Българите се нуждаем повече от всякога от смирение

Свободата е право, но и отговорност, заяви Бойко Борисов
Обновена: 3 мар 2015 14:45 | 3 мар 2015 12:25, Елка Василева
371
Българите се нуждаем повече от всякога от смирение
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов отправи поздравителен адрес по случай националния празник – 3 март, съобщиха от правителствената информационна служба.

Борисов припомня, че на днешния ден през 1878 година в Сан Стефано две империи – Руската и Османската, сключват предварителен мирен договор, една от клаузите на който е създаването на Княжество България.

Свободата ни обаче не идва даром, посочва министър-председателят.

„Тя е резултат от смелостта, дързостта и пролятата кръв на хилядите български възрожденци, които организират широка национална съпротива, провеждат десетки въстания, с които в крайна сметка предизвикват Руско-турската война, и не на последно място – взимат решително участие във войната като опълченци“, посочва Борисов.

Още по темата

Затова 3 март е събирателен символ както на свободата на България, така и на храбростта на всички онези наши прадеди, които пожертваха живота си, за да извоюват свободата ни, казва премиерът.

Днес, 137 години по-късно, българите се нуждаем повече от всякога от смирение и единение, заявява Борисов.

„Уверен съм, че само ако започнем да работим заедно за постигане на националните приоритети, ще успеем да променим съдбата си и да постигнем целите, които като нация си поставяме. Примерът от българското Възраждане ни показва, че сме народ, способен да промени хода на историята, стига да имаме ясна кауза“, посочва министър-председателят.

Нека и на днешния 3 март да склоним глава пред подвига на хората, които загинаха, за да живеем ние като свободни граждани, призовава Борисов.

„Но да не забравяме и завета на Васил Левски, че в свободна България всички граждани, независимо от техния етнически и религиозен произход, ще се подчиняваме на един закон и ще бъдем равноправни. Свободата е право, но и отговорност. Затова, 137 години след онзи исторически 3 март, трябва ясно да поемем отговорността си към нашите деди и да превърнем родината си в онази просперираща европейска държава, в името на която те пожертваха живота си“, се казва в поздравителния адрес на Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ехххх, Сретене къде си сине, от ламята да ни отървеш. Всичко което имам ще продам, паметник по голям от Бузлуджа ще ти построя , на улицата ще спя, но свърши си работата , моля ти се от душа. След Христос ти ще си най обичаният в България човек, погни ни бе човек, ние сме "лош матриял" и не ни стиска ламята сами да я "оправим".
185
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пак ми изтрихте написаното , защо ,неви харесва и навас истената като на боко ,браво мног сте смирени пред вожда си ,но ще има смирение от народен съд и вие ще сте заедно до тия който ви пълнят джобовите с наши пари
184
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този бидон с години провокираше, разиграваше, откровено създаваше проблеми на правителствата, разделяше и противопоставяше хората за да се докопа до гепенето. Сега ми заговорил за помирение защото уреди 16 милиарда от които ще краде и иска спокойствие. Няма такъв народ като нашият който да избира толково *** но корумпиран човек.
183
0
 
19
 
! Отговори
пижо преди 9 години
Смирение ли бой и в пандиза ,апаши ненаядни ,25 години са много.
182
0
 
25
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
Чак такъв позор начело на държавата да стоят ненормалник и мутра, които нямат никакво достойнство не е било. А крадци и продажници дал бог в изобилие в цялата ни история.
181
0
 
24
 
! Отговори
Дане преди 9 години
Тиквата иска да сме смирени за да може по-лесно да ни дои и стриже.
180
0
 
30
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Никакво смирение! България има нужда от РЕВОЛЮЦИЯ И ПРЕЧИСТВАНЕ!
179
0
 
22
 
! Отговори
брег преди 9 години
какво крадене пада -само да има смирение -всичко ше гепим за нула време
178
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Братя,Шепа престъпници ни откраднаха България. Откраднаха нашата България от нас, българския народ. И днес, на тази свята дата, ще се изгаврят с нас, като ни поздравят за празника, сричайки високопарни думи от измачкан лист, които думи някой служител им е написал. Докога ще търпим тези *** да сквернят земята на Ботев и Левски? Докога???
177
1
 
26
 
! Отговори
прокурор преди 9 години
Няма смирение бат Бойко. Ще има съд и ще дирим сметка.
176
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи такива,като Мутран да ме клатят,а аз да съм смирен?! Не си познал мутрьо!
175
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Nyama da e losho G-n Borisov da posuvetvateshaikata nekadurnici koito vi zaobikalyat da budat po smireni i po chestni kum Bulgarskiya Narod! Tova s sigurnost shte vi olekoti prisudata zashtoto i za vas shte doide Vidov Den! !!Neshtastni otrepki! !!
174
2
 
19
 
! Отговори
Иван преди 9 години
И ти ли, юроде, започна да се срамуваш, че са ни освободили РУСКИТЕ БРАТУШКИ ? Не се уподобявай на мушмурока Плевнелиев, той си е плазмодий, а ти си поне селянин от Банкя ! Грехопадението започва така и завършва с позор !
173
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя иска смирение от толкова неактивен народ?!Да беше премиер на някоя от ония държави дето не търпят нагльовци толкова години, дето и децата са с автомати, та да види какво значи луди глави.
172
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
e da na chujd grub i 100 TOYAGI sa malko nyama kak.vajno e GERB da sa dobre.
171
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка и съд за мутрата Борисов!
170
0
 
24
 
! Отговори
Иван Иванов преди 9 години
И какво смирение да запитам? Те да ни крадат и да ни вкарват все повече в батака и ние да сме смирени а не да ги *** до крак!
169
0
 
11
 
! Отговори
Клуб Политика преди 9 години
,,Национален празник ли?Освобождение ли?''
168
1
 
25
 
! Отговори
The lynx преди 9 години
О, Бойче, та ни сме повече от смирени, бе душа! Само един *** народ може да търпи такива като вас и позволява безропотно да го крадат, заробват и тероризиран от *** без ни най-малко да реагира. Такъв народ си заслужава всичките злини, които му се случиха досега.
167
3
 
0
 
! Отговори
Българската история преди 9 години
Руската империя срещу България-Янко Гочев.

Спонсорирани публикации