Българско радио срещу руската пропаганда в Украйна

То ще бъде в помощ на нашите сънародници, които живеят там
Обновена: 23 апр 2015 17:50 | 23 апр 2015 17:39,
396
Българско радио срещу руската пропаганда в Украйна
Снимка: Reuters

Руската пропаганда и информационна агресия в Украйна ще бъдат борени и с радио и телевизия на български език. Те ще са в помощ на сънародниците ни, които ще могат да се информират на своя език и да го тренират.

Идеята за това сподели пред български депутати посланикът на Украйна в България Микола Балтажи. Той беше изслушан за положението на сънародниците ни в размирната държава. Пред депутатите Балтажи заклейми пропагандната война, която води Русия. Той обясни, че руската агресия е в голяма степен информационна, а битката, която води, е без правила.

"В контекста на противодействие на руската пропаганда е да се покрият българите в Южна Украйна с радио и телевизия, българите ще тренират родния си език, работим и по тази тема“, каза Балтажи.

Посланикът увери, че каквато и да е властта в страната му, българското малцинство никога няма да има проблеми. "Властта, която и да е властта, за тях няма да има проблеми“, каза той.

Въпросът за български медии за сънародниците ни в Украйна бе повдигнат и от депутата от Реформаторския блок Борис Станимиров. Той лансира идеята на българите в Украйна да бъдат пуснати българските кабелни оператори, за да могат да се информират обективно.

Посланикът обясни, че има споразумение между БНТ и Първи украински канал. Направен е контакт и с Радио „Фокус“. Според него обаче медиите в двете държави трябва да уговорят сътрудничеството си сами помежду си. И Балтажи обаче бе категоричен, че голяма част от българското общество няма „адекватна представа за случващото се в Украйна“.

Дора Янкова от БСП пък попита достатъчни ли са грижите на украинската държава за изучаване на български език от страна на нашето малцинство там. Балтажи бе питан и за ситуацията с българския бизнес в Украйна. По данни на Янкова там имало 200 предприятия с български капитали, от които 67 са български компании.

След изслушването на посланика комисията реши, че ще предприеме серия срещи – с министъра на образованието за обучението на български на сънародниците ни, с медии – за възможността за получаване на сигнал в Украйна, с украински парламентаристи и с БПЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
20
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Призовавам всички проруски *** да се запознаят със истината за Велика Волжка България! Също така да прочетат историята за да видят истината за Руската агресия и факта че векове наред са заграбвали чужди територии! Да не говорим че след втората световна война цели 50г. тероризираха цяла източна Европа. Унищожиха бъдещето и спряха развитието на цели поколения! България е една от най пострадалите държави от руската агресивна политика. 50 г. западна Европа процъфтяваше ние тук мизерствахме.
138
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българските медии, които са се закотвили на стотната позиция по свобода на словото ще предават "обективни" новини за Украйна? :D
137
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-много да осъдят България, задето ги тероризираме с продажни поръчкови материали и *** разсъждения на надупените ни журналисти.
136
12
 
33
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До 164Тъпчо, ние сме свободни.Най- великото нещо. Другото зависи от тебе
135
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхотно цивилизационно постижение са достигнали руснаците - готови са да гладуват и да *** като кучета за величието на вожда. По лудост си съперничат единствено със севернокорейските ***! Колко съм щастлив, че не съм се родил руснак!
134
14
 
32
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Не знаех, че в Русия има радио...
133
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"На следващият ден саудитският принц в прав текст им каза "Следващата руска пратка ще бъде разтоварена директно във въздуха"."Така трябва да се действа с руските наглеци !!!Иначе ти се качват на главата - сега ако им оставим Украйна, утре са в Прибалтика, а след това у нас!
132
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 164 бая изостанал е медведа виж му арматата т 14 сложий керамики 25 години след останалия свят и я обяви за велико нещо
131
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те руснаците са много ербапи, до като не намерят адекватен противник. В Йемен преди 10-тина дни бяха тръгнали да пускат "хуманитарна" помощ. На следващият ден саудитският принц в прав текст им каза "Следващата руска пратка ще бъде разтоварена директно във въздуха". Все-пак саудитците излязоха хора и позволиха на руснаците да си евакуират диверсантите.
130
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 156 още по култов е този в килийката и важенцето като мама и тати така и Свободан
129
17
 
35
 
! Отговори
BG преди 9 години
Трябва да си много ***, за да сраняваш Западна Европа и изостаналата във всичко Русия.В този форум виждам доста *** и неудачници, които се радват да има война. Ама няма да има и привържениците на ***, ще си тънат в мизерията
128
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 153 още по кратък комунист и истина
127
9
 
44
 
! Отговори
Somebody преди 9 години
Демек американска пропаганда, извършвана от псевдобългарски медии...
126
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Култов момент от делото срещу Слободан Милошевич :DТова наберете в гугъл и вижте теалноста без пропаганда.Това го казва социалист на колеги социалисти.
125
8
 
40
 
! Отговори
до 152 преди 9 години
Има още един кратък виц: Обективни български медии
124
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те ветераните ако са били на 20 през 1945 сега на 90 трябва да са а тези от 1941 на по 94
123
8
 
39
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Нак-краткият виц: Български медии.
122
21
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ушанките трябва бъдат мачкани до последно! Няма да търпим руски своеволен тероризъм и агресия! Половината територия на Русия е незаконна и съществуването и противоречи на международното право. Скоро световното правителство ще се намеси. А територията и върната на законните и собственици. 15% от територията на Русия е българска земя от времената на Велика Волжка България. Други 20% са заграбени от Монголия, 10% от Китай. А сега искат да заграбят Украйна. Истината рано или късно ще излезе наяве.
121
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комуноида е особенна порода. Той няма нужда от доказателства за да приеме нещо, което му е казано от по-висшестоящ комуноид. Всяка дума отронена от началника е лема. Не се мисли, не се обсъжда, то и няма с какво. Ето защо и под подобна статия, която дава конкретна информация, след която всеки нормален човек подържащ Русия би трябвало да сведе поглед и да замълчи, тук се наблюдава още по-диво и нахално поведение от феновете на Путин!
120
13
 
37
 
! Отговори
смок преди 9 години
До 125Какво им обясняваш ? Ако алкашите утре нападнат примерно черноморието под предлог, че защитават руското население там и откъснат територия от България, те ще са най-щастливите на този свят. Не понасят българи, които искат независима и свободна държава. Изкажеш ли такова мнение, то ти си американска ***... Анатема!!!