След кърменето – къш с количката от ресторанта

Изгониха семейство с дете в количка от хотелска столова
16 апр 2015 11:07,
270
След кърменето – къш с количката от ресторанта

Семейство не е допускано в ресторант с детска количка, в която е бил 6-месечният им син. Такава жалба е постъпила в Комисията за защита от дискриминация (КЗД).

Родителите, които са били гости на хотел, се оплакали пред експертите, че не са ги допуснали в ресторанта заедно с детето им.

Още по темата

"Лекарските изисквания за възрастта разрешавали 5-10 мин. детето да бъде в седнало положение. В останалото време – легнало. Забраната осуетява доброто изживяване на почивката и съвпадналите с нея именни дни на детето и майката", твърди жалбоподателят.

Родителите дори били посъветвани да се хранят на смени в ресторанта или когато детето им заспи, пише "Монитор".

Новата гавра идва по-малко от месец, след като социалните мрежи бяха взривени от случая на забрана за кърмене в столичен мол.

Комисията за защита от дискриминация отново подхвана случая, решение все още няма, но пък хиляди майки изразиха несъгласието си с подхода на търговския център, стигна се и до протести с бебета на гърди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
20
 
! Отговори
I преди 9 години
До мироМоля, моля в 21 век сме все пак. На никой не му е приятно да реве дете, но повярвай надали и родителите се радват! На мен също ми се е случвало, но не мога да коментирам защото не знам на мен какво дете ще ми се падне!Все пак вярвам, че детето се ражда с характера си! А по темата- всеки си гледа детето, както намери за добре и според неговите разбирания! Не сме в 15 век, когато майката ще е затворена вкъщи и изолирана защото гледа бебе!! Тя е майка и не са прокажени!
33
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 14 напротив точно обратното! Единствено в България се мисли, че ако имаш дете може да правиш каквото си искаш и всеки е длъжен да козирува!
32
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 36Трябва със закон да бИде забранено на неграмотници като теб да ходят където и да е.
31
8
 
21
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
аз имам две малки деца и всяка седмица ходим на ресторант с количка, но ако ми кажат че не може, не може и това е, ресторанти бол, няма да се сърдя на хората, така са си преценили. тия обаче дето искат да казват на ресторанти, хотели, молове, как да си въртят делата бих ги млатил с правата лопата. днес се бъркат на хотелиерите, утре в МОЯТА къща ще почнат да определят какви са правилата, и ще ми казват кога е правилно да лягам и ставам.
30
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, че от всичките коментарище нито един никога не е бил бебе и никога не е ревал на публично място.
29
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи аз като човек ходил на почивка и бебе в съседна стая, мога да кажа, че по-голяма простотия от това да отидеш на почивка с бебе няма! Ние сме отишли да почиваме а бебето на почиващите в съсената стая денонощно реве, направо нервичките да ти скъса. Добре де тая майка не изпитва ли неудобство, че тормози останалия свят? Останяш за 2-3 дни бебето на някоя баба и отиваш на почивка. Трябва със закон да се забрани по курортите дете под годинка да биде настанявано в курортен хотел.
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мироТи на полет по-дълъг от Бургас-Варна едва ли си бил.
27
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно. Не може да се храня,а бебето да реве наблизо. Изгонете майките с колички от магазините. Детето на ръце,а количката отвън,а не да ме бута с нея.
26
13
 
11
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
Вие сте ***, но някой ден ще дойде и ваща
25
4
 
19
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
А в мола, пробваха ли да го кърмят?
24
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 25Гледането на дете не се осъществява единствено в къщи
23
24
 
25
 
! Отговори
миро преди 9 години
най-якото е на презокеански полет да ти реве нон-стоп някое чудовище .. къде си тръгнала с тва 6 месечното по ресторанти ? Аман от поп-фолк майки
22
16
 
13
 
! Отговори
FR преди 9 години
"Единственно в България се счита, че си по-малко човек ако имаш дете."Единствено в България и българите в чужбина си позволяват децата им да са нетърпимо шумни и да пречат на останалите. Защо във Франция не се чуват да врякат от съседните маси. Дрогирани ли са техните бебета и малки деца, та си стоят кротко и тихо по масите, а не да се дерат зверски и да тичат из заведението?! В Гърция чух една българска майка в заведение да казва "идете по-нататък да си играете", че да пречи на другите.
21
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези деца нямат ли си домове ,че ги водят по молове,кръчми а и още малко по дискотеки да кърмят?
20
11
 
20
 
! Отговори
do 17 дамн преди 9 години
А защо реши, че е пикльо? Така ли се говори вече в България за бебета? ***, пикльовци... ако те набарам ще плачеш ти за майчино мляко.
19
8
 
26
 
! Отговори
Али Кемал преди 9 години
Спокойно след 20 години няма да има такива гледки, защото България ще се стопи, вие ще сте пенсионери обречени на глад. Тогава ще има едно ново поколение хора живеещи по тези земи наречени западна Турция - провинция ***.
18
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво като реве. Това е дете не е затворник и да стои по цял ден в стая.
17
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако бебето в количката в този момент плаче е неприятно за околните. Но мен лично ме дразни повече врещящи, шумни и тичащи 4-5 годишни деца из целия ресторант, а наглите и родители се правят на луди.
16
1
 
24
 
! Отговори
Анани преди 9 години
Журналистика на ниво? Коя държава, кой хотел, къде, кога???
15
24
 
12
 
! Отговори
дамн преди 9 години
".....Забраната осуетява доброто изживяване на почивката и съвпадналите с нея именни дни на детето и майката"6 месечния пикльо къде ще празнува и "добре изживява" именния си ден? А мама?А....сетих се, това е сигурно МЛЕЧЕН ресторант!!! WTF