Българско радио срещу руската пропаганда в Украйна

То ще бъде в помощ на нашите сънародници, които живеят там
Обновена: 23 апр 2015 17:50 | 23 апр 2015 17:39,
396
Българско радио срещу руската пропаганда в Украйна
Снимка: Reuters

Руската пропаганда и информационна агресия в Украйна ще бъдат борени и с радио и телевизия на български език. Те ще са в помощ на сънародниците ни, които ще могат да се информират на своя език и да го тренират.

Идеята за това сподели пред български депутати посланикът на Украйна в България Микола Балтажи. Той беше изслушан за положението на сънародниците ни в размирната държава. Пред депутатите Балтажи заклейми пропагандната война, която води Русия. Той обясни, че руската агресия е в голяма степен информационна, а битката, която води, е без правила.

"В контекста на противодействие на руската пропаганда е да се покрият българите в Южна Украйна с радио и телевизия, българите ще тренират родния си език, работим и по тази тема“, каза Балтажи.

Посланикът увери, че каквато и да е властта в страната му, българското малцинство никога няма да има проблеми. "Властта, която и да е властта, за тях няма да има проблеми“, каза той.

Въпросът за български медии за сънародниците ни в Украйна бе повдигнат и от депутата от Реформаторския блок Борис Станимиров. Той лансира идеята на българите в Украйна да бъдат пуснати българските кабелни оператори, за да могат да се информират обективно.

Посланикът обясни, че има споразумение между БНТ и Първи украински канал. Направен е контакт и с Радио „Фокус“. Според него обаче медиите в двете държави трябва да уговорят сътрудничеството си сами помежду си. И Балтажи обаче бе категоричен, че голяма част от българското общество няма „адекватна представа за случващото се в Украйна“.

Дора Янкова от БСП пък попита достатъчни ли са грижите на украинската държава за изучаване на български език от страна на нашето малцинство там. Балтажи бе питан и за ситуацията с българския бизнес в Украйна. По данни на Янкова там имало 200 предприятия с български капитали, от които 67 са български компании.

След изслушването на посланика комисията реши, че ще предприеме серия срещи – с министъра на образованието за обучението на български на сънародниците ни, с медии – за възможността за получаване на сигнал в Украйна, с украински парламентаристи и с БПЦ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
25
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре да сме в Нато отколкото в Евразийския съюз.
158
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представяте ли си, "свободните" ни и "независими" "медии" ще предават "обективни" новини в Украйна. АХАХХАХАХАХАХАХА
157
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 195 а един в русия закла майка си преди два дена
156
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 188.зВярно е,че луди има навсякъде,ама тия в Сащ са за връзване,днес пак в един магазин са се изпозастреляли,утре пак и пак..
155
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До харошй болгар до 171 Кога и с какво си хрантутехме СССР. Толкова хрантутехме СССР колкото бяхме нефтодобивници.
154
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре им пуснете Дисни Чанел или Картуун Нетуорк, там има по-голям шанс да се информират за света, отколкото от жалките ни подобия на медии.
153
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 187хороший болгар.Остави се да храниш руснаците.Сега имаш по големи задължения с новата ти заплата от 420 лева да храниш братята роми.
152
9
 
33
 
! Отговори
т 14 преди 9 години
То4ната формула е секретна но 4е е покритието е вит керамика е пове4е от ясно
151
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе хубаво че ще борим руската пропаганда в Украйна , ама как ще борим пропагандата от нашите съседи ? Цели области на България нямат покритие на радиосигнал на български . Родопите , Огражден ,Кържалийско , Разградско. България спря всичките си предаватели на средни вълни , гръмна антенно - фидерните им системи . Докато нито Гърция , Македония , Турция не затвори нито един от мощните си предаватели.
150
17
 
36
 
! Отговори
за 184 преди 9 години
Ами той вожда на Атака Волен Сидеров, всеки ден прави антиамерикански протести и гори портрети и американски знамена. И какво от това? Луди обилно платени с руски рубли има навсякъде, дори и в САЩ. Припомни си спецоперацията на ФСБ окупирай Уолстрийт, която струваше на Путин 300 милиона долара, и какво постигна? Нищо, инкасира загуба от 300 милиона и изгуби 10-тина агента в САЩ, които сега търкат наровете в американските затвори.
149
19
 
34
 
! Отговори
харошй болгар до 171 преди 9 години
"Ама верно ли *** руснаците ?Поеденично, на групи, по градове или по села ?"Не се смей, щото минималната пенсия в Русия падна на 100 лева, а у нас минималната заплата скача на 420 от януари догодина!Чу ли смешкооу!?Май скоро пак ше пращаме хуманитарна помощ на руските ***, както хрантутехме СССРето с домати и пюре.
148
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 183 Китай води и 4енгис хан Император на Китай а той май е затрил русия от картите за 250 години
147
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БГ Явно си много вещ в радио разпространението. Явно и Германия са много изостанали след като предават на средни вълни. А случайно да си чул за цифрова радио и че най добре е да се използват средните вълни ? Аман от *** и *** които разбират от всичко.
146
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Киев имаше антиамерикански протести и беше изгорен портрета на Виктория Нюланд...
145
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 178.Китай ще унищожи САЩ.
144
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се пръснат от смях като видят Роската как срича от листче и ще ни спукат от подигравки, като разберат, че ни е президент и върховен главнокомандващ. После ще чуят 2-3 бисера на Тиквата и ще сменят програмата.
143
11
 
34
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До Анонимен 171Мрът отмалоумиеи нищета.От алкохол и глупост!
142
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 169 ех милотоми рашко се скъсва от хвалби за керамиката по армата
141
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С Русия като самостоятелна държава е свършено - до 15 г. ще бъде суровинен придатък и 100% икономически зависима от Китай. Вече сами се предлагат на китайците като мисля, че печелят!
140
15
 
34
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До СТРАНДЖАТАИма, ама още ,,напредналита Русия" е още на средни вълни.Назад с 30 год. от мормалния свят,

Спонсорирани публикации