След кърменето – къш с количката от ресторанта

Изгониха семейство с дете в количка от хотелска столова
16 апр 2015 11:07,
270
След кърменето – къш с количката от ресторанта

Семейство не е допускано в ресторант с детска количка, в която е бил 6-месечният им син. Такава жалба е постъпила в Комисията за защита от дискриминация (КЗД).

Родителите, които са били гости на хотел, се оплакали пред експертите, че не са ги допуснали в ресторанта заедно с детето им.

Още по темата

"Лекарските изисквания за възрастта разрешавали 5-10 мин. детето да бъде в седнало положение. В останалото време – легнало. Забраната осуетява доброто изживяване на почивката и съвпадналите с нея именни дни на детето и майката", твърди жалбоподателят.

Родителите дори били посъветвани да се хранят на смени в ресторанта или когато детето им заспи, пише "Монитор".

Новата гавра идва по-малко от месец, след като социалните мрежи бяха взривени от случая на забрана за кърмене в столичен мол.

Комисията за защита от дискриминация отново подхвана случая, решение все още няма, но пък хиляди майки изразиха несъгласието си с подхода на търговския център, стигна се и до протести с бебета на гърди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
5
 
! Отговори
Анна Троанска преди 8 години
Ние сме семейството ,което не беше допуснато до столовата на хотел Фея в Чифлик и днес спечелихме делото изцяло,като Комисията уважи всичките ни аргументи.Гордеем се че защитихме правата на детето си Сава Деянов Троански.Гордеем се че живеем в България!!!
193
2
 
1
 
! Отговори
123 преди 9 години
249, да съдиш хотел,за това, че има други гости освен теб,които имат деца,звучи доста тъпо,но можеш да пробваш.Целият ти коментар e доста ементарен,интересно дали ще имаш прогрес след като станеш майка един ден..
192
2
 
1
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
До Аами затова самият ресторант трябва да определи дали може да се посещава с деца, евентуално да създадат обстановка И за тях, защото са човешки същества! Другото е до възпитание..Големия ми син не търчи по масите като изтърван от гората, а ако съм и с малкия, който няма годинка, и се изнерви и разреве и не мога да го успокоя ставам и си тръгвам. Не си ти човека, който ще ми казва разбра ли? Щото всички сте големи разбирачи и затова държавата ни е толкова "добре".
191
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия са ненормални. може да съм момиче, ама ме е адски гнус да гледам как некоя си ги е извадила и публично си върши работата. Ако пък си платя за почивка и нон-стоп трябва да случам врякането на лапетия аз лично ще ги осъдя тия от хотела.
190
4
 
8
 
! Отговори
Че Бурашка преди 9 години
Абе с бебе хотел че и на ресторант ,че и го кърмят,е това е гавра но за другите 200 човека в ресторанта длъжни ли са да слушат воя на наследника им 15 дена по 3 пъти на ден...А в развитите туристически дестинации в добрите хотели ресторанта за родители с малки деца е отделен ;)Има и хотели специални за такива семейства но наш *** хотелиеро има да учи и тия неща освен да прецаква персонала с часове и заплати,а те да си го връщат на гостите ....
189
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако бебето и родителите са шумни е нормално да ги помолят да излязат. сигорно е било така но никой не го уточнява.
188
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потните бабайти искат да има туризъм!
187
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 9 години
do ноу хау разсмя ме от сърце :)
186
3
 
6
 
! Отговори
Кучетата във Франция преди 9 години
Имат по-големи права от бебетата в България :)В най-старата демокрация, всеки член на обществото, независимо от възрастта и потребностите си се ползва с равни права. Няма разлика м/у дете и възрастен. В РБ правата се определят явно от физическата големина= разплащателна способност на индивида. Компаниите нямало да се забавляват спокойно...И инвалидите няма да пускат, защото и те са с колички, само че по- големи. изобщо всичко, което би смутило хармонията на безмозъчното бг об-во да се скрие!
185
1
 
1
 
! Отговори
tancuva6tia преди 9 години
правете деца много
184
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам деца, но се поставям на мястото на тези хора и си представям колко унизително са се почувствали. За пореден път хората в обслужващия сектор показват, че не знаят как се прави бизнес и кое е в техен интерес. Заслужават си последствията.
183
1
 
4
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 9 години
Нормално за България! Да са живи и здрави " патриотите".
182
3
 
6
 
! Отговори
123 преди 9 години
За кои неписани закони говорите-че бебето трябва да стои като затворник в къщи, за да не настине или да не го урочаса някой ли??..
181
4
 
7
 
! Отговори
До варненьец , #188 преди 9 години
"...Ама да се страхуваш от това че си с бебе и за теб света е недостъпен е безумие...Държите се все едно хората с бебета са прокажени...".Лекичко измествате точната тема: никой не казва подобно нещо! Но има едни неписани човешки закони, които всяка майка, всеки родител не бива да прекрачва. Точно в интерес на малкото и невинно човече!
180
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До вареньце #188"...Ама да се страхуваш от това че си с бебе и за теб света е недостъпен е безумие...Държите се все едно хората с бебета са прокажени...".Лекичко и невидимо измествате точната тема: никой не казва подобно нещо! Но има едни неписани човешки закони, които майката, родителите не бива да прекрачват. Точно в интерес на малкото човече!
179
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора, стига с тия глупави новини, престанете. Говори за журналистически нихилизъм
178
1
 
18
 
! Отговори
123 преди 9 години
Всъщност,на мен ми е интересно кой е този хотел с такава политика.Миналото лято направихме една обиколка в Южна България с 15 месечната ни дъщеричка-Мелник,Лещен,Велинград,Пловдив,никъде не сме имали проблем да се храним с детето заедно по ресторантите,където отсядахме,даже в хотела във Велинград имаха детските столчета за хранене,което беше голямо удобство.Беше страхотна ваканция,а приятелите с нас,които посетиха България за пръв път тогава,останаха очаровани.
177
1
 
6
 
! Отговори
229 преди 9 години
явно нито си бил в Европa нито имш aкъл, aми си поредният посредствен егоист. Със сигурност или нямaш децa или не те е еня зa техните прaвa
176
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Големи генерализации, голямо чудо. На запад има много ресторанти, които са семейно ориентирани. Бебета се водят редовно. Никой не ги държи в къщи докато станат на 5. Но пък защо с количката в ресторанта? Такива малки бебета са в специални столчета, тия за колата, например. Ако заплаче бебето, някой го утешава или единият от родителите го извеждат навън.
175
6
 
16
 
! Отговори
123 преди 9 години
Кой въобще коментира водене на дете на бар?!Когато хората са на почивка,няма баби и гледачки с тях и са на хотел,предполага се че могат да отидат на обяд с детето си,а не на смени...И защо всички тук си мислите,че едно бебе на 6 месеца задължително ще реве,а няма да спи например докато те се хранят?