48
0
 
21
 
! Отговори
Г. преди 9 години
Уж лекари, уж умни и интелигентни хора, пък всъщност се оказва, че са просто едни обикновени крадци. И при това нагли крадци - който е гледал репортажа знае за какво става въпрос.То затова честните хора бягат от тук - просто шуробаджанащината и крадците не им остават шанс за реализация.
47
0
 
12
 
! Отговори
българин преди 9 години
Аз предлагам, бат ви Боко, докато "изчаква резултатите от проверката", да изкомандва ген. Тонев да излезе в НЕПЛАТЕН отпуск от всичките си длъжности - държавни и партийни, вкл. и като депутат, проф. Кадурина - също, а на нейно място да застане външен за Военна академия медик или мениджър.
46
1
 
14
 
! Отговори
detelina преди 9 години
Прав е генерала,навремето имаше един виц за Т.Живков, какво трябва да се строи другаю Живков,и той отговаря-затвори ,другари!!!
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов има раздвоение на личността и селективна амнезия.Сега щял да изчака проверката...а за Бисеров нямаше чакане направо оставка.За Пеевски направо оставка само защото е Пеевски и вече не са ортаци ,а за Цветанов нищо че има осъдителни на две инстанции има пълно доверие.На Орешарски за 1млрд.лв протести,пучове,бели автобуси,заробване на внуците,а сега при него за 8.1 млрд.лв + 8 млрд.евро празен чек,светло настояще,бъдеще,спокойствие и стабилност.На нашите крадци вярвам, на другите никога.
44
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свещени Крави няма, но има свещена Тиква
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Boko e nesto kato Poroshenko, ama namesto kefev shokolad nesto drugo kafevo nasmrdva ga blesti i po zabite mu liuspi ot domatena salata
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно е,който му го е казал е прав.Първият,който трябва да бъде наказан е лицето Борисов,съсипващо държавата от 2009 г. насам.Само,когато това лице влезе в затвора,тогава ще повярваме,че "свещени крави няма".
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
има свещени карви - боката! инчае то не бяха крадени коли, нелегални цигари, наркотици. ама не, боката чист.
40
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не е лесно в партия в която всички са крадци
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
na dobre vrviat nestata.Generalite zemaa da se tepatGeneral Tikva (kuku be) vs General Bilka (lekar be)a da vidim sa:piponite vs sanitaritekratunite vs lekaritetikvite vs mediciteke se spukam da se kikotim,
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
откровенният цинизъм на боко -крадецът вика дръжте крадеца
37
3
 
23
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Не всеки крадец е гербист, но всеки гербист е крадец!
36
2
 
21
 
! Отговори
mrawka преди 9 години
ПРВ СИ Г.БОРИСОВ,СВЕЩЕНИ КРАВИ НЯМА И НАИ-ДОБРЕ Е ДА СЕ ПОЧНЕ ОТ ТЕБ,ЦВЕТАНОВ ТАНОВ ,ПЛЕВНЕЛИЕВ,ПРЪМОВА,МЕСТАН ДОГАН,ПЪРВАНОВ ПАСИ ,СИМЕОН,ПЪРВАНОВ.ВСИЧКИ СТЕ ЗАТЪНАЛИ ДО УШИ В НЕЧИСТИ ДЕИСТВИЯ.
35
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
''нерефoрмирани червени болклуци''Интересно крадецът Тонев от кои *** е, все пак е депутат от герп и председател на здравната комисия в парламентаЗатвърждава се мнението, че по-големи крадци от герп няма, начело с вожда им
34
3
 
19
 
! Отговори
:) преди 9 години
Като е толкова честен Бочко, да каже как стана милиардер? Със заплатата на пожарникар как е спретнал "охранителна" фирма и как изобщо мутрите и ДС са го пуснали да "охранява" през най-мутренските времена. Тогава "охраняваха" само определен тип хора с определен тип протекции.
33
1
 
12
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
да разбирам ли ,че нереформирани червени *** са от бсп,а реформирани червени *** са от герп,не е истина тоя пак си повярва и определя кой е виновен и кой не -нагъл,по-нагъл ,най-нагъл,говори ми за свещенни крави,крастави жаби,абе селянче си е от всякъде,дано майка му не е възпитавала и хорските деца като тоя..
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха на бас че БТВиту-у излъчи този репортаж по поръчка на Боко и сие :) ,всичко е цирк и измама ама простият народ немое да вдене :)