Пращаме до 21 военни в мисията на НАТО "Решителна подкрепа"

МС отпусна 2 млн. лв. за довършване на "Лудогорец Арена"
48
Пращаме до 21 военни в мисията на НАТО "Решителна подкрепа"
Снимка: БТА, архив

Правителството разреши изпращането на до 21 военнослужещи от Националния мобилен комуникационно-информационен модул с личното им въоръжение и екипировка в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”. Те ще осъществяват комуникационната и информационна поддръжка на щаба на мисията в Кабул от 1 юли 2015 г. до 30 януари 2016 г.

„Решителна подкрепа” е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и национални сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона.

На редовно заседание днес кабинетът одобри допълнителни целеви трансфери в размер на 45 180 000 лева. 10.7 млн. лв. от тях отиват за ремонта на т.нар. "Военно НДК" на бул. „Скобелев“, което ще се преустрои за нуждите на Софийски районен съд и на Софийска районна прокуратура.

По бюджета на Държавен фонд „Земеделие“ за финансиране на разходи за ДДС по одобрени за подпомагане проекти на общини по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. се дават 24 млн. лв., а о бюджета на община Варна за рехабилитация на бул. „Княз Борис I“ – 8 млн. лв.

Община Разград ще завърши изграждането на инфраструктура на сектор „Б” на стадион „Лудогорец Арена“ с 2 млн. лв., а по бюджета на община Долна баня за оборудване на сграда, предназначена за хора с умствени увреждания и деменция се дават 480 хил. лв.

С решение на правителството за първи път се въвежда възможност за заплащане на дейности в болничната медицинска помощ, дори и да не са изпълнени всички индикации за хоспитализация, ако единствената причина за това е доброволното преждевременно напускане на лечебното заведение от страна на пациента.

Той има право да откаже по всяко време оказваната му медицинска помощ, поради което напускането на лечебното заведение преди изтичане на минималните срокове за хоспитализация, не следва да води до липса на финансиране на лечебното заведение от страна на НЗОК. Заплащането на медицинските дейности в тези случаи ще се извършва след проверка от страна на НЗОК.

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще има нов състав. Кабинетът освободи Веселин Златев и Александър Масларски като председател и член на Комисията за защита на потребителите, считано от 27 март, и реши в новия си мандат Комисията да бъде в състав Димитър Йотов – председател, и Константин Арабаджиев и Константин Райков – членове.

Димитър Йотов е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е в Държавното предприятие „Ръководство на въздушното движение“. В рамките на професионалната си кариера е заемал длъжността „директор на дирекция” в три министерства – на регионалното развитие и благоустройството, на образованието и на външните работи.

Константин Арабаджиев е магистър по международен туризъм от УНСС, бил е кмет на Район „Студентски” – Столична община. Константин Райков е магистър по право в Бургаския свободен университет, член е на Адвокатската колегия в Хасково.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
ефрейтор преди 9 години
Американците са си решили да нападнат Русия.Каквото и да говорим за или срещу Путин-войната е неизбежна.Само,че бългаските военни,които ще пожелаят да се бият срещу много солидни суми няма да са много.А зорлан никой няма да иска да рискува живота си за бат сали,делян пеевски,росенчо и бандата от парламента.Минаха онези времена.Просто ще посетим за дълго братска Македонийка.
30
0
 
3
 
! Отговори
кали преди 9 години
Бойко Борисов е виновен за случващите се събития !!! Той е съюзник с враговете на българите !!! Ще ревете от него !!! Помнете ми думите !!!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
..."Константин Райков е магистър по право в Бургаския свободен университет, член е на Адвокатската колегия в Хасково".... Още един от Боковите титани на мисълта и моженето!
28
0
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Война война, но пак може да е по-добре от БГ
27
1
 
13
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 9 години
Бай *** Балкански си оправи я ***, сега тръгна афганистанската да я оправя!! Айранъмъз йок ичмейе, атла гидериз съчмая!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че откъде ще ги намерим толкова много.
25
1
 
13
 
! Отговори
резила преди 9 години
боцко тиквата
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От какъв зор се дават държавни пари за стадиона на домус ага?! Не им ли стигат парите от евротурнирите?!
23
0
 
15
 
! Отговори
АААААА преди 9 години
ДАЛИ ЩЕ Е В АФГАНИСТАН.?.ИЛИ В УКРЯЙНА ИЛИ В ИРАК? КЪДЕТО ГИ СТОВАРЯТ.ПОСЛЕ ВЪРВИ ГИ ТЪРСИ.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като дава държавата пари , нещо изисквания поставя ли? Например 40% от отбора да са българи, да има поне 2-*** юноши на клуба в първият отбор, или каквото да е? Или се дава, щото Киро кани Б.Б. да реже ленти?
21
8
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Нека се обучават , да разузнават и да помогнат на тези , които заслужават това и естествено да се върнат живи ..................................
20
15
 
13
 
! Отговори
123 преди 9 години
Дано се върнат по - скоро...в чували.
19
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко , на Боко Пъчата банкерката и Плевналиев ни бутат във война с Русия , защото крадените пари и парите от наркотици са в западни банки.. И като заплашат че ще им конфискуват парите те не на война но и на сигурна смърт са готови да ни пратят..
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да трябва да отидат Афганистан. На нищо не пролича братята американци изостават в производството на опиум. Откак Афганистан е окупиран производството на опиум стигна само 98% от световното.Но да се надяваме че с помощта на нашите хора нещата ща потръгнат още по добре.
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отивайте, но не забравяйте, че ще бъдете на чужда земя и после да не ревете че стрелят по вас. В края на краищата нали за това сте се цанили?
16
0
 
12
 
! Отговори
zdr до 8 преди 9 години
Какво става-става течение,варненци да се завият по-добре,че и "смерча " като дойде...
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** скоро ще ви предложим безплатна почивка на промоция - за вечни времена край Белена..
14
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През втората световна само 75 човека се записват като доброволци за Война с Русия..Сега *** едвам едвам събраха 21 човека.. *** скоро ще свършите заедно с вашия господар САЩ..
13
0
 
0
 
! Отговори
sss преди 9 години
Sori na vsichki tova beche za drugata publikacia
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последните които се завърнаха от Афганистан си купиха апартаменти с тези пари. А онези които не се завърнаха не успяха да си купят и парче земя във вечните ловни полета.